İtopya şanssızlığı

Merhaba.

İtopya'dan kasa, işlemci, RAM, PSU ve anakart aldım. Kasa hariç diğer bileşenlerde sıkıntı yok. Kasa elime diğer bileşenlerden daha sonra ulaştı (UPS bazlı adres hatası nedeni ile). Not: Kurye teslimatta ne imza attırdı ne bir şey, teslimatı düştüm bile ağabey dedi, sorun olursa beni buradan ara diye numarasını verdi. Kasanın kargo kolisinde sadece tutma yerleri yırtılmış (haliyle oradan tutunca yırtılır). Bir de derin olmamak kaydı ile hafif bir yırtık (tek taraflı kenar). Kasayı bir açtım alt tarafı ayak kısmından komple içeri göçmüş, arka vida yerleri ezik, temperli camı açıp içerisindeki SSD yuvalarına ulaşınca, orada ki sabitleme vidası bile yamuk. Kargo kaynaklı hasar olmadığı bariz ortada. Ama kabahat bendeki ne alırken kontrol etme şansım oldu, ne de İtopya'ya gönderim esnasında tutanak tutturma şansım. İtopya beni aradı konuşma şöyle ki;
X: Merhaba kasayı yollamışsınız ancak bir sorun göremedim?
Y: :D beyefendi kasanın altını çevirirseniz eziğini, sağı ve solunu çevirirseniz diğer vurukları göreceksiniz.
X: Heh evet gördüm, ancak tutanak tutturmamışsınız. O yüzden geri gönderiyorum tutanak tutturup yollarsınız, ancak gel git olduğundan dolayı UPS tutanak tutmayabilir, tutanaksız kargolarda değişim yapmıyoruz.
Y: Yani kasa başıma mı kaldı beyefendi? Resmen mağdurum, fabrikasyon hata var kargoluk bir şey yok vs.
X: Bizlik bir şey yok, kargo kaynaklı zaten "kutunun tutma yerleri de yırtık" (sanki tutma yeri yırtılınca kasanın alt tarafı içine göçüyor ve kapalı kutunun içinde ki SSD vidalarına kadar yamuluyor)
Sonuç: Pazartesiyi bekleyecekmişim. Ben UPS'deki kargocuya ulaşıp tutanak tutmasını istiyecekmişim. Fakat kargocu tutanaktaki kargo hatası ibaresini işaretlemez ise kasa başıma kalacakmış. Arkadaşlar ne olur bir akıl verin, çaresizim. Bu kadar kolay mı?

Aynı kasadan bende var kasa resmen gitmiş geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür.
 
Bende kabahat çok, hata üstüne hata yapıyorum. Kargo kolisinin resmini de çekmem gerekirdi. Gördüğünüz resimlerde fabrika hatası olduğu apaçık ortada. Bir darbe sonucu olmuş olsa, koli parçalanırdı. İtopya, beyefendi çok özür dileriz hemen yenisini gönderiyoruz deyip, olayı çözmesi gerekmez mi? Nerede kaldı müşteri memnuniyeti. Adam kibarca bu ürün yavaş yavaş size ... olmak üzere diyor resmen. Bilen birisi yok mu beni bu girdaptan çıkarsın bir el atsın lütfen. @Recep Baltaş. @BilgisayarKurdu
 
Son düzenleme:
Satıcı firma malı kargo firması aracılığıyla gönderir ve bu esnada malda bir zarardan meydana gelirse, bu durumda satıcı firma sorumlu değildir. Yani satıcının sorumluluğu taşınır mallarda, kargo firmasına teslim edildiği an sona ermektedir. Bu aşamadan sonra malda oluşan zararlardan kargo firması sorumlu olmaktadır. Fakat eğer mal doğrudan ayıp bir mal ise (üretiminden beri hatalı bir ürün) bu durumda satıcı malı devretse bile ayıba karşı sorumluluğu devam etmektedir. Bu ayıplı mal sonucu sizin 4 adet seçimlik hakkınız bulunmaktadır:
1-)Ayıpsız misli ile değişim
2-)Ücretsiz Onarım
3-)Para iadesi
4-)Sözleşmeden dönme
Bu 4 hakten herhangi birisi siz seçebilmektesiniz (tüketici olarak), karşı taraf (satıcı) karar veremez.
(Türk Borçlar Kanunu madde 208,219 ve devamı/ Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun madde 11)

Yukarıda belirttiğim durum hukuken sizin haklarınız ve sorumluluğunuz. Eğer kargodan geldiğinde ilk başta kabul etmeseydiniz her şey daha kolay olurdu. Fakat sizden kaynaklanmayan bir hata sonucunda da bu tür ayıplı bir malı kabul etmek zorunda değilsiniz. Bunu üretici firmaya doğrudan iletmeniz durumunda kendi kafalarına göre karar alıyorlarsa E-Devlet üzerinden herhangi bir harç parası veya avukat tutmak zorunda kalmadan Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
 
Satıcı firma Mali kargo firması aracılığıyla gönderir ve bu esnada malda bir zarardan meydana gelirse, bu durumda satıcı firma sorumlu değildir. Yani satıcının sorumluluğu taşınır mallarda, kargo firmasına teslim edildiği an sona ermektedir. Bu aşamadan sonra malda oluşan zararlardan kargo firması sorumlu olmaktadır. Fakat eğer mal doğrudan ayıp bir mal ise (üretiminden beri hatalı bir ürün) bu durumda satıcı Mali devretse bile ayıba karşı sorumluluğu devam etmektedir. Bu ayıplı mal sonucu sizin 4 adet seçimlik hakkınız bulunmaktadır:
1-)ayıpsız misli ile değişim.
2-)ücretsiz onarım.
3-)para iadesi.
4-)sözleşmeden dönme.
Bu 4 hakten herhangi birisi siz seçebilmektesiniz (tüketici olarak), karşı taraf (satıcı) karar veremez.
(Türk borçlar kanunu madde 208,219 ve devamı/ tüketicinin korunması hakkında kanun madde 11)

Yukarıda belirttiğim durum hukuken sizin haklarınız ve sorumluluğunuz. Eğer kargodan geldiğinde ilk başta kabul etmeseydiniz her şey daha kolay olurdu. Fakat sizden kaynaklanmayan bir hata sonucunda da bu tür ayıplı bir Mali kabul etmek zorunda değilsiniz. Bunu üretici firmaya doğrudan iletmeniz durumunda kendi kafalarına göre karar alıyorlarsa e-Devlet üzerinden herhangi bir harç parası veya avukat tutmak zorunda kalmadan tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, güzel bilgileriniz için. Yarın kargocu genç tutanak tutacağını ve onların Mali değiştirmesi gerektiğini söyledi. Benden fotoğrafları istedi yarın yanıma gelecek, tutanağı imzalayıp göndereceğim. Tutanak gönderdiğim maile, bu maile hızlı reaksiyon göstermenizi ve mağduriyetimin giderilmesini arz ederim aksi takdirde THH heyetine başvurup yasal hakkımı arayacağımı belirteceğim. Hayırlısı.
 
Kuryeyi zincirleme şansımız yoksa, hiçbiri beklemiyor. Kutuyu bırakıp kaçıyorlar. Açayım derseniz de vermem diyorlar. (Bu nasıl mantıksa artık) Bu tutanak tutun olayı da bu işin "bug"ı tamamen. Kargoda başına bir iş gelirse ya da firma kusurlu ürün gönderirse yandık zaten. Tüketiciye kalıyor tamamen.
Bugün de benzer bir olay yaşadım kurye bizi teyit bile etmedin kargoyu bırakıp kaçmış, sorun şu kargo bizim değil.
 
Arkadaşlar geçte olsa sorunum düzeldi. Tüketici haklar gereği zaten 'mecburen' düzeltilmesi gerekiliyor ancak, onca zaman boşa gitti derdi kederi cabası.
 

Geri
Yukarı