İzmir'de deprem bekleniyor mu?

Hank J Wimbleton

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2021
Mesajlar
2.994
Çözümler
6
Fox veya show haberde bir profesor İzmir'de enerji biriktigini buyuk bir deprem olabilecegini soyluyordu yanlış degilsem. Dogru mu bu? Ve mesela Allah korusun 7'lik deprem olsa İzmir'de, Manisa ne kadar etkilenir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fox veya show haberde bir profesor İzmir'de enerji biriktigini buyuk bir deprem olabilecegini soyluyordu yanlış degilsem. Dogru mu bu? Ve mesela Allah korusun 7'lik deprem olsa İzmir'de, Manisa ne kadar etkilenir?

Şu anki deprem gibi komple etrafını etkiler Özellikle Manisa Vb Yakında ya da şu zamanda olacak diyemeyiz ama bildiğimiz tek şey var olacak ve cok büyük bir şekilde olacak.
 
Helen yayı diye bir gerçek var maalesef. Her an kırılabilir. Artık deprem kuşağında bir ülkede yaşadığımız bilincine herkes varmalı. Yapı denetim devlet tarafından yapılmalı. Rüşvetle yapı denetim onayı veriyorlar ve onaylamazlarsa başka şirkete gidiyorlar, egzoz muayenesi gibi yapı denetim yapılıyor...
Dökülen betonun kalitesi hiç kimsenin umurunda değil, beton kuruduktan sonra doğru düzgün sulanıp sulanmadığı bile bilinmiyor. Sonuç olarak yaklaşık 3 milyon liraya satılan geçen yıl yapılmış bina çöküyor...

Umarım bu son depremlerden büyük dersler çıkartmışızdır...

Bu arada yapı denetimde yapılan hilenin bir benzeri makinelerin periyodik kontrollerinde de yapılmakta...
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230209_002537_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20230209_002537_WhatsApp.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 262
Son düzenleme:
Biz bittik öldük maraştaki deprem görüntülerini gördüm şehir şaka değil gerçekten dümdüz olmuş 10 tane bina varsa 1 tanesi zorla ayakta duruypr gerçekten böyle gösterdikleri haberlerin hepsi yalan iyi olan yerleri gösteriyorlar 10 binlerce kişi çoktan ölmüştür birisinin direk yüzeyde en kaz altın ceseti vardı kimse yok yardım isteniyordu düşünün yüzeydekileri bile kurtaramıyorlar resmen son kaçınılmaz olacak olacak İstanbul da İzmir deprem olması halinde yüzbinlerce insanın ölümüne şahit olacağız çoktan cesetleri o kadar çok ki toplu gömecekler her yerde deprem oluyor bizimde evimiz mütehit yüzünden sağlam değil Türkiye kendi sonunu getirdi ve insanlar siyaset yapmayın diyor kafayı yiyeceğim o görüntülerden sonra.
 

Geri
Yukarı