Java ile JavaScript farkı nedir?

• Konuyu başlatan efew0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 6.609

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
HTML öğrenmek istedim ama ilk JavaScript öğrenmem gerekmiş herhâlde. Peki Java ile arasındaki farklar nedir? C# Biliyorum JavaScript ile benzerliği var mı? Basit olur mu öğrenmem yani?

Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur. Farklı eklentiler gerektirirler.

Hayır Web Development için önce HTML öğrenilir, Javascript değil. Java ile Javascript dünya kadar farklı 2 dil, isimlerinin benzerliğine kanma. İkisinin birbiriyle alakası yok. C# biliyorsanız yeni bir programlama dilini öğrenmek sizin için daha kolay olacaktır ama yine Javascript ve C#'ın benzediğini söyleyemeyiz.

Hayır Web Development için önce HTML öğrenilir, Javascript değil. Java ile Javascript dünya kadar farklı 2 dil, isimlerinin benzerliğine kanma. İkisinin birbiriyle alakası yok. C# biliyorsanız yeni bir programlama dilini öğrenmek sizin için daha kolay olacaktır ama yine Javascript ve C#'ın benzediğini söyleyemeyiz.
Anlıyorum hocam. Yani şuan HTML ve CSS öğrenip sonradan mı JavaScript'e geçmeliyim?

Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur. Farklı eklentiler gerektirirler.
Sadece tarayıcıda değil Nodejs, Deno, Bun gibi runtimelar kullanılarak tarayıcı dışında da çalışması sağlanıyor. Javascript ile backend yazılabiliyor bu sayede.

Basit olarak Java programlama dili uygulama geliştirmek vs gibi şeyler için kullanılır.
Java Script ise internet sitelerinde çalıştırılan şeyler için kullanılır.
Html-Ana kodlar
Css-Görünüm
Js-Çalışan kullanılan kodlar tıklayınca çalışan şeyler kısaca
Cevapla tuşu gibi mesala.

Anlıyorum hocam. Yani şuan HTML ve CSS öğrenip sonradan mı JavaScript'e geçmeliyim.
Html>Css>Js>Php diye gidiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı