İtopya siparişim gecikti

Bak dostum siparişini cumartesi günü vermişsin. Hafta sonu kargo şirketleri çalışmıyor öncelikle bunu bil. Yani aslında senin verdiğin sipariş pazartesi verilen ile denktir. Pazartesi verilen siparişler akşam toplanıp kargoya verilir. Bu da demektir ki senin siparişin salı gününden itibaren 1. gün sayılır. Aslında adamların üstünden geçen iş günü sayısına bakarak henüz 4 iş günü tamamlandı. Bu dönemlerde bu tip şeyler gayet normal. Öncelikle 7 gün geçmesini beklemen gerekiyor. Bu 7 günden kastım "7 İş günü".

Ve bu dediğine de gelecek olursak. Elbette ki adamlar bazen geç gönderiyor olabilir ama emin ol çoğu senin gibi cuma-cumartesi sipariş verip pazartesi-salı günü 3 gün oldu 4 gün oldu yazanlar. İş günü olarak bakacaksınız olaya verdiğiniz sipariş gününden itibaren düz saymayacaksınız. Bu arada şunu da belirteyim itopya'dan şimdiye kadar sadece 1 alışverişim oldu fanboyları falan değilim.
Geçen cuma verdim hala hazırlanıyor.Yani kaç iş günü geçmiş oluyor ?

@İsa Kaan Güneş Şu iş günü olayını da iyi bahane ettiniz. İtopya her gün çalışan bir firma. Sitesinde bunu bulabilirsin. "Çalışma Saatleri: Her gün 10:00 - 20:00 saatleri arası. " Kaldı ki çoğu kargo cumartesi 16.00-17.00'a kadar kargo alabiliyor. Pazar çalışmıyorlar sadece. Cumartesi dağıtımda oluyor. Şu iş gününü bahane etmeyi bırakın rica ediyorum...

İtopya.com'dan 23.11.2019 tarihinde 647.9 TL'ye resimdeki ana kartı sipariş ettim. Sipariş üzerinden bugün itibariyle 6 gün geçmesi rağmen halen "ürünleriniz hazırlanıyor" diyor. Bu şekilde kalsa yine iyi. Diğer bir saçmalık ise aynı ana kart şu an itibariyle 629 TL'ye satılıyor. Sonuç olarak; hem 1 hafta boşuna bekledim, hem de üzerine 30 TL daha fazla ödemiş oldum ve hiçbir artısı yok bu durumun bana. Itopya benim için ilk ve son oldu. Çevremdeki kimseye de tavsiye etmiyorum.
dostum bende 22 kasımda itopyadan razer mamba elite razer cynosa chroma steelseries qck mausepad ve 24 inç 144 hz wiewsonic monitör sipariş ettim kargoya daha yeni verildi biraz beklemen gerekiyor yoğunluk çok fazla

@GoDd1 Dostum yanlışsam düzelt fakat 6 gün önce indirim falan yoktu. Kaldı ki indirim haftası demek geç kargo demek değil. Hayır indirim haftasında ne oluyor çok merak ediyorum kargo firmaları dağıtım araçlarını falan mı azaltıyor? Neyse daha fazla İtopya savunucusu gelmeden ben konuya son mesajımı koyuyorum. İyi forumlar...
İtopyayı savunmak gibi bi niyetim yok ama herkes bu konudan şikayetçi,bu sebepten ötürü bir sürü konu açılmış önce bakıp öyle alsaymış arkadaş.

İtopya'dan bu indirim döneminde iki farklı sipariş verdim. Bir tanesi 6 bin TL'lik bir kasaydı ve 3-4 gün içinde elime ulaştı. Diğeri 250 TL'lik bir mouse siparişiydi ve ayın 22'sinde verdiğim sipariş bugün kargoya verildi ama bu belirtilmişti zaten. Hatta 2 Aralık'ta işleme alınır yazıyordu. Açıkçası yoğun olduklarını düşünüyorum ve anlayabiliyorum durumlarını. Tek korktuğum beni arayıp ürünlerimiz stokta kalmamıştır diye iptal etmeleriydi olmadı öyle birşey :D

İtopya'nın yaptığını her açılan konunun altına yazıyorum buna da yazıcam. Geçen hafta cuma günü monitor ve klavye olarak sipariş verdim. Forumda benden daha sonra sipariş verenlerin monitörlerı ellerıne ulaştığını öğrendiğimde itopyayı aradım.

Aldığım cevap şu şekildeydi. Monitörünüz hazır fakat klavyenız tedarik sürecinde. Cuma günü tedarik edilecek pazartesinden itibaren kargoya verilecektir.

Gelelim şahsi yorumuma. Arkadaşlar tamam yoğunluk var insan gücüyle çalışan firmalar var. Tamam bizim gibi sipariş veren milyonlar da var. Firmanın kendini korumaya almak için teslim tarihini kendi belirliyebilir tamam eyvallah fakat bunu 20 gun ötelemesi etik değildir. Kargo kendını korumaya almak için teslim tarihi öteliyebilir ama 20 gun etik değildir.

Ve en önemlisi de firma elinde olmayan malı stokta gösterip satması ve bu sebepten müşteriyi ötelemesi asla etik değildir.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur hesabı böyle indirim günlerinin geleceği aylar öncesinden bellidir. Firmalar operasyonlarını buna göre hazırlamalılar. Eğer yapamıyorlarsa bunların sonucunu müşteriye yaşatmaları doğru değildir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı