İyi bir bilgisayar sahibi olamamak

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
Selamlar dostlarım. 25 yaşıma kadar 2 bilgisayarım oldu. 1.si crea marka masaüstü ki kendisini ortaokul 1. sınıftayken almıştım. 2.sini üniversite 1. sınıfta dayım almıştı sağ olsun. Kendisinin özellikleri:

ASUS K555lb.
940M ekran kartı.
8 GB RAM.
Intel Core i5-5200u CPU 2.20 GHz.

Son 6 senedir beni iyi taşıdı. Fakat içimde bir yerlerde hep akıcı oyun oynayabileceğim bir sistemin hayaliyle yaşadım (ki bu abartı değil. Tutku veya takıntı her ne derseniz). Gerek kur oranlarının her geçen yıl daha berbat bir hal alması, gerek yaz okullarına kalarak işte çalışıp para biriktiremememden dolayı hiçbir zaman ne kendime sistem toplayabildim, ne dizüstü alabildim. İçimde hala bir yaradır zira artık iş hayatı olacak. Sağlam sistem olsa da ne fark eder ki derdim yakın zamana kadar. Ama saplantılar işte. Haftalık rutin olarak herhangi bir oyun açarım, en dandik ayarlarda 40 FPS dolaylarında alırım. Kafam bozulur, netten araştırmaya başlarım Gaming laptopları, daha çok kafam bozulur. Bu döngüyü son 4 senedir kıramadım. Ne zaman böyle bir hevese girsem, her zaman kursağımda kalmıştır. Hayır anlayamıyorum arkadaş, project zomboid gibi bir oyun nasıl 60 FPS vermez en düşük ayarlarda? Günlük hayatta hangimiz problem yaşamıyoruz ki. Günlük hayatımda yaşadığım bir problemin ardından kafamı dağıtayım şöyle diyemiyorum arkadaş. Oyunlarda benim bir nevi sigaram. Düzgün performans alamadığım zaman kafamı dağıtamıyorum. Senelerdir bıktım yok "ekran Hz arttırma videoları", "düşük sistem yüksek FPS-YouTube" videoları izlemekten. Keşke saksıyı az daha çalıştırsaydım da yazın birkaç ay çalışarak kurlar bu denli çıldırmadan bir makine çekseydim altıma derim hala.

Tüm bunları anlattım çünkü başkaları için küçük, benim için büyük bir sorun olan zihnimdeki bu bulamaç döngüyü kırmam gerektiği kanısına yeni varmış bulunuyorum. Bu konuda canım muazzam sıkkın. Kurların son çıldırışından sonra benim devreler hepten yandı. Amacım tavsiye almak. Şu saatten sonra neyime iyi bir sistem demeden önce son bir kez sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Ne yapmalı? (dipnot: Bu konu benim için gerçekten hassas. Dalgasının geçilmesi teklif dahi edilemez.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu saatten sonra neyime iyi bir sistem demeden önce son bir kez sizin düşüncelerinizi merak ediyorum
"Şu saatten sonra neyine" değil de bu ekonomide neyimize desek daha doğru olur yani 3-4 sene... hatta bırakın 3-4'ü geçen sene bile sorsanız yaşınız itibariyle; "iyi - kötü alınır yahu nedir?" derdim ama şimdi alabilecek olsanız bile akıl kãrı değil. Ha tabi bir de oyun oynamak için PC düşünüyorsanız işin bir de oyun maliyeti kısmı var ki o bağımlısına makine maliyetini geçirtebilir.
Not: Merak etmeyin çoğu Türk genci sizle aynı durumda. (Ben de öyleydim)

Sistemin yine iyi bence. Bu bahsettiğin Crea marka sistemin özelliklerini merak ediyorum. Hâlâ aklındaysa belirtebilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
O tatmin duygusunu yaşamak için sistem topladım ama beklediğim gibi olmadı, ilk 2 3 ay takıldım sonra oynayamadım. Bilgisayarı açınca tek oynadığım oyun ETS2 onun dışında arada bir yeni oyun alırsam 3/5 saat oynuyor sıkılıyorum. Kendimi zorluyorum oynamak için ama sanırım eskiler eskide kalmış. O güzel duygular o zaman güzelmiş.ya da bu kadar sorumluluk sahibi olunca oyun oynarken için rahat etmiyor bilemiyorum. Ailemin karışmayacağını bilsem satıp yatırım yaparım.

Dünya nüfusunun yarısının hanesinde (evde ortak kullanım bile dahil) bir bilgisayar olmadığını düşünürsek o kadar da şikayet edilecek bir durum göremiyorum. Oyunlar sigaran olmuşsa ve şu konu senin için bu kadar hassas ise bunun artık psikolojik bir soruna dönüştüğünü söylemeliyim. Burada ortaokul, lise çağında çocuklar oyun performansından krize giriyor ama bu onlar için anlaşılabilir bir durum ve o yaşlarda tepkileri normal. Bir yetişkin için değil. Bu artık bir istekten çok takıntıya dönüşmüş gibi.

O tatmin duygusunu yaşamak için sistem topladım ama beklediğim gibi olmadı, ilk 2 3 ay takıldım sonra oynayamadım. Bilgisayarı açınca tek oynadığım oyun ETS 2 onun dışında arada bir yeni oyun alırsam 3/5 saat oynuyor sıkılıyorum. Kendimi zorluyorum oynamak için ama sanırım eskiler eskide kalmış. O güzel duygular o zaman güzelmiş. Ya da bu kadar sorumluluk sahibi olunca oyun oynarken için rahat etmiyor bilemiyorum. Ailemin karışmayacağını bilsem satıp yatırım yaparım.

Maalesef bu durum da var ya, başlıktan alakasız söylüyorum ben de yaşadığım için belirtmek istedim. Senelerce pek bir şey oynayamadım sahip olduğum sistemlerden ötürü, şimdi çalışmaya başladım para biriktirip iyi bir sistem alabildim ama ne zaman oyun oynasam "şu an bunu yapmamam ve çalışmam lazım" hissi yaşıyorum, doya doya oynayamadım bir türlü. Herkes için böyle değildir tabii bazı arkadaşlarım var akşama kadar çalışıp sonra kafayı tamamen boşaltıp günlük veya 2 günde bir 3-4 saat rahat rahat oyun oynuyorlar ama benim gibi kimisine yaramıyor bir şekilde aşmak lazım ama bilmiyorum.

Buradan da diyebileceğim şu anki durumlar gerçekten çok kötü ama çalışmaya başlarsanız biriktirip bir sistem alabilme ihtimaliniz çok daha yükseliyor, veya yukarıda söylendiği gibi Series S ve gamepass çok geniş bir oyun imkanı sunuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı