Japonya'ya gitmek mi üniversite sınavına hazırlanmak mı?

EwigeS

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2018
Mesajlar
131
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. 150k gibi bir bütçem var (sponsor olarak bir akrabam olacak) sizce Japonya'ya dil okulu ile gitmek mi yoksa tekrardan üniversite sınavına hazırlanıp 4 yıllığı denemek mi? Dil okulu için N5 sertifikası lazım onu da 6-7 ayda kurs ile alıyorsun. O zamana kadar çalışırsam bir 70k falan daha cebime para girecek. Sizce hangisi mantıklı? Eleştiri yapmayın sadece öneri istiyorum.
 
Bence yurtdışına gideceğin yollara başvurmak herkesin hayatta 1 kere denemesi gereken şeylerden birisi. Gidip görün Japonya'yı dilinizi geliştirirsiniz ve sizin için uygun bir yer mi karar vermiş olursunuz.
 
Hocam Japonya'ya gitmek mantıklı ama orada olan arkadaşım oraya ilk 1.5 yıl adapte olmak vs. çok zor diyordu. İnsanlar sırf Japon değilsiniz diye belli yerlere almıyormuş. Zaten dışa kapalı bir milletler.
Evet doğru bu. Tanıdığım bir kadın profesörde kendisi ile sırf kadın olduğu için çok fazla alay edilip umursanmadığını söylemişti astları tarafından. Bu yüzden arkadaşın gidip görmesi ve kendisine uyup uymadığını görmesi lazım bence.
 
Hocam Japonya'ya gitmek mantıklı ama orada olan arkadaşım oraya ilk 1.5 yıl adapte olmak vs. çok zor diyordu. İnsanlar sırf Japon değilsiniz diye belli yerlere almıyormuş. Zaten dışa kapalı bir milletler.

Eve maalesef biliyorum. Açıkçası tekrar YKS'ye açlışabilir miyim psikolojim el verir mi bilmiyorum. Bu yüzden sordum. Önerileriniz için hepinize teşekkürler.
 
Bildiğim kadar ile japonyada gizli ırkçılık vardır. Youtube da japonbu ve benzer yabancı kanallarda epey anlatılıyor. Vatandaşlık almak konusu bu yüzden epey zor olabilir. Belki finlandiya, isviçre veya standart yol almanya daha yüksek ihtimalli olabilir.
 
Yurt dışı bence çünkü farklı yerler, farklı hayatlar, daha iyi iş imkanı (dünya geneli). Farklı yerler görmek hayata bakış açımızı çok değişitiriyor aslında ancak Türkiye'de pek mümkün olmuyor paran yoksa. Avrupa bu açıdan çok şanslı, Avrupa ülkelerini rahatça gezebiliyorsunuz. Bizde Almanya bizi kıskanıyor diye olduğumuz yerden söyleniyoruz işte. Umarım AB'ye gireriz bir gün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı