Japonya gitmek için ne gereklidir?

Senin planın her şeyin yolunda olduğu bir senaryoya göre kurulu. 1 yıl önce hangimiz biliyorduk virüsün çıkıp hayatımızı mahvedeceğini? Çoğu sektörün küçülüp, insanların işsiz ve evinde kalacağını?

Orada bir sağlık sorunu yaşayabilirsin, part time iş bulamazsın ya da bulursun ama bir sorun yüzünden bırakmak zorunda kalırsın, cebindeki hazır parayı yemeye başlarsın. İşte o zaman 650K Yen'in o kadar hızlı eriyecek ki fark edemeyeceksin. Dışarıdan maddi destek alamazsan da en fazla birkaç ay dayanabilirsin.

Türkiye'de şartlar zor ancak diğer ülkelerde de dört dörtlük değil. Özellikle dışarıdan geldiysen, paran yoksa ve çok kalifiye bir iş ile yüksek sayılabilecek maaş ile garanti kadron yoksa... Bu sebeple Türkiye'de belli seviyeye çıktıktan sonra gitmenin daha mantıklı olacağını savunuyorum.

Öğrencilik için ailesel olarak maddi destek olursa rahat edersin, aksi taktirde her türlü şansın yanında olması gerek.
Goshinsetsu ni arigatoo.(İlginiz için teşekkürler.)
 
Adam sayfa sayfa anlatmış, yazık.

Boşuna anlatmadı merak etme. Bilgileri not aldım ve planı doğru düzgün kurabilirim. Boş yorum atacağına kendine yazık etmesiydin her neyse.

Tek bir şey eklemek istiyorum. Eğer bu Japonya sevdanız anime sevginizden geliyor ise gerçekten çok yanlış yoldasınız belirtmek isterim.

Neden?(Yanlış anlamayın anime sevdasından gelmiyor daha çok yaşam uygun ve güzel Japonya.)
 
Özet olarak öğrenci halinle ve orta halli ailenin desteği ile gidemezsin. Animeler gibi değil hayat. Gözünün yaşına bakmıyorlar. Eğitimin dahil bu arada. İş hayatı savaş alanı gibi zaten. Bol para tanıdık ve Japoncan varsa gidersin.
 
Oranın kültürü öğrenecen öyle Türkiye'deki gibi selam veriyim derken hakaret etme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı