Japonya ve Almanya nasıl süper güç oldu?

Hayır saydığın ülkelerde Türkiye de uçak araba üretiyordu, bizi küçümseme.

Yok kaynakları bitmeye başladı, Rusya yüzünden gazlara aç kaldılar bir savaşla başka savaşlar olursa direk çökerler.

Bu zihniyetin yorumlarının bir kaçını okudum ve engellemeye karar verdim bence sizde öyle yapın akıl sağlınız için. Konuya gelirsek iki ülkeninde süper güç olmasının birçok sebebi var ama benim için disiplin.
 
Yok kaynakları bitmeye başladı, Rusya yüzünden gazlara aç kaldılar bir savaşla başka savaşlar olursa direk çökerler.

Yeşillerin aklına uyup termik ve nükleer santrallari kapatan almanyaydı. Enerji açığını Rusya'dan karşılıyordu. ABD için çok güzel bir lng pazarıydı ama ABD satış yapamıyordu çünkü ABD'den lng almak Rusya'dan gaz almaktan daha pahalı. Ukrayna savaşı ve kuzey akımın patlatılması sonucunda ABD yıllarca satamadığı lngsini Almanya'ya satabilmeye başladı. Kuzey akımı patlatan ABD çıkarsa hiç anormal karşılanmaz bu yüzden.

Fransa daha akıllı davranıp nükleer enerjiyi yeşil enerji kabul ettiği için Almanya kadar enerji sorunu yaşamadı.

Enerji sorunu yaşadıkları için hemen yarın batacaklarsa Türkiye şu anda tarihten silinmiş olurdu.
 
Hayır saydığın ülkelerde türkiye de uçak araba üretiyordu, bizi küçümseme.
Bizim uçak üretmemizle Almanların uçak üretmesi arasında 400 yıl vardı. Almanlar 1500 de kiliseye karşı reform hareketleri başlattı. O tarihten 2. dünya savaşına kadar sürekli gelişti. 400 yıl bilim yapan adamla 30 yılda bilim yapan adam aynı olur mu?
Yok kaynakları bitmeye başladı, rusya yüzünden gazlara aç kaldılar bir savaşla başka savaşlar olursa direk çökerler.
Millet füzyon reaktörleri yapmaya başladı, nükleeri kullanıp dibini sıyırdılar. Hala doğalgaz diyorsun.
 
Bildiğiniz gibi 1. dünya savaşında Osmanlı'yı parçaladılar ve sömürmek istediler, faşist Irak döneminde Amerika, Irak'ın içinden geçti sömürdü, parçaladı.
Vietnam'dan bahsetmeye gerek yok, geçtiğimiz yıllarda da Afganistan'ın içinden geçti Amerika. Peki ama Avrupa'nın içinden geçen Almanya ve İtalya'ya neden dokunmadı Amerika. Şimdi diyeceksiniz onlar Avrupa devleti onları sömürmez, peki Japonya ve Güney Kore.

Amerika ve diğer Avrupa devletleri Osmanlı'yı, Irak'ı, Afganistan'ı, Libya'yı, Avusturya'yı parçalayıp yok ederken neden; Japonya, Almanya ve Güney Kore'ye dokunmadılar.
2. dünya savaşında ülkeyi yöneten Japon imparator hirohito tahtan bile indirilmezken saddam Hüseyin neden idam edildi?

Çünkü ABD, batıda ve pasifikte huzursuzluk istemedi. Orta doğu'yu ise rahatça yönetebilmek için başına hep kukla hükümetler getirdi. Onlara hizmet etmeyen hükümetleri askeri ya da ekonomik darbelerle indirdiler hep.

Mültecilerin bir kısmını Avrupa'ya saldık diye; bize ders vermek için doları yükseltip, sınırımıza dedeağaca üs kurdular. Hükümette para için mültecileri göndermiyor artık. Avrupa Birliği'nin sibopu olduk resmen. Sonumuz Osmanlı gibi olacak bu kafayla...

Sırada Azerbaycan ve İran savaşı var en az 2 milyon mülteci de oradan gelirse bittik demektir. Kısaca onlar bu toprakları karıştırıp kontrol altında tutmak istiyorlar... Bu topraklardaki hiçbir ülkenin süper güç olmasına, bu yüzden müsaade etmiyorlar.
 
NATO'ya bakarsanız zaten tüm Nazi politikacıları, askerleri, üst rütbelileri toplayıp bir görev vermişler. Bknz: Adolf Heusinger - Vikipedi

Almanya'yı tampon bölgesi haline getirip Sovyet tehdidi ile baş etmek için Nazilerle dahi olsa iş birliği yapmak. Amaç buydu. Zaten bundan önce de Almanya'nın yeniden inşasına başlanmıştı.

Süper güç falan değiller, eski zamanlarda olan sömürgeliğin zenginliğini yaşadılar ve artık bitti. Halk fakirleşti her yerde sıralar var. Avrupa bitti artık.
Aslında bu arkadaş yanlış şeyler de söylemiyor. Kapitalist ülkelerin halkı fakir mi? Evet. Sömürge düzen yıkılma eğiliminde mi? Evet. Lordlarıyla hala aktif iş birliği yapanlar olsa da devrimci güçler var Afrika'da. Özellikle Rus destekliler, arkaları boş değil. Ha sadece "eğilim" var şimdilik. Bundan ötesi yok pek.

Bir de süper güç değil dersen hatalı olur. "Avrupa bitti" dersen bir başka hata daha olur. Bir dönüp kendimize bakalım derim.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı