Java ve Python öğrendim, ne yapacağımı bilmiyorum

Android Studio ile boğuşmaya devam et veya Python'da django Framework var, biraz onla ilgilen :)baktın ki boğuşmak heyecan vermiyor sana, "bu olmuyor yahu" diye yılıyorsun, yazılım ve programlama işinden vazgeç. Şu an kamuoyunda öyle bir hava estiriliyor ama herkes program yazacak/yazar diye bir kaide yok. Senin yeteneğin başka bir alandadır. Hangi programlama dilini öğrenirsen öğren, hangi projede çalışırsan çalış, mutlaka boğuşmak gerektiğin zamanlar olacak, 1 gün, 1 hafta hatta 1 ay takıldığın zamanlar olacak. Belki kafan ticarete çok iyi eriyordur, yatırım, sanat, edebiyat, politika vs.'ye yatkınsındır, proje analiz yeteneğin vardır.

Bilgisayar mühendisi olup bu iş hiç bana göre değilmiş, keşke gazeteci vs. olsaymışım diyen bir sürü insan tanıyorum. Yine bilgisayar mühendisi olup (hem de çok başarılı bir bilgisayar mühendisi) sokaktaki esnaf kadar ekonomiden anlamayan insanlar var. Olay yetenek ve ilgi alanı meselesi. Yaşın 15 olduğu için yeteneklerini, ilgi alanlarını belirleyip öyle bir meslek seç kendine. Kimsenin gazına gelme, başkalarına özenme :)
Kardeşim çok iyi anlatmişsin. Ben 1 kodu 2 ay deneme yanılma ile çözdüm sadece ona çalişiyordum. Yılmadım ve çözdüm. Eğer pes edeceksenız başlamayın.
 
Aslında futbol benim için çok iyi bir meslekti fakat böbreklerimde problem çıktığından dolayı devam edemedim. Bu yıl 9. sınıflar arası turnuva düzenlendi okulumuzda ve en çok gol atanlardan birisiydim hocamız beni okul takımına davet etti fakat bu pandemi dönemini girdik ve her şey altüst oldu yani benim futbol da hiçbir zaman şansım olmadı bende yazılıma yöneldim 9. sınıf yazındayız ve önümde 3 yıllık bir süreç var yani şimdiden çalışmalar a başladım ki ileride bana bir şeyler katsın bence bu konuyu devam ettirmemek ahmakça olur.

Üniversitede spor ile ilgili bir bölüm okuyup teknik direktör, kondisyoner vs. de olabilirsin madem spora yeteneğin var.

Bir bilgisayar dilini öğrenmede hiçbir numara yok, herkes öğrenebilir. Sonuçta if...Then...Else, for looplar vs. Object Oriented'ı da öğrendim demişsin. Her dilde benzer kavramlar, yapılar var. Olay programlama diliyle bana bir uygulama yaz deyince başlıyor. Sen de orada bocaladım, bezdim demişsin, bu yüzden biraz daha üzerinde çalış, olmuyorsa da başka bir alana yönel dedim. Bunun zekayla falan bir alakası yok. Yetenek ve istek olayı. Sen nasıl iyi futbol oynuyorsan, topu kaleye sokmak için koşmaktan, mücadeleden yılmıyorsan ve dünyada takla bile atamayan, 22 kişi 1 topun peşinde koşuyor, futbol ne saçma diyen insanlar varsa, bu da öyle bir şey... 😂
 
Pygame veya arcade kütüphanelerini kullanarak basit oyunlar yazabilirsin. Canım sıkıldıkça arada girip bir şeyler deniyorum pygame ile.
 
Arkadaşlar merhabalar. 15 yaşındayım. Yazılım ve programlama ya 2 ay önce başladım ve neredeyse hiçbir şey hakkında bilgim yoktu fakat 2 ayın sonun da sıkı çalışmamın ve azmimin sonucunda başlangıç-orta seviye ilerleme kaydettim. Şu an Java ve Python'da orta seviye bir bilgim var. ( Nesne yönelimli programlama derslerini sonuna kadar izledim, kavradım ve öğrendim. Her 2 dilde de ) fakat şu an ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok. 1 hafta boyunca "Android Studio" ile birkaç bir şeyler yapmak istedim fakat gerçekten çok zormuş yani beceremedim. Şu an evde yine oyunlara kaptırdım kendimi 1 gündür hiçbir şey yapmadan oyun oynadım. Abilerim büyüklerim bana bir yol söyleyin ben de sonuna kadar o yolda ilerleyeceğim fakat şu an hevesim gerçekten çok azaldı.

Bir projeye katılın ya da kendiniz bir proje oluşturun. Ayrıca 2 ayda programlamayı öğrenmek mümkün olsa da uzmanlaşmak yıllar alır.
 
15 Yasin'da Java ve Python ogrenmis olsaydin Türkiye'de olmazdin. Ogrendim demek icin acele etmissin.

Biliyorum "öğrendim" kelimesini kullanmak zaman alan bir şey bunun farkındayım gerçekten. Fakat şu an kendimi ufak çaplı bir proje üzerinde çalışmaya hazır hissediyorum. Çünkü insan sürekli aynı algoritmaları yazdıktan sonra gerçekten hevesi kalmıyor.
 

Geri
Yukarı