Jumbum güvenilir mi?

rintarou

Hectopat
Jumbum'dan birkaç parça alacağım. Lian Li'nin yeni soğutması ve PSU'su falan var. Çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de ne yazık ki cevap alamıyorum. Bir hevesle Lian Li ekosisteminde bir kasa kurayım dedim. Hatta bazı ürünlere erken ulaşayım diye fazla para da verdim. Jumbum sitesinden de 6 adet fan sipariş verdim. Sipariş verirken özellikle stoklarında olan ürün seçtim ki hızlı gelsin. Önce depoda yeterince olmadığını söylediler. En geç cuma kargo çıkışı yapılır dediler, yapılmadı. Cuma günkü mesajlarıma da cevap vermediler. Üstelik ellerinde olmadığını söyledikleri ürün hala indirimli olarak satılıyor. Hatta Amazon ve Hepsiburada'da satışı var ve Hepsiburada satışı yeni başladı. Zira ben satın aldığımda HB satışı yoktu.

Ben de ne yazık ki cevap alamıyorum. Bir hevesle Lian Li ekosisteminde bir kasa kurayım dedim. Hatta bazı ürünlere erken ulaşayım diye fazla para da verdim. Jumbum sitesinden de 6 adet fan sipariş verdim. Sipariş verirken özellikle stoklarında olan ürün seçtim ki hızlı gelsin. Önce depoda yeterince olmadığını söylediler. En geç cuma kargo çıkışı yapılır dediler, yapılmadı. Cuma günkü mesajlarıma da cevap vermediler. Üstelik ellerinde olmadığını söyledikleri ürün hala indirimli olarak satılıyor. Hatta Amazon ve Hepsiburada'da satışı var ve Hepsiburada satışı yeni başladı. Zira ben satın aldığımda HB satışı yoktu.
Öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki bugün WA hattımızdan 20-30 dk sohbet edilmemiş gibi :)
Evet bir sorun oluştu Lian Li markasının ürün tedariğinin son partisi özellikle Wireless olan yeni serisi çıkınca ve EOL olan ürün listesi bize geç ulaşınca bizde ne yapacağımızı bilemez olduk. Arada siz ve @talisman gibi madur olan 4 sipariş veren oldu onlarında iptal ve ücret iadeleri bugün gerçekleşti. (Son ana dek farklı kaynaklardan tedarik edilebilirliği kontrol edildi ve bekletildi.)

Hepsiburada'da Lian Li satışımız yoktur ? Nasıl bu veriye ulaşabildiniz? Amazonda'da stok adetlerini incelerseniz sizin istediğiniz miktarda satışta olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Siparişi başarıyla sonlandıramadığımız için üzgünüz.

Öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki bugün wa hattımızdan 20-30 dk sohbet edilmemiş gibi :)
Evet bir sorun oluştu Lian Li markasının ürün tedariğinin son partisi özellikle Wireless olan yeni serisi çıkınca ve eol olan ürün listesi bize geç ulaşınca bizde ne yapacağımızı bilemez olduk. Arada siz ve @talisman gibi mağdur olan 4 sipariş veren oldu onların da iptal ve ücret iadeleri bugün gerçekleşti. (son ana dek farklı kaynaklardan tedarik edilebilirliği kontrol edildi ve bekletildi.)

Hepsiburada'da Lian Li satışımız yoktur? Nasıl bu veriye ulaşabildiniz? Amazonda'da stok adetlerini incelerseniz sizin istediğiniz miktarda satışta olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Merhaba, bana wa hattınızdan mesaj verme zamanınız 14:18. yani ben buraya yazdıktan 3 saat sonra. HB olayında halüsinasyon gördüm o zaman! 4 tane sepete ekleyebildim çünkü. Daha fazla adede izin vermedi. Hatta HB fiyatınız 1699 civarı bir şeydi. Kendi sitelerinden neden daha ucuz diye düşünmüştüm. Tabii sizin bu yazınızı okuduktan sonra sepete baktım yoktu! Ben buraya yazdığınız cevabı geç okuduğum için bugün gün içinde yaptığımız konuşmada sizden HB satışı yapabilir misiniz, en azından taksitli alabilirim diye yazmıştım. Ama anladığım kadarıyla hepsini kafamdan uydurmuşum. Amazon'da zaten fiyat hep yüksekti.

Öyle bir mesaj yazmışsınız ki sanki bugün wa hattımızdan 20-30 dk sohbet edilmemiş gibi :)
Evet bir sorun oluştu Lian Li markasının ürün tedariğinin son partisi özellikle Wireless olan yeni serisi çıkınca ve eol olan ürün listesi bize geç ulaşınca bizde ne yapacağımızı bilemez olduk. Arada siz ve @talisman gibi mağdur olan 4 sipariş veren oldu onların da iptal ve ücret iadeleri bugün gerçekleşti. (son ana dek farklı kaynaklardan tedarik edilebilirliği kontrol edildi ve bekletildi.)

Hepsiburada'da Lian Li satışımız yoktur? Nasıl bu veriye ulaşabildiniz? Amazonda'da stok adetlerini incelerseniz sizin istediğiniz miktarda satışta olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

"İade süreci tamamlandı" demek ücretimin iade edildiğini mi gösteriyor? Herhanghi bir ücret iadesi görünmüyor. Bu çok tatsız bir süreç size ancak buradan yazarsam cevap veriyorsunuz. Direk muhatap olabilieceğimiz bir telefon numarası yok. Wa'tan cevap yok. Büyük pişmanlık içindeyim. @jumbum

...Organizasyonlarımızı çok dikkatli ve hızlıca yapmamıza rağmen bazen markalardan, bazen tedarikçilerden, bazen nakliye firmalarından kaynaklı durumlar ortaya çıkabiliyor...
Malesef bu işin ticaretin doğasında olan bir durum ne üretici, ne nakliye acentası sahibiyiz. Öngörüler, bize sunulan terdarik tarihleri, markaların lansman tarihleri gibi parametrelerle bir teslimat tarihi belirleyebiliyoruz.

Sizin özelinize gelirsek 3 ocak teslimat tarihi belirtilmiş olan sipariş ile ilgili 3 hafta rötar bilgisi 2 ocakta size aktarılmış. Malesef %100 başarı sağlayamıyoruz. (Yukarıda sayılan vb. sebeblerden kaynaklı)
Kasım ayında verdiğim siparişi bir umut getirirsiniz diye Mart ayına kadar bekledim.(4.5 ay) Nakliye acentesi sahibi değiliz diye kurumsallıktan uzak cevaplar veriyorsunuz. Sitenize neye göre tahmini teslim tarihi yazarak sipariş alıyorsunuz belirsiz. Her sorduğumda teslim tarihi belirsiz iptal edebilirsiniz dediniz. artık dayanamadım iptal edin dedim. Hem wapptan hem siteden kayıt oluşturdum. 19 gündür para iadesini de yapamadınız. Gerçekten inanılmaz bir firmasınız.

Kasım ayında verdiğim siparişi bir umut getirirsiniz diye Mart ayına kadar bekledim.(4.5 ay) Nakliye acentesi sahibi değiliz diye kurumsallıktan uzak cevaplar veriyorsunuz. Sitenize neye göre tahmini teslim tarihi yazarak sipariş alıyorsunuz belirsiz. Her sorduğumda teslim tarihi belirsiz iptal edebilirsiniz dediniz. artık dayanamadım iptal edin dedim. Hem wapptan hem siteden kayıt oluşturdum. 19 gündür para iadesini de yapamadınız. Gerçekten inanılmaz bir firmasınız.
1 kez alışveriş yaptım, daha teslim günü gelmedi ama bu yorumları gördükçe korkuyorum. Umarım tatsız bir sonuç çıkmaz benim siparişimden de. Zira gerçekten bu kadar "esnaf" bir site görmedim. Müşteriye ihtiyaçları yokmuş gibi davranıyorlar. Umarım tez vakte kendilerini düzeltirler çünkü bakıldığı zaman yaptıkları iş gerçekten güzel. Tam oyuncunun ihtiyacı olan ekipmanları yurtdışından getiriyorlar.

Arkadaşlar bu siteden kesinlikle uzak durun. 18 Şubat'da sipariş verdiğim 7 tane Lian-li fanım normalde dün 27 Mart tarihinde teslim edilmesi gerekiyordu. Bırakın teslim edilmeyi muhattap kimseyi bulamıyorum bile. Uzak durun lütfen. Boşuna beklediğinizle kalıyorsunuz.

Konu başlığını görünce bende yaşadığım bir durumu belirtmek istedim. Arctic liquid freezer 3. Nesil çıktığında Türkiye distisi ürünü getirmemiş daha esamesi okunmazken jumbumdan ön sipariş ile aldim. O zamana ait forumda girmiş olduğum yorumlarda mevcut. Ürün ön sipariş olduğu için belirtilen süre gecti geçmedi tam hatırlamıyorum tarafıma sorunsuzca ulaştı. Akabinde wireless fan kontrolcüsü ihtiyacım oldu, baktim lian li distisinde bu ürün yok döndüm jumbuma, yine ön siparişten satın aldim bekledim ne tesadüftür ki ürün geldi. Sonra dedim ki bu adamlar neden Türkiye de olmayan ürünleri bizim icin getiriyor aklım almıyor yani neden getiriyorsunuz abi. Kapatın dükkanı bön bön bakarak videolardan ürünleri görelim varsa yurt dışından tanıdıklarımız ile istediklerimizi getirtelim. Kapatın abi dükkanı burada rekabet olmasın biz en pahali şekilde ürünleri alalim. Sizin bu olmayan ürünleri getirmeniz bize fayda değil ki nasılsa para kazanıyorsunuz bundan hayrına mi getiriyorsunuz hem? Biz beter olmadan değer bilemiyoruz çünkü

Konu başlığını görünce bende yaşadığım bir durumu belirtmek istedim. Arctic liquid freezer 3. Nesil çıktığında Türkiye distisi ürünü getirmemiş daha esamesi okunmazken jumbumdan ön sipariş ile aldim. O zamana ait forumda girmiş olduğum yorumlarda mevcut. Ürün ön sipariş olduğu için belirtilen süre gecti geçmedi tam hatırlamıyorum tarafıma sorunsuzca ulaştı. Akabinde wireless fan kontrolcüsü ihtiyacım oldu, baktim lian li distisinde bu ürün yok döndüm jumbuma, yine ön siparişten satın aldim bekledim ne tesadüftür ki ürün geldi. Sonra dedim ki bu adamlar neden Türkiye de olmayan ürünleri bizim icin getiriyor aklım almıyor yani neden getiriyorsunuz abi. Kapatın dükkanı bön bön bakarak videolardan ürünleri görelim varsa yurt dışından tanıdıklarımız ile istediklerimizi getirtelim. Kapatın abi dükkanı burada rekabet olmasın biz en pahali şekilde ürünleri alalim. Sizin bu olmayan ürünleri getirmeniz bize fayda değil ki nasılsa para kazanıyorsunuz bundan hayrına mi getiriyorsunuz hem? Biz beter olmadan değer bilemiyoruz çünkü
Aslında haklısınız. Bu firma olmasa benim de bu fanlara erişmem pek mümkün değil. 1 buçuk ayın beklemesiyle ve siparişimin iptal olmasının vermiş olduğu sinirle bir çıkışma yaşadım ama onların sayesinde tekrardan wireless ürünlere erişimim oldu. Kendileri de böyle bir deneyimden dolayı özürlerini ilettiler bana

Merhaba,
Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Yaklaşık 9 yıllık sektör tecrübemizin son 3 yılında bir model belirleyip Türkiye' de olmayan markalar, Türkiye'deki distirübitörlerin getirmediği ürünlerden yola çıkarak sadece e-ticaret üzerinden ticari faaliyetlere başladık. 2024 sonu nihayetinde fiziki mağazamızı kapatıp yurtdışında ve yurtiçinde yeni şirket kurup faaliyetlerimizi talepler doğrultusunda şekillendirmeye devam ediyoruz.

An itibariyle sorunlarımızı sıraladığımızda en üstte iletişim olduğu kesindir. Ancak sorunlarımızı "minimum maliyet" ile çözmemiz gerekiyor ki minimum rakamı son kullanıcıya ulaştırabilelim. Bu nedenle iletişim hattına bazen teknik servis, bazen muhasebe, bazen işletme sahibi yanıt vermektedir. Kısa zaman içinde ticket sistemini aktif edecek ve daha verimli bir yapı sunulacak.

Tedarik sorunu; 3 yıl önce yurtdışında 1 tedarikçimiz varken şimdi Avrupa'da 5, Avrupa dışında 1 tedarikçimiz mevcuttur. Bu dağıtıcı/toptancı firmalardan ürün bazlı termin süreleri tarafımıza iletilmekte ve bunu sitemizde geç sipariş etiketli ürünlerde "öngörülen teslimat zamanı" olarak belirtmekteyiz. Ancak herşey 4/4lük olmuyor. Tıpkı size şu tarihte gelecek bu ürün dediğimiz gibi bizde tarih alıyoruz ve yine tıpkı size maalesef ürün 3 hafta ertelendi dediğimiz gibi bize de maalesef ürün Çin'den bize 1 ay sonra geliyor iptal oldu sevkiyat yanıtı gelebiliyor.
İşte o an sıkıntının başladığı an oluyor. Hemen alternatif tedarikçilere ulaşıyor ve siparişimizi öngörülen zaman içinde ulaştırmanın yollarını arıyoruz ancak bazen olmuyor.

Forumlara ve şikayet sitelerine zaten genel olarak sorun yaşayanlar yazdığı için başarıyla teslim ettiğimiz yüzlerce siparişten genellikle kimsenin haberi olmuyor. Google reviews yorumları ve sitemizin sol altında google gerçek müşteri puanlamasını bu nedenle aktif ettik. Umuyoruz ki bu alandaki puanlamamız maksimum seviyede kalacaktır.

Lian Li; Bu markanın özelinde de şöyle bir durum mevcut; Marka yeni nesil fanları hızlıca piyasaya sundu "wireless" serisi. Hal böyle olunca bazı ürünleri EOL yaptı ve TL, SL-INF gibi wireless olmayan ürünlerin dağıtımını erteledi. Türkiye distirübitöründe de stok sayısı yetersiz kalınca yaklaşık 15 müşterimiz etkilendi. Bu marka özelinde daha az sorun olması için özel çaba harcadığımızı bilmenizi isteriz.

Özetle haklısınız, para iadesi teklifi, sipariş iptal teklifi çok can sıkıcı. Telafisi için teklif ve önerilerinize açığız.

Konu Dışı:
Bayram vesilesiyle bazı ürünlerde özel indirimler uyguladığımızı hatırlatmak isteriz. Foruma reklam olmaması adına link iletmiyor ancak menüye "bayram bölümü" açtığımızı belirtiyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı