James Donkey 24 120 Hz yapınca ekran kapanıp açılıyor

M.Vasi

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
DEEPCOOL LT520 RGB 240mm - Msi pro B660-A D4 - İ5 13600K -
Gainward Phantom Gs Rtx 4080 - Corsair Vengeance RGB Pro SL 2x16 32Gb DDR4 3600Mhz (4000Mhzoc) - Raijintek Cratos 1200w
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım.
İncehesap'tan James Donkey 24 inch 144 Hz monitör aldım. Görüntü kalitesi iadare eder ama.
(Laptop Acer Nitro 15, i7 8750, GTX 1060) HDMI ile bağlantı sağladığımda 60 Hz'de sorun olmuyor.
Ama 120 Hz'e aldığımda sıklıkla ekran kapanıp açılıyor çoğu zaman.
Siyah ekranda kalıyor. Açılsa bile karıncalanma oluyor. Monitörden mi yoksa kablodan mı?
Kablo desteklemiyor desem 120 Hz göstermez diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım.
İncehesap'tan James Donkey 24 inch 144 Hz monitör aldım. Görüntü kalitesi iadare eder ama.
(Laptop Acer Nitro 15, i7 8750, GTX 1060) HDMI ile bağlantı sağladığımda 60 Hz'de sorun olmuyor.
Ama 120 Hz'e aldığımda sıklıkla ekran kapanıp açılıyor çoğu zaman.
Siyah ekranda kalıyor. Açılsa bile karıncalanma oluyor. Monitörden mi yoksa kablodan mı?
Kablo desteklemiyor desem 120 Hz göstermez diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilecek var mı acaba?
Özelleştirme kısmından 119 hz olarak ayarlayabilir misin ? 119(118-120- olarak görüntü veriyor).
Nvidia denetim masası>Çözünürlük değiştirme>Özelleştir>Ekranın görüntüleyemeyeceği çözünürlüklere izin ver tiki açık>
1595750024886.png

Test dediğinde kendin de göreceksin çalışıp çalışmadığını.
Sonrasında sağ taraftaki listeye düşecek ve tikini açacaksın sonrasında şurada.
1595750077871.png

Ekstra bir değer olarak görünecek sağ taraftaki yenileme hızı 119 olarak. Deneyebilirsin bir zararı yok.
İşe yarayıp yaramadığını lütfen yaz olur mu.

Son düzenleme:
Özelleştirme kısmından 119 hz olarak ayarlayabilir misin ? 119(118-120- olarak görüntü veriyor).
Nvidia denetim masası>Çözünürlük değiştirme>Özelleştir>Ekranın görüntüleyemeyeceği çözünürlüklere izin ver tiki açık>Eki Görüntüle 624220
Test dediğinde kendin de göreceksin çalışıp çalışmadığını.
Sonrasında sağ taraftaki listeye düşecek ve tikini açacaksın sonrasında şurada.
Eki Görüntüle 624221
Ekstra bir değer olarak görünecek sağ taraftaki yenileme hızı 119 olarak. Deneyebilirsin bir zararı yok.
İşe yarayıp yaramadığını lütfen yaz olur mu.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Çözünürlüğe izin ver kutucuğunu işaretledim sadece 119 hz görünüyordu. Dediklerini yaptım test dediğimde ise bu ekran desteklemiyor diye uyarı verdi ama
artık ekran kapanmıyor. Sadece bazen masa üstünde karıncalanma olsa da oyun yada diğer uygulamalarda belli olmuyor yada ben fark etmedim. ilerde sıkıntı yaşarsam buraya yine yazarım.
Daha iyi bir hdmi kablo ve displayport-hdmi çevirici ile deneyeceğim. Onlarla da deneyip
buraya atarım nasıl olduğunu. Çok sağolun.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Çözünürlüğe izin ver kutucuğunu işaretledim sadece 119 hz görünüyordu. Dediklerini yaptım test dediğimde ise bu ekran desteklemiyor diye uyarı verdi ama
artık ekran kapanmıyor. Sadece bazen masa üstünde karıncalanma olsa da oyun yada diğer uygulamalarda belli olmuyor yada ben fark etmedim. ilerde sıkıntı yaşarsam buraya yine yazarım.
Daha iyi bir hdmi kablo ve displayport-hdmi çevirici ile deneyeceğim. Onlarla da deneyip
İşe yaradıysa ne mutlu size. İyi oyunlar.

Bu tarz bir sorunu kendi imkanlarınızla çözmeye çalışmaya uğraşmayın. Ürünü sıfır almadınız mı? Ürün sorunlu, bir önce olan mesajımda dediğim gibi para iadesi talep edip farklı bir marka monitör tercih edin. Eşekten monitör mü alınır?
"Yok ben kusurlu ürün kullanmaktan keyif alıyorum." diyorsan orasını bilemem.

bkz:
Monitörde sorun olma olasılığı yüksek. Değişim veya iade talep edin.

Bu tarz bir sorunu kendi imkanlarınızla çözmeye çalışmaya uğraşmayın. Ürünü sıfır almadınız mı? Ürün sorunlu, bir önce olan mesajımda dediğim gibi para iadesi talep edip farklı bir marka monitör tercih edin. Eşekten monitör mü alınır?
"Yok ben kusurlu ürün kullanmaktan keyif alıyorum." diyorsan orasını bilemem.

Bkz:

Bazen böyle şeyler olabiliyor. Arkadaşımda HP Omen'in 144 Hz bir ekranı bulunuyor ve aynı şekilde 143 aldığımız zaman normal bir şekilde çalışıyor garanti bir sorun olmadığını kablo değişmesi gerektiğini vs söyledi fakat değiştirdiğinde de aynı sorun vardı ben de bu şekilde bir şey denedim. Ve dediğim gibi 119 118-120 HZ aralığında çalışıyor SS'de de gözüküyor.
İçim rahat etsin istiyorsan bir gönder. Büyük ihtimalle sorun bulamayacaklar

Bazen böyle şeyler olabiliyor. Arkadaşımda HP Omen'in 144 Hz bir ekranı bulunuyor ve aynı şekilde 143 aldığımız zaman normal bir şekilde çalışıyor garanti bir sorun olmadığını kablo değişmesi gerektiğini vs söyledi fakat değiştirdiğinde de aynı sorun vardı ben de bu şekilde bir şey denedim. Ve dediğim gibi 119 118-120 HZ aralığında çalışıyor SS'de de gözüküyor.
İçim rahat etsin istiyorsan bir gönder. Büyük ihtimalle sorun bulamayacaklar
TCK Tüketici haklarına göre 7 gün mazeretsiz ürün iade hakkı var.

Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’in 7. maddesine göre tüketicilerin internetten satın aldıkları ürünü 7 gün içerisinde iade etme hakkı bulunuyor. Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’in 7. maddesine göre tüketicilerin internetten satın aldıkları ürünü 7 gün içerisinde iade etme hakkı bulunuyor.

TCK Tüketici haklarına göre 7 gün mazeretsiz ürün iade hakkı var.

Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’in 7. maddesine göre tüketicilerin internetten satın aldıkları ürünü 7 gün içerisinde iade etme hakkı bulunuyor. Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’in 7. maddesine göre tüketicilerin internetten satın aldıkları ürünü 7 gün içerisinde iade etme hakkı bulunuyor.
Kaç gün içerisinde aldığını yazmamış ki dostum ben de direk çözüm önerdim. Yakın tarihte almışsa tabi ki değiştirebilir. Aylar olarak düşündüğüm için çözüm odaklı düşündüm ve garanti süresi devam ettiği için garantiye yollamasını önerdim.

(Sözleşmede) Tüketici (ALICI), 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (23.07.2020 de teslim aldım.)
Öyle bir zamana denk geldi ki durum şöyle oldu. Uzun zamandır monitör bakıyordum.
En ucuz ucuz 144 hz 1 ms monitörler 1400 lira onlarda TN panellerdi. Buna rast geldim Samsung VA
yazıyordu ve 1300 tl idi. Sonra cuma günü gaming gecesinde 1150 tl'ye düştü. Bu fiyata 144 hz 1ms
VA panel bulmak neredeyse imkansız diye düşündüm ve aldım. İşin kötü tarafı bunu almadan önce kendi dizüstümü temizlik için 1 hafta önce garantiye verdim (3.4 güne gelir) arkadaşın dizüstü pc si
(gtx 1050ti var) ile denedim. Benim pc olmadığı için detaylı bakamıyorum da, şimdi sorun onun bilgisayarında mı, kabloda mı, elektrikte mi onu da bilmiyorum yoksa hemen iade ederim. Arada kaldım. Bu sorunu diğer markalarda da yaşayan çok. Neyse ki daha zaman var detaylı bir şekilde baktığımda sorun varsa süresi bitmeden de iade ederim. Monitör dışı sorun varsa buraya yazarım. Teşekkür ederim ikinize de ilgilendiğiniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı