İzmir Depremi 04.11.22 / 03:29

Depremin merkezi karada olmasından dolayı ve yerin 14 km altinda olmasindan dolayi şiddetli hissettik. Bizde ilk başta evden cikarken daha kesin 6 üzeri olmuştur düşüncesi vardi. Fakat birçok kaynak hatta Amerika kaynaklari bile 4.8-4.9 arasi paylasimlar yapti. O yüzden tespit doğru bana göre. Karada olmasinin etkisi büyük. Ve ayrica birçok araştırmacı Buca - Gaziemir fay hatlarinda 5'in uzerinde deprem yapmasinin imkansiz oldugunu soylediler. Ama şu gerçek 6-7-8 sn'den uzun sürseydi vay halimize diyorum herkese Geçmis Olsun tekrardan.
 
Son düzenleme:
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bu deprem kesinlikle 4.8, 4.9, 5.1 gibi değildi. Büyüklükler haber kaynaklarına göre değişmektedir.



Sizce gerçekten bu veriler yalan mı söylüyor? Ben kesinlikle inanamadım çok fazla deprem yaşadım İzmir'de yaşadığım için ama bu asla 5.0 altında bir deprem olamaz. Yorumlarınız nelerdir?(Depremi yaşayanlar)
Bende dediğine kesinlikle katılıyorum daha önceki depremide yaşadım Buca Cezaevi arkasında oturuyorum ve 4. katta daha önceki depremde bu kadar sallanmadık ama gece olan felaketti yataktan 30 40 cm aşşağı kaydığımı hatırlıyorum dolapların kapakları falan açıldı kesinlikle 5.0 üstü bir depremdi Allah sonumuzu hayreylesin.
 
Merkeze uzak olsam ve dağlık bir yerde olsam bile çok şiddetli sallandık ayrıca okulumda büyük hasarlar oluştu merdivenler çok hasar gördü o kadar hasarları var ki merdivenleri tek tek çıkıyoruz tüm okul aynı anda çıkamıyor ☹️. Güzel olan taraf okuldan kaytardim bugün 😃.
 
Ben size diyeyim aralığa kadar depremler devam edecek gibi duruyor. Klasik İzmir depremleri. Yılın belli zamanlarında mevsim gibi gerçekleşiyor.
 

Geri
Yukarı