Kabız nasıl geçer?

Muhtemelen aci yapmasinin nedeni fissurunuz varsa bundan olabilir. Fissurunuzun tedaviye ihtiyaci olabilir, acilen lifli beslenme ve dulcosoft veya dulcolax kullanabilirsiniz yoksa kroniklesirse problem, bende kronik fissur var muhtemelen Crohn'dan dolayi, hic iyi bir sey degil yani. Hareketsizlik neyse de eger IBH, IBS yoksa lifi duzenli, duzenli su, boyle yapmak lazim. Lavman yaptirilmasini oneririm cunku eger dışkı iyice sıkısırsa; bu olabilir.

@Muratcan Ayyıldız kefir de iyi gelebilir. Gunluk mutlaka kefir tuketin 250 ml olarak. Laktoz intoleransiniz varsa bile kefirin laktoz orani dusuk oldugundan muhtemelen sorun olmaz. Eger oluyorsa da laktozsuz kefir tuketin ama mutlaka gunluk kefir icin, mutlaka, mutlaka. Fissurunuz varsa sicak su oturma banyosu 10 dk yapin ve duzelmezse doktora gidin, fissur duzelmezse kroniklesebilir, yoksa dışkı yaparken acı normal degil.
Bu lavman dediğiniz olaya biraz baktım kendimiz yapabiliyoruz sanırım değil mi? Reçetesiz satılıyorsa onu da alabilirim.

Ben kronik kabızım :D. Hatta çok beterini yaşadım. Taşlamış gaita vs. Öyle ağrı ve sancılar çektim ki ölmek istemiştim. Çok kötü bir şey.

Duphalac iyi ama biraz mide bulandırır. Tadı şerbet gibi içeceksen çalışmadığın gün iç çünkü karın ağrısı da yapabilir. Ben genelde bekunis kullanıyorum. Bekunis mide bulantısı ve gaz yapmıyor bir de bende daha fazla etkili oluyor. Bol bol su iç, lifli gıdalarla beslen. Kayısı ve suyu iyi gelir. Ayrıca sıcak suyla karnını ovarsan özellikle bağırsak kısımlarını rahatlatır.

Bu arada lavmanı doktor yapmıyor kendin yapacaksın. Gidip eczaneden alıp yapabilirsin. Hastanede herhangi yetkili birisi uğraşmaz. Sana verecek git tuvalete yap gel diyecek. Sonra röntgen vs çeker

Lavmanı kendiniz yapmayın bence. Utanmalık bir durum yok, tıbbın ayıbı olmaz.
Yani ayıbı olmaz evet ama utanmamak elde değil böyle durumlarda. En azından kendi başına yapmak mümkünse onu tercih ederim.

Ben kronik kabızım :D. Hatta çok beterini yaşadım. Taşlamış gaita vs. Öyle ağrı ve sancılar çektim ki ölmek istemiştim. Çok kötü bir şey.

Duphalac iyi ama biraz mide bulandırır. Tadı şerbet gibi içeceksen çalışmadığın gün iç çünkü karın ağrısı da yapabilir. Ben genelde bekunis kullanıyorum. Bekunis mide bulantısı ve gaz yapmıyor bir de bende daha fazla etkili oluyor. Bol bol su iç, lifli gıdalarla beslen. Kayısı ve suyu iyi gelir. Ayrıca sıcak suyla karnını ovarsan özellikle bağırsak kısımlarını rahatlatır.

Bu arada lavmanı doktor yapmıyor kendin yapacaksın. Gidip eczaneden alıp yapabilirsin. Hastanede herhangi yetkili birisi uğraşmaz. Sana verecek git tuvalete yap gel diyecek. Sonra röntgen vs çeker
Ben de çok acılar yaşadım ama henüz en beterini yaşadım mı emin değilim? Umarım yaşamam. 3-4 haftadır ciddi manada tuvalete gitmeye çok korkuyorum. Çok zor bişey gerçekten.

@aliyaser141404 eger ozele veya saglik kabinine giderse orada hemsire lavman yapabilir, ben kendim yapamadigimdan oyle yapiyordum. Cunku kendi kendine yapmak zor, bir de nasil kullanacagini bilmesi lazim.

Cunku;

Yanlış uygulanan bir lavman rektumunuzdaki/kolonunuzdaki dokuya zarar verebilir, bağırsak delinmesine ve cihaz steril değilse enfeksiyonlara neden olabilir

Yani ayıbı olmaz evet ama utanmamak elde değil böyle durumlarda. En azından kendi başına yapmak mümkünse onu tercih ederim.

Ben de çok acılar yaşadım ama henüz en beterini yaşadım mı emin değilim? Umarım yaşamam. 3-4 haftadır ciddi manada tuvalete gitmeye çok korkuyorum. Çok zor bir şey gerçekten.

Dostum senin fissurun varsa bak kroniklesmesin, bir gastroenteroloji ya da genel cerrahi doktoruna git muayene ol. Kronik fissur problem. Ciddi bir problem. Dışkı yaparken makatta agri oluyorsa, bu normal degildir. Fissurden kaynaklaniyor olabilir, eger varsa.

@aliyaser141404 eger ozele veya saglik kabinine giderse orada hemsire lavman yapabilir, ben kendim yapamadigimdan oyle yapiyordum. Cunku kendi kendine yapmak zor, bir de nasil kullanacagini bilmesi lazim.

Cunku;

Yanlış uygulanan bir lavman rektumunuzdaki/kolonunuzdaki dokuya zarar verebilir, bağırsak delinmesine ve cihaz steril değilse enfeksiyonlara neden olabilir

Haksız değilsin. Buradakiler yapmıyor. İstersen anlatırım diyor hatta uygun yer bile vermiyor. Bildiğin hastane tuvaletine yönlendiriyorsun doktor git yap gel diyor. Sonra tekrar röntgen çekip durumu inceliyor.. Hem kendimde hem de hasta yaşlı tanıdığımda yaşadım (onunkini biz kendimiz yaptık)

@aliyaser141404 bu konuya bakabilirsiniz hocam.

Cunku;

Dostum senin fissurun varsa bak kroniklesmesin, bir gastroenteroloji ya da genel cerrahi doktoruna git muayene ol. Kronik fissur problem. Ciddi bir problem. Dışkı yaparken makatta agri oluyorsa, bu normal degildir. Fissurden kaynaklaniyor olabilir, eger varsa.
Yok şuanda fissür yok. Fissür yaşadım zaten kabızlığın ilk haftalarında vardı. Makat bölgesinde bi yırtık hissi gibi bişey. Biliyorum yani ama şuan yok. Şuan sadece yara var.

@Muratcan Ayyıldız fissur olmadigini nereden biliyorsunuz?
Dediğim gibi fissür de yaşadım. Nasıl bişey olduğunu biliyorum. O yüzden şuanda fissür olmadığını da biliyorum.

Haksız değilsin. Buradakiler yapmıyor. İstersen anlatırım diyor hatta uygun yer bile vermiyor. Bildiğin hastane tuvaletine yönlendiriyorsun doktor git yap gel diyor. Sonra tekrar röntgen çekip durumu inceliyor.. Hem kendimde hem de hasta yaşlı tanıdığımda yaşadım (onunkini biz kendimiz yaptık)
Yani her ne kadar işin, mesleğin de olsa böyle şeyleri yapmaktan imrenirsin. İmrenmiyo gibi gözükmeye çalışsan bile. Bu yüzden utanıyorum. Küçük bi yerde yaşıyorum zaten. Burdaki doktor ve hemşirelerin her gün lavman yaptığını düşünmüyorum. Bu yüzden tiksinirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı