İyi limitli kredi kartı nasıl alınır?

TRamoG

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İlk kredi kartımı alacağım öğrenciyim herhangi bir işte çalışmıyorum. Bu durumda nasıl iyi limitli bir kredi kartı alabilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yaklaşık 3-6 ay arası bir süre boyunca hesabınızda iyi miktarda bir para bulundurursanız, faturaları vesaire kendiniz öderseniz çıkabilir. Onun dışında sigortanız olmadığı için ve aylık gelire sahip olmadığınız için 15 bin TL'nin üzerinde bir miktar verileceğini sanmıyorum, bu da en iyi ihtimal zaten.

İlk kartınızı gelirinizin iki katına kadar verebiliyorlar. Öğrenci olarak başvurursanız en fazla 2000 TL limit alabilirsiniz. Ya çalışma bilgisi gireceksiniz ya da yüksek gelir yazacaksınız. Bazı bankalarda öğrenci girerseniz yazdığınız geliri dikkate almıyorlar.

İyi limitten kastım başlangıç olarak 10k ideal ve bu tür öğrenci kartlarına veya farklı yollar ile alma imkanı yok mudur?

İyi limitten kastım başlangıç olarak 10000 ideal ve bu tür öğrenci kartlarına veya farklı yollar ile alma imkanı yok mudur?
Öğrenci olarak yasal sınır 2000 TL. Geliriniz varsa onun iki katı da ilk sene için üst sınır. 2000 TL’lik öğrenci kartı aldıktan ve düzenli ödedikten sonra başka bir bankada mesleğe mühendis, maaşa da 100.000 TL gibi bir şey girerseniz yapay zeka size iyi bir limit verebilir. Ben mezun olana kadar hiç gelir belgesi göstermeden milyon TL üzerinde limit almıştım. Çalışmaya başlayınca bile gelir belgesi göstermedim ama limitlerim 6.000.000 TL’yi geçti.

Gelirin bir önemi yok gider daha önemli. Yani harcama.

İş bankasında kredi kartım vardı. Hiç bir şekilde limit arttırmıyorlardı. Her başvurum red alıyordu. En paraya başvurdum ve kredi kartım iş bankasındakinin 3 katı şeklinde limitle geldi. Hemen iş bankasını iptal ettim. Tüm harcamalarımı en para kredi kartından yapmaya başladım. Yani normalde nakit alacağım şeyleride karta çektirip hesap kesim tarihinden sonra ödemelerini yaparak ilerledim. Hiç ödeme aksatmadım. Asgari ücretin 2-3 kartı harcamalar yaptım her ay. Tüm bunlar olurken hiç bir belgeli gelirim yoktu. Çalışmıyordum bile. 427 bin ₺ limit verdiler o karta.

Öğrenciler için özel bir kanun kural birşey varmı bilemiyorum tabi.

Son düzenleme:
Yani gelir göstermeden bu 2000 TL limitli kredi kartını nasıl alabiliriz her başvuruda red alıyorum çünkü ayrıca banka değiştirmeden bu limiti arttırmam mümkün değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı