İyi misin diye sormak zorunda olmak

snezyswrd

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
105
Birisinin bana karşı kötü bir durumdayken iyi misin diye sormasından nefret ediyorum. Durum belli sonuçta, fakat karşılaştığım çoğu insan böyle düşünmüyor "iyi misin?" sorusunu düşünceli olmak için kullanıldığını düşünüyorlar.
İnsanların bir sorunu olduğunda genelde bana anlatma huyu oluyor ya da çözmemi istediği durumlar vs. her konuda bir şekilde yardımcı olmama rağmen bu konuya bir şeyler yapamıyorum. Kız arkadaşım hatta ailemdekiler bile "en azından iyi misin diye sor" şeklinde beni eleştiriyor. Bu şekilde yapmacık olmak daha mı kolay sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende aynı durumu "nasılsın?" sorusu için yaşamıştım. Hala da yaşıyorum aslında da zamanla alışıyorsunuz. Özellikle kız-kız arkadaşlık ilişkileri aşırı yapmacık olduğundan dayanılmaz oluyor, insanlar size nasılsın, iyi misin, napıyorsun tarzı basmakalıp şeyleri sormadığınız yada sorduğunda geri aynısından ona sormadığınız için size "anormal" olarak bakabilirler ama Dünya'nın sonu değil bu. Bir şekilde yeterince ararsanız benzer kafada birilerini bulabilirsiniz. Korkmayın insanlardan sizi kınamaları bir şey ifade etmiyor pek. Siz rahatınıza bakın gersini akışına bırakın. "Arkadaş bulamıyorum, ben mi garip davranıyorum?" falan diye de düşünmeyin. Herkesin toplum ahlakı dediğimiz şeye bakış açısı farklıdır. Farklı olmak kötü bir şey değil. Aykırı olmaya çalıştığınızı zannedenler de olabilir ama dediğim gibi pek dikkate alınacak insanlar olmuyor bunlar. Eğer çok yakınınızda olan aile bireyleri gibi kişilerse bi soruverin "iyi misin?" diye çok zor değil zaten. Her dert anlatılmalıdır, paylaşınca rahatlar insan algısı var neden bilmiyorum bu toplumda, öyle bir şey yok bence.
 

Geri
Yukarı