İzmir'de deprem bekleniyor mu?

Ankara'dayım o moral kimsede kalmadı Allah herkesin yardımcısı olsun :(.

Ne olacağını biliyorum ama çok garip hiçbir şey yapamıyorum. Bile bile ölüme bakıyorum gibi bir şey. Oturduğum ev 99 depreminde çatlamamış bile. Ama yine de korkuyorum. Tekirdağ yazlığa gitmek istiyorum ailem izin vermez kesin.
 
Ne olacağını biliyorum ama çok garip hiçbir şey yapamıyorum. Bile bile ölüme bakıyorum gibi bir şey. Oturduğum ev 99 depreminde çatlamamış bile. Ama yine de korkuyorum. Tekirdağ yazlığa gitmek istiyorum ailem izin vermez kesin.
Mucizeden başka birşey beklemiyorum artık son 3 gündür kıyamet kopuyor :( .
 
Peki deprem bekleniyor mu?


Kim diyor hocam? Video veya ss varsa atarmisiniz?
Bu konuda bilgim yok ama her ihtimale karşı önleminizi alın bekleniyor. Diyarbakır'da diğer illerdeki kadar olmasada hasarlı binalar mevcut. Bu fotoğraf anneannemlerin binasının girişinden, her ne kadar dairelerde birşey olmasada bu görüntü beni korkutuyor. Hasarlı olan bazı bunlarada sıva, alçı vs. olduğunu söylüyorlar uzmanlar ama nedense güvenemiyorum.
ben de bunu diyorum kahramanmaraşın gerçek halini gördükten sonra piskolojinin bitmesi mümkün değil düm düz olmuş bina resmen bi görseniz

Taş üstünde taş yok, izmir istanbul çevresi şuan ölümü bekliyor.
Oralar çok kötü ben burada internette gördüğünüz binaları gördüm zaten bozuk olan psikolojim daha beter oldu bakmayın buralara falan giriyorum biraz moral bulmak için.
 

Dosya Ekleri

  • IMG-20230208-WA0000.jpg
    IMG-20230208-WA0000.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 48
Arkadaşlar ege bölgesi deprem bölgesine giriyor. Kendinizi rahatlatacak cevaplar bekliyorsanız, kesinlikle yanlış olanı yapıyorsunuz. Yapmanız gereken şey gerçeği kabul etmek ve onunla yüzleşmek. Bu konuda neler yapabiliriz demek.

Bugün yaşadığımız bu depremi İzmir ve civar bölgesi yaşamış olsaydı neler olurdu? Durum çok daha vahim olurdu değil mi? Deprem yaralarımızı sardığımız andan itibaren bu konuda devlete baskı yapılmalıdır. Ne kadar çok sesimiz çıkarsa, o kadar iyidir. Ek olarak Türkiye'nin en sağlam gözüken tarafı Konya, Karaman tarafıdır. Ama buraya güvenip deprem olmaz demek akılsızca olur.
 
Helen yayı diye bir gerçek var maalesef. Her an kırılabilir.
İzmir için asıl tehlike o değil, Helen yayı Girit'in güneyinde 8+ büyüklükte deprem yaratacak kadar güçlü ama İzmir'den 400-450 kilometre uzak orası. Orada olacak 8+ büyüklükteki depremi İzmir de en az orta/orta üstü büyüklükte hisseder ama yıkıcı olmak için fazla uzak. O yaydaki depremde asıl etkiyi Bodrum - Fethiye arasında görürüz Türkiye'de.

İzmir'in asıl risk taşıyan fayları Tuzla fayı ve şehrin ortasında körfezden geçen İzmir fayı. İzmir fayı 300 yıldan uzun süredir büyük deprem yaratmıyor ama o fayın yıllık ivmeleri de şansımıza düşük o yüzden enerji biriktirmesi uzun sürüyor. Tuzla fayı ise Celal Şengör'ün tahminine göre 2020'deki depremle birlikte daha fazla enerji yüklemesi yapmış olabilir, Gaziemir'e kadar uzanan bu fayda olacak 7 civarı büyük deprem şehri doğrudan vuracak durumda. Bu fayın eskiden suskun olan bir uzantısında Kasım ayından beri sürekli deprem oluyor zaten. Dua edelim 30 yıl içinde vurmasın yoksa şimdiki binalara bakacak olursak felaket olur. Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı direkt vuran depremlerden kat kat güçsüz olacak ama Tuzla fayındaki depremde İzmir'de yüzlerce binanın tamamen yıkılması kaçınılmaz şu anda.

İzmir, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale/Balıkesir ve Elazığ/Bingöl gibi şehirlerde deprem bekleniyor mu sorusunu sormayın artık. Yıllardır Naci Görür, Celal Şengör ve Haluk Özener gibi kişiler bağıra bağıra buralarda büyük deprem olması an meselesi diye söylüyor zaten. Zamanında Gölcük ve Sakarya için de uyarmışlardı, Sakarya değil 2. deprem dibindeki Düzce'de oldu. Kahramanmaraş ve civarı için uyardılar, oldu. İzmir için uyardılar, 2020'deki deprem beklenen ama şehri vuracağı asıl uyarılan deprem değildi o da an meselesi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı