İzmir Buca nasıldır?

Muzobcr

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2017
Mesajlar
309
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, üniversite için dokuz eylül üniversitesini seçmeyi düşünüyorum. Buca ilçesi genel olarak nasıldır? İyi mahalleleri, kötü mahalleleri nelerdir. Ulaşım sosyal hayat, güvenlik, insanlar nasıldır. Teşekkürler.
 
Ben bir sene boyunca Buca Eğitim Fakültesinde öğrenim gördüm. Bir sene sonra birkaç nedenden ötürü ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Detaylıca açıklamaya çalışayım.

Buca, Bornova'ya göre biraz daha hareketsiz bir yer. Ulaşımı falan bana göre iyiydi. Sıkıntı çekmiyorsun yani. Direkt Alsancak'a gitmek için Şirinyer'den aktarma yapıyordum.
Hasanağa Parkı ve onun civarlarında oturulacak yer bol, mekân seçiminize göre BEF'in taraflarında da güzel seçimler var. PUB seçenekleri de boldur.

Benim yurdum Buca Koop. taraflarındaydı ve orada insanlar çok iyiydi. Kötü mahallelerine gitme şansım olmadı zaten öğrenci olarak gidecekseniz ancak ucuz kiraya ev bulursunuz kötü denilen mahallelerde. Bizim evimiz en aktif yerlerden birindeydi ama çok pis bir apartmandı. 750 veriyorduk 2017'de...
Şimdi 950 falan olmuştur :D

Bol bol keke görebilirsiniz ama hangi şehirde, ilçede yok ki bunlardan:)?
 
Ben bir sene boyunca buca eğitim fakültesinde öğrenim gördüm. Bir sene sonra birkaç nedenden ötürü ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Detaylıca açıklamaya çalışayım.

Buca, Bornova'ya göre biraz daha hareketsiz bir yer. Ulaşımı falan bana göre iyiydi. Sıkıntı çekmiyorsun yani. Direkt Alsancak'a gitmek için şirinyer'den aktarma yapıyordum.
Hasanağa parkı ve onun civarlarında oturulacak yer bol, mekân seçiminize göre Bef'in taraflarında da güzel seçimler var. Pub seçenekleri de boldur.

Benim yurdum buca koop. Taraflarındaydı ve orada insanlar çok iyiydi. Kötü mahallelerine gitme şansım olmadı zaten öğrenci olarak gidecekseniz ancak ucuz kiraya ev bulursunuz kötü denilen mahallelerde. Bizim evimiz en aktif yerlerden birindeydi ama çok pis bir apartmandı. 750 veriyorduk 2017'de...
Şimdi 950 falan olmuştur :D.

Bol bol keke görebilirsiniz ama hangi şehirde, ilçede yok ki bunlardan:)?

Cevap için teşekkürler ben de 1 sene sonra müzik öğretmenliği bölümü için gideceğim hiç İzmir'e gitmediğim için sürekli araştırıyorum :d.
 
Cevap için teşekkürler ben de 1 sene sonra müzik öğretmenliği bölümü için gideceğim hiç İzmir'e gitmediğim için sürekli araştırıyorum :d.
Bütçe olarak sıkıntı çekmeyecekseniz okunabilecek en iyi şehirlerden birisi, ayrıca Buca Eğitim Fakültesi çok kaliteli bir fakültedir. Sizin binanız çiftliğin ahırı olan yerdeymiş. Bu bilgiyi neden verdim bilmiyorum.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı