Kablolu internete geçilirse Mbps yükselir mi?

Yüksek hızlı İnternetlerde fark ettiriyor, mesela internet 250 Mbit oluyor ama Wi-Fi 100 Mbit veriyor. Düşük hızlarda öyle oluyor. Ethernet'le bağlanınca 8Mbit yerine 10 Mbit alırsın, çok da bir fark ettireceğini düşünmem.

İnternetin bulunduğu duruma bağlı olarak değişir. Şöyle ki sizin modeminizin çevresinde veya internet alan cihazın çevresinde internet sinyallerini etkileyecek sinyal yayan cihazlar varsa(mesela komşularınızın modemleri vs.) internetiniz zayıflayacaktır. Bu nedenle kablo ile kullanırsanız daha hızlı bir internet kullanırsınız. Ama kablosuz internet sinyallerini etkileyen başka sinyal yoksa(diyelim ki müstakil bir evdesiniz) kablo taksanız da dikkate değer bir değişiklik olmaz.

Wifi ile daha hızlı konusuna gelecek olursak bazı cihazlarda bu durum olabiliyor mesela benim de telefonum wifi ile kablo ile bağlı bilgisayarımdan 5mb daha hızlı çıkıyor hız testi yaptığımda ancak herhangi bir şey indirmeye kalktığımda her zaman daha yavaş kalıyor. Belki de yazılımsal bir durum bilmiyorum ancak wifi ile daha hızlı göstermesine çok aldırmayın. Bir hata olduğu aşikar :D

Sizin eve gelen interneti hızını direk olarak veriyor. Mesela bizim eve 80 Mbps geliyor gözüküyordu ama Wi-Fi ile 35-40 Mbps civarıydı. Ethernet'i bir çaktık 80 Mbps sabit alıyorum. Yani fark eder mi eder ama 8 Mbps'den 16 ya çıkabilir maksimum bence. Çok bişiey bekleme o yönde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı