K55VD BIOS UEFI Flash belleği görmüyor

Bilmiyorum kardeş yarın tamire götüreceğim kesin olarak bios cipimi arızalı diyorsun tahmini olarak ne tutar masrafı
Kesin olarak BIOS çipiniz arızalı. Fiyatı konusunda hiç bir fikrim yok. Yeni gelen çip boş olacağı için BIOS'u yeniden yazmaları gerekecek. Yazma işlemi için BIOS'un tam dökümünü bulmaları gerekiyor. O yüzden tahminince 100-150 arası bir fiyat isteyebilirler.

Göstermiş olduğunuz menüde ki usb gözükmüyor'a takılıp hiç usb den boot etmeyi denedinizmi. Bence denemediniz. Bios güncelleme işlemleri çok basittir. Bios chipide kolay kolay bozulmaz. Farklı bir durum var. İstanbuldaysınız yönlendirebilirim.

Göstermiş olduğunuz menüde ki usb gözükmüyor'a takılıp hiç usb den boot etmeyi denedinizmi. Bence denemediniz. Bios güncelleme işlemleri çok basittir. Bios chipide kolay kolay bozulmaz. Farklı bir durum var. İstanbuldaysınız yönlendirebilirim.
Haklısın kardeşim ama tam olarak anlayamadım

Farklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. BIOS çipinin de tıpkı RAM gibi SSD gibi bir kullanım ömrü var. Laptop zaten 7 yıllık. Resme dikkatli bakarsan anlarsın. Resimde BIOS yazma işlemi tamamlanmış. Ama yazdığı veriyi doğrularken farklılık olduğunu görmüş. Yani BIOS.ROM dosyasındaki veri çipe yazılan verir birbirini tutmamış. Çipe sağlıklı bir veri yazımı gerçekleştirilememiş. BIOS güncellemesi 4 aşamadan oluşur. 1 ROM dosyası okunur. 2 BIOS çipi silinir. 3 BIOS çipi yazılır. 4 ROM ile BIOS çipi karşılaştırır (doğrulama).

Farklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. BIOS çipinin de tıpkı RAM gibi SSD gibi bir kullanım ömrü var. Laptop zaten 7 yıllık. Resme dikkatli bakarsan anlarsın. Resimde BIOS yazma işlemi tamamlanmış. Ama yazdığı veriyi doğrularken farklılık olduğunu görmüş. Yani BIOS.ROM dosyasındaki veri çipe yazılan verir birbirini tutmamış. Çipe sağlıklı bir veri yazımı gerçekleştirilememiş. BIOS güncellemesi 4 aşamadan oluşur. 1 ROM dosyası okunur. 2 BIOS çipi silinir. 3 BIOS çipi yazılır. 4 ROM ile BIOS çipi karşılaştırır (doğrulama).
Tamam kardeşim sorun yok ne yapalım kaldık bir kazaya yapacak bişey yok ta masrafını düşünüyorum ne kadar tutar acaba

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı