Kabloları kıvırmak performansı düşürür mü?

Soulan1s

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2018
Mesajlar
438
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 SUPER
RYZEN 5 3600
ASRock B450M HDV R4.0
Neo Forza(2x8) 16 GB 3200 MHz CL16 RAM
Sandisk SSD PLUS
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uçak Bakım Teknikeri
Merhaba, çok saçma gelebilir ama aklımda hep bir soru var; herhangi bir kabloyu( LAN kablosu, güç kabloları vb) yuvarlak bir şekilde dolayarak kullanmak performansı düşürüyor mu? Yani mesela güç döne döne gelirken performansı, hızı düşüyor mu? Lütfen dalga geçmeyin. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak evet, parazitlenmeyi arttırırsın ek olarak güç kablosunu aşırı kıvırırsan evi yakarsın.
 
Artı -2 Eksi
Kabloyu ister kıvır ister kıvırma, iletilen şeyin aldığı yol her zaman kablonun uzunluğu kadar o yüzden kıvırmanın performansa hiçbir etkisi olmaz anca fazla kıvırırsan içindeki tellerin kopmasına neden olabilirsin.
 
Merhaba. Hocam, sadece amfilerin mikrofon kablosu haricinde diğer tüm kablolar bundan hiç etkilenmezler, ancak ince kesitli şebeke güç kablosundan siz bilerek, istisnai olarak akımı zayıflatmak amaçlı ince kesitte kabloları kullanıyorsanız bunları asla rulo yapmayın, çünkü bu ruloda, normalde de ılık olarak ısınan bu kablolar aşırı ısınıp bir plastik kokusunu verebilir. (örneğin elektrikli bir fırında içindekilerin yavaş, dıştan yanmadan pişmesi için ince kesitli kabloları bilerek seçip kullandıysanız) Onun dışında diğer tüm güç ve sinyal kabloları çok düzgün durabilmesi, fazla da yer kaplamaması için rulo yapılabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı