İyi bir üniversiteye gitmeden hayatta başarılı olmak mümkün mü?

Yüksek ihtimalle olamazsın, Türkiye'de en önemli şeylerden biri iyi bir üniversite bitirmendir çünkü işe alınırken en iyi üniversiteden kim mezunsa ona öncelik tanınır yapabileceğin işler sanayide ya da inşaatta işçi olabilirsin onlarda da asgari ücret alırsan şükret.
Maalesef...

Neden hep "iyi üniversiteye gideceksin, yoksa başarısız olursun!" sözüyle karşılaşıyoruz? Şu hayatta başarılı olmanın başka yolu yok mu? Benim matematiğim çok kötü bir türlü düzeltemiyorum bu yüzden de üniversite sınavında başarısız oldum. İyi bir üniversite kazanamadım. Sizce hayatta başarılı olmanın başka yolları nelerdir? Baştan söyleyeyim hiçbir şeyde yeteneğim yok (spor, müzik, yazılım vb).
Mümkün.

Neden hep "iyi üniversiteye gideceksin, yoksa başarısız olursun!" sözüyle karşılaşıyoruz? Şu hayatta başarılı olmanın başka yolu yok mu? Benim matematiğim çok kötü bir türlü düzeltemiyorum bu yüzden de üniversite sınavında başarısız oldum. İyi bir üniversite kazanamadım. Sizce hayatta başarılı olmanın başka yolları nelerdir? Baştan söyleyeyim hiçbir şeyde yeteneğim yok (spor, müzik, yazılım vb).
Başarıdan kastınız para mı ? saygı mı ? nedir?

Ben üniversiteye gittim aylık ortalama 250k 550k gelirim var.
Çok güzelmiş ben üniye gitsin veya gitmesin demiyorum. Her üniye giden bu kadar gelir almıyor veya her gitmeyen bu kadar gelir elde etmiyor. Üniye gitmeden parasal olarak başarılı olmak mümkün mü demiş bende mümkün diyorum neden direkt saldırıyorsunuz.

Ne işle uğraşıyorsunuz?

Adamın ailesinin işiymiş kendisi yazmış baba parası kısacası. Aile işi olmasa bu kadar alamazdı ondan böyle rahat konuşuyor herkes alabilirmiş gibi. Sorsun babasına oğlu olmasaydı gelip işe başvursa alırmıymış işe.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı