Japonca akıcı şekilde nasıl öğrenilir?

Konu altındaki hiçbir cevap tatmin edici değil. @Rx 570 ben sana uzun uzun anlatacağım şimdi.

0. hiragana ve katakana öğren.
1. minna no nihongo ı (yani ilk kitap) PDF'ini bul.
2. ünite ünite JLPT N5 Japanese Minna No Nihongo Lessons buradaki videoları izle. Hepsini bir anda izleme. Önce kelime videolarını izle, çalış. Sonrasında gramer videosunu izle, not al. Bunlardan sonra mnn (kitabın adını böyle kısaltacağım) kitabını aç ve oradaki etkinlikleri yap.
3. bunları yaparken Basic Kanji book kitabının PDF'ini bul ve Kanji'lere mutlaka bir deftere yazarak çalışmaya başla. Bu kitap serisi çok uzundur ama ilk iki kitap bile sana günlük hayat için gereken hemen her Kanji'yi verecektir. Tekrar etmezsen hepsini bir ayda bile unutursun. Tekrar şart.
4. dinleme kısmı için mutlaka anime izle. Animeler saçma konuşuyor diyene bakma. Sonuçta Japonlar onları izliyor ve anlıyor, adamlar Çince konuşuyor değil. Animeler bana hem kelime, hem gramer, hem günlük kalıplar hem de aksan kattı. Japon'larla konuştuğumda bu yüzden şaşırıyorlar çünkü dinleme ve konuşmanı geliştiriyor. Kesinlikle şart çünkü kitaptan hemen her öğrendiğim şeyi ben buradan biliyordum zaten.
5. bu aşamalardan sonra muhtemelen N5 seviye grameri biliyor olacaksın. Kanji'leri de sırayla çalışırsan genel olarak N5 Kanji'leri bitirirsin ve N4 Kanji'lere geçmiş bile olursun. Eğer tüm bu dediklerimi yaparsan buraya geri gel ve devamını bana sor. Çünkü bunlar deneyime dayalı bilgiler. Kuru sıkmıyorum.

Usta senin dediklerine göre ben de çalışmaya başlayacağım. Bir gelişme olursa buraya aktaracağım. Bilgiler için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı