Japonya'da üniversiteye nasıl gidilir?

Hayal kurmak güzeldir ama daha ne yapacağından bile emin değilsin ve kulaktan duyma şeylerle hareket ediyorsun. Yazılım ya da fitness gibi iki alakasız seçenek koymak, Japonya'da mobbing ve baskının gırla gittiğini bilmemek olmuyor.

Japonya gariban gariban gidip hayallerini gerçekleştireceğin bir fırsatlar ülkesi değil. Seni sağlam finanse edecek bir ailen ya da muhteşem bir yeteneğin, zekan olmalı.

Öğrenci evi tutsak. 3-4 tane Türk bulup 1+1 evde maliyeleri bölüşsek nasıl olur? Türkiye'den pek bir farkı olmaz sanırım.
Bence zorlamadan Erasmus ile Almanya, Polonya ve Çekya gibi yerleri düşünün.
Erasmus her ay bir miktar çalışma izni veriyor ve bir dönem hibe veriyor, kontenjanlar Japonya'ya göre bol, gereksinimleri sadece not ortalamasının bir miktarın altında olmaması. İngilizceniz çok iyi ise 2 sene gidebilmeniz mümkün.

Birincisi yukarıda arkadaşın dediklerini düzelteyim; Work And Travel programı sadece ABD'ye özgü bir programdır. Japonyanın Working Holiday programı mevcut. Ve Erasmus programında Japonya yok, Avrupaya yönelik bir program Erasmus. Ek olarak Japonya vatandaşı olmak gerçekten zorlu bir süreç. Japonyada çifte vatandaş olmak imkansız. Üniversitede Erasmus için Avrupa ülkelerini değerlendir ardından Working Holiday'e başvurup kendi geleceğini çizersin. Ama vatandaşlık politikaları sert ve tolerans edilmiyor. İyice bunun üzerine düşünüp, araştırman gerek. Para çok önemli elbette, dememe gerek yoktu sanırım.

Hayal kurmak güzeldir ama daha ne yapacağından bile emin değilsin ve kulaktan duyma şeylerle hareket ediyorsun. Yazılım ya da fitness gibi iki alakasız seçenek koymak, Japonya'da mobbing ve baskının gırla gittiğini bilmemek olmuyor.
Başka ilgilendiğim bir alan yok maalesef.Bilgisiyar ve sporu seviyorum.Hala geleceğim hakkında karar veremedim.Bir hayal kursam yarın yıkılıyor.
Japonya gariban gariban gidip hayallerini gerçekleştireceğin bir fırsatlar ülkesi değil. Seni sağlam finanse edecek bir ailen ya da muhteşem bir yeteneğin, zekan olmalı.
Hocam siz hangi ülkeyi önerirsiniz herkesin kendi kabuğunda olduğu?

Birincisi yukarıda arkadaşların dediklerini düzelteyim; Work And Travel programı sadece ABD'ye özgü bir programdır. Japonyanın Working Holiday programı mevcut. Ve Erasmus programında Japonya yok, Avrupaya yönelik bir program Erasmus. Ek olarak Japonya vatandaşı olmak gerçekten zorlu bir süreç. Japonyada çifte vatandaş olmak imkansız. Üniversitede Erasmus için Avrupa ülkelerini değerlendir ardından Working Holidaya başvurup kendi geleceğini çizersin. Ama vatandaşlık politikaları sert ve tolerans edilmiyor.
Haklısınız program Erasmus altında değildi. Ashinaga Vakfı ile Kocaeli Üniversite arasında 1 kişilik kontenjan vardı, sınavları erasmus ile aynı zamanda yapıldığı için karıştırmışım.

Birincisi yukarıda arkadaşın dediklerini düzelteyim; work and travel programı sadece ABD'ye özgü bir programdır. Japonya'nın working holiday programı mevcut. Ve Erasmus programında Japonya yok, Avrupa'ya yönelik bir program Erasmus. Ek olarak Japonya vatandaşı olmak gerçekten zorlu bir süreç. Japonya'da çifte vatandaş olmak imkansız. Üniversitede Erasmus için Avrupa ülkelerini değerlendir ardından working Holiday'e başvurup kendi geleceğini çizersin. Ama vatandaşlık politikaları sert ve tolerans edilmiyor. İyice bunun üzerine düşünüp, araştırman gerek. Para çok önemli elbette, dememe gerek yoktu sanırım.

Working holiday programını bende duymuştum onu biraz daha araştıracağım sanırım. Çifte vatandaşlık sıkıntı değil oturma izni bana yeterde artar bile.

Working holiday programını bende duymuştum onun biraz daha araştıracağım sanırım. Çifte vatandaşlık sıkıntı değil oturma izni bana yeterde artar bile.
Bir süreden sonra vatandaşlık almanız gerekecek. Bunun dolayısıyla Türk vatandaşlığından feragat etmek zorunda kalacaksınız. Tabii tercih sizin. Japonya politikaları hakkında çok detaylı bir bilgim yok. Dolayısıyla Japonyanın oturma izinlerini devamlı olarak verebileceğini ve ne kadar süre daha verebileceğini kestiremiyorum. Sana tavsiyem Avustralya, vatandaşlık almak zor değil ve senin pasaportuna baya etkisi olur.

Başka ilgilendiğim bir alan yok maalesef.Bilgisiyar ve sporu seviyorum.Hala geleceğim hakkında karar veremedim.Bir hayal kursam yarın yıkılıyor.

Hocam siz hangi ülkeyi önerirsiniz herkesin kendi kabuğunda olduğu?

Kanada. Allah'ın kutbu işte, 2-3 tane büyük şehir dışında dağ başındasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı