James Donkey JD1024 1 TB NVMe SSD İncelemesi

Aygıt yöneticisinden eski donanım ekle kısmından kurabilmen gerek. SATA SSD olsa direkt görebilirdin ancak NVMe için şart maalesef.

Aslında flash yongaları için demiştim. Şu tarz:
Flash ID kısmında marka model yazmakta.

Maalesef Flash ID kısmı yok fakat Bank00'dan Bank15'e kadar "0x89,0xc4,0x8,0x32,0xa6,0x0,0x0,0x0 - Intel 64L(B17A) TLC 512Gb/CE 512Gb/die" yazmakta. Sanırım Intel B17A.
@Tolga Samet sizce kaliteli sayılabilecek bir ürün mü aldığım fiyatına (450 TL civarı) göre?

Son düzenleme:
Dostum ben de aynı şekilde 3 adet JD240 SATA James Donkey SSD kullanıyorum. Bu markada yazma sorunu istisnasız her SSD'sinde var. Benim 3 SSD'mde var. Kuzenimde JD480 var, aynı şekilde onda da sorun var.
Ama ilginç bir şekilde eğer o SSD içerisinde Windows kurulu değilse sorun olmadan (hız düşmeden / teklemeden) yazma işlemi yapılabiliyor. Sorunun çözümünü bulamadım, benim kendi SSD'mde 6 GB yazdıktan sonra tıkanıyor anlık, 50 MB civarlarına düşüyor, sonra tekrar 5-6 sn boyunca 550 MB civarı atıyor.

~7 ay sonra güncelleme:

CrystalDiskMark değerleri bu şekilde. Yazma hızı garip bir şekilde -işin içine eşeği katınca pek garip olmasa da- ara sıra düşüyor, yükseliyor.

Test esnasında SSD sıcaklığı 60-65 derece civarlarındaydı.

Bu da CrystalDiskInfo bilgileri:

Doluluk oranı ise bu şekilde:

Disk sağlığı yeni %97'ye düşmüş, geçen günlerde %98 idi.

Aslında pasif soğutucu alsanız bir tane, daha iyi olur. Çok pahalı bir şey de değil neticede.

Bu model biraz ısınıyor ama 450 TL'ye çok iyi bence.

Ben de 2 aya yakın süredir kullanıyorum, bazen ani saniyeden bile daha düşük bir sürede düşme yaşıyorum ama herhangi bir sorun olmuyor. Sizde değerler şu anda aynı mı, eskisine kıyasla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…