Japonca akıcı şekilde nasıl öğrenilir?

Japonca hakkında fikirleriniz yerine halihazırda Japonca geçmişi olanlardan tavsiye istemiştim, geleceğim için bu kararı uzun zaman önce verdim zaten.
Hocam ben aşağı yukarı 1,5 yıldır öğreniyorum, kendimce B1 olmuşumdur diye düşünüyorum. Tavsiyelerim,

1- Hiragana ile başlayın. Ardından Katakanayı sökün. Bunları sökmeden başka vir şey öğrenmeyin. Kanji' yi siz ilerledikçe öğreniyorsunuz zaten, ayrıca bakmaya pek gerek yok.

2- Anime izlemeyin. Tane tane gibi görünse de aslında Japoncaları çok bozuk. Hatta bazı kelimelerin telaffuzu yanlış.

3- Kültürleri ile çok çok aşina olun.

4- Cümle kalıplarını öğrenirken kategorizasyon yapın ve Kanji için özel bir defter tutun. Cebinizde taşıyın o defteri.
 
Hocam ben aşağı yukarı 1,5 yıldır öğreniyorum, kendimce B1 olmuşumdur diye düşünüyorum. Tavsiyelerim,

1- hiragana ile başlayın. Ardından katakanayı sökün. Bunları sökmeden başka vir şey öğrenmeyin. Kanji'yi siz ilerledikçe öğreniyorsunuz zaten, ayrıca bakmaya pek gerek yok.

2- anime izlemeyin. Tane tane gibi görünse de aslında Japonca'ları çok bozuk. Hatta bazı kelimelerin telaffuzu yanlış.

3- kültürleri ile çok çok aşina olun.

4- cümle kalıplarını öğrenirken kategorizasyon yapın ve Kanji için özel bir defter tutun. Cebinizde taşıyın o defteri.

Cümleler öğrenmeye direkt Hiragana ile başlayıp Romaji'ye hiç bulaşmamamı mı tavsiye ediyorsunuz?
 
Konu altındaki hiçbir cevap tatmin edici değil. @Rx 570 ben sana uzun uzun anlatacağım şimdi.

0. Hiragana ve katakana öğren.
1. Minna No Nihongo I (yani ilk kitap) PDF'ini bul.
2. Ünite ünite https://www.youtube.com/playlist?list=PLag_mhJfCJ-1-EZcPapMFPTlzVzwjz33M buradaki videoları izle. Hepsini bir anda izleme. Önce kelime videolarını izle, çalış. Sonrasında gramer videosunu izle, not al. Bunlardan sonra MNN (kitabın adını böyle kısaltacağım) kitabını aç ve oradaki etkinlikleri yap.
3. Bunları yaparken Basic Kanji Book kitabının PDF'ini bul ve kanjilere mutlaka bir deftere yazarak çalışmaya başla. Bu kitap serisi çok uzundur ama ilk iki kitap bile sana günlük hayat için gereken hemen her kanjiyi verecektir. Tekrar etmezsen hepsini bir ayda bile unutursun. Tekrar şart.
4. Dinleme kısmı için mutlaka anime izle. Animeler saçma konuşuyor diyene bakma. Sonuçta Japonlar onları izliyor ve anlıyor, adamlar Çince konuşuyor değil. Animeler bana hem kelime, hem gramer, hem günlük kalıplar hem de aksan kattı. Japonlarla konuştuğumda bu yüzden şaşırıyorlar çünkü dinleme ve konuşmanı geliştiriyor. Kesinlikle şart çünkü kitaptan hemen her öğrendiğim şeyi ben buradan biliyordum zaten.
5. Bu aşamalardan sonra muhtemelen N5 seviye grameri biliyor olacaksın. Kanjileri de sırayla çalışırsan genel olarak N5 kanjileri bitirirsin ve N4 kanjilere geçmiş bile olursun. Eğer tüm bu dediklerimi yaparsan buraya geri gel ve devamını bana sor. Çünkü bunlar deneyime dayalı bilgiler. Kuru sıkmıyorum.
 
Son düzenleme:
Konu altındaki hiçbir cevap tatmin edici değil. @Rx 570 ben sana uzun uzun anlatacağım şimdi.

0. hiragana ve katakana öğren.
1. minna no nigono ı (yani ilk kitap) PDF'ini bul.
2. ünite ünite https://www.youtube.com/playlist?list=PLag_mhJfCJ-1-EZcPapMFPTlzVzwjz33M buradaki videoları izle. Hepsini bir anda izleme. Önce kelime videolarını izle, çalış. Sonrasında gramer videosunu izle, not al. Bunlardan sonra mnn (kitabın adını böyle kısaltacağım) kitabını aç ve oradaki etkinlikleri yap.
3. bunları yaparken Basic Kanji book kitabının PDF'ini bul ve Kanji'lere mutlaka bir deftere yazarak çalışmaya başla. Bu kitap serisi çok uzundur ama ilk iki kitap bile sana günlük hayat için gereken hemen her Kanji'yi verecektir. Tekrar etmezsen hepsini bir ayda bile unutursun. Tekrar şart.
4. dinleme kısmı için mutlaka anime izle. Animeler saçma konuşuyor diyene bakma. Sonuçta Japon'lar onları izliyor ve anlıyor, adamlar Çince konuşuyor değil. Animeler bana hem kelime, hem gramer, hem günlük kalıplar hem de aksan kattı. Japon'larla konuştuğumda bu yüzden şaşırıyorlar çünkü dinleme ve konuşmanı geliştiriyor. Kesinlikle şart çünkü kitaptan hemen her öğrendiğim şeyi ben buradan biliyordum zaten.
5. bu aşamalardan sonra muhtemelen N5 seviye grameri biliyor olacaksın. Kanji'leri de sırayla çalışırsan genel olarak N5 Kanji'leri bitirirsin ve N4 Kanji'lere geçmiş bile olursun. Eğer tüm bu dediklerimi yaparsan buraya geri gel ve devamını bana sor. Çünkü bunlar deneyime dayalı bilgiler. Kuru sıkmıyorum.

Çok sağ olun hocam her yerde detaylı bir yol haritası arıyordum, söylediklerinizi bitirdikten sonra bir sorun olmaz ise mutlaka geri dönüş yapacağım.
 
Hiçbir dil gereksiz olamaz 150 milyondan fazla kişi konuşuyor Japonca'yı ayrıca bilimsel olarak akademik olarak fazla bilgiye de erişebilir, tabii ki İngilizce kaynaklar da devasa boyutta, Almanca versay bölgesi ve biraz da k. Amerika da konuşuluyor. Fransızca da alanı yaygın.

Bence arkadaş gereksiz derken, fayda maliyet hesabı yapmış. Japonca öğrenmenin, İspanyolca öğrenmekten çok daha az getirisi olduğu gibi. Yoksa Japon'lar veya Japonca'nın kötü olması ile ilgili bir durumdan bahsettiğini düşünmüyorum.
 
Çok sağ olun hocam her yerde detaylı bir yol haritası arıyordum, söylediklerinizi bitirdikten sonra bir sorun olmaz ise mutlaka geri dönüş yapacağım.
Takıldığın bir şey olursa yazabilirsin. Bunları İngilizce bildiğini varsayarak attım. İngilizce bilmiyorsan tek başına Japonca öğrenmeyi unutman gerek. Bir de gece gece kitap adını yanlış yazmışım. "Minna No Nihongo" olacaktı. Nigono değil. Kelime çalışması için videoları izledikten sonra buna bakmalısın: Minna No Nihongo I Vocabulary (I PASSED…
 
Takıldığın bir şey olursa yazabilirsin. Bunları İngilizce bildiğini varsayarak attım. İngilizce bilmiyorsan tek başına Japonca öğrenmeyi unutman gerek. Bir de gece gece kitap adını yanlış yazmışım. "minna no nihongo" olacaktı. Nigono değil. Kelime çalışması için videoları izledikten sonra buna bakmalısın: Minna No Nihongo I Vocabulary (I PASSED…

B2-C1 arası ingilizcem var hocam yeterli olur sanırım, bugün çalışmaya başlayacağım.
 

Geri
Yukarı