Kablonet vs TurkNet

100 Mbps ibaresi 100Mbps'e kadar anlamında belirtilmiştir. Bende TurkNet'ten sorguladığımda 100Mbps yazıyordu 65-70 Mbps alıyorum.
 
Hocam müşteri hizmetleri 100 Mbps alabilirsiniz dedi.

100Mbps'ye kadardır o. Eski evimdede 100Mbps internet kullanıyordum port dolabı evime çok yakındı 82Mbps civarı alıyordum. Şu an yine 100Mbps kullanıyorum 65-70 Mbps alıyorum binanın kablolamasinin eski olduğunu söylediler. 😑
 
100Mbps'ye kadardır o. Eski evimdede 100Mbps internet kullanıyordum port dolabı evime çok yakındı 82Mbps civarı alıyordum. Şu an yine 100Mbps kullanıyorum 65-70 Mbps alıyorum binanın kablolamasinin eski olduğunu söylediler. 😑
Hocam kurulum yaptırırken minimum alacağım hızı sorarım ona göre yaptırırım.

@Tim

@TurkNet Destek Ayşegül
 
Son düzenleme:
Hocam kurulum yaptırırken minimum alacağım hızı sorarım ona göre yaptırırım.

@Tim

@TurkNet Destek Ayşegül
Altyapınızın desteklediği kadar hızları sizlere ulaştırabiliyoruz. Santral mesafesi uzak ise veya kablolamada bir sorun varsa alacağınız hızları küçük rakamlarda etkileyebilir. Hizmetlerimiz taahhütsüz, dilediğiniz gibi deneyerek karar verebilirsiniz. Açık adresinizi
İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet üzerinden sorgulamanızı öneririm 🙏
 
Altyapınızın desteklediği kadar hızları sizlere ulaştırabiliyoruz. Santral mesafesi uzak ise veya kablolamada bir sorun varsa alacağınız hızları küçük rakamlarda etkileyebilir. Hizmetlerimiz taahhütsüz, dilediğiniz gibi deneyerek karar verebilirsiniz. Açık adresinizi.
İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet üzerinden sorgulamanızı öneririm 🙏

Oradan sorgu yapınca 47 megabit çıkıyor fakat kablo net bana 100 megabit verebileceğini iddia ediyor kararsız kaldım.

Türksat Kablonet kendi alt yapısı mevcut ve bunu diğer firmalar ile paylaşamazlar. Sebebi ise koaksiyel kablo ile bağlantı yapıyorlar.

Koaksiyel bağlantı nedir hocam?
Ve yani nasıl oluyor bu iş bu altyapı yer altından geçiyorsa internet verecek her firma aynı altyapıyı kullanmaz mı?

1657027272831.png


Göknet sonucum bu burada da 100 megabit yazmıyor.
Ve FTTX-V2 nedir hocam?
 
Koaksiyel ve veri kablolarının dört katlı bir yapıları vardır. Bunlardan en iç çekirdek kısmında enerji taşıyan kısımda genellikle bakır bir bölüm bulunmaktadır. İkinci kısımda ise bu çekirdek bakır kısmı çevreleyen yalıtkan bölümü bulunur.

Koaksiyel-Kablo-Yapisi


Koaksiyel ve Veri Kabloları Yapısı
Üçüncü kısım ise bu yalıtkan kısmı saran örgülü sarmal topraklama görevi olan kısım ve dış koruyucu kılıftan oluşur.

Kablolu TV, Merkezi Uydu Anten Sistemi ve modemler koaksiyel kabloların en sık kullanıldıkları uygulama alanlarıdır.

Kablolu TV'lerde görüntü alma, görüntü dağıtımı ve veri aktarımı yapmada kullanılan koaksiyel kablolardır. Koaksiyel ve veri kablolarını diğer kablolardan ayıran birkaç özellik bulunmaktadır.

Koaksiyel ve veri kablolarında sinyal kalitesini belirleyen en önemli özellik bu kabloların yüksek empedans kararlılığına sahip olmasıdır. Empedans değeri birçok nedenden dolayı kablo boyunca sabit kalmamaktadır.

Empedans değerinin kablo boyunca değişim göstermeden veri aktarımını yapması için değişim aralığı ne kadar dar tutulur ise veri aktarımı o kadar kaliteli olmaktadır.

Bu aralık darlığı koaksiyal kablo kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle koaksiyel kabloların etiketlerinde genellikle bu özelliği belirten değerler yer almaktadır. (75 +/-3 Ohm gibi)

Koaksiyel kabloların kalite ve performansını belirleyen ikinci önemli etken ekranlamadır. Ekranlama, kablonun içinde ilerleyen sinyali, dışarıdaki elektriksel gürültüden koruyan kalkan olarak tanımlanır.
Bu hizmeti bildiğim kadarıyla sadece Kablonet veriyor (TV yayını yanında İnternet hizmeti sağlanıyor.)
Normal bir modem sahip değildir.
Ülkemizdeki diğeri firmalar DSL ve Fiber kablo üzerinden hizmet verdiği için diğer ISS'lerin hız değerlerinden farklı bir değer gösterirler.

1657027762922.png
1657027812229.png
 
4 tane fiber altyapı türü vardır. FTTN, FTTC, FTTB, FTTH diye adlandırılır. Kısaca bahsedelim:
FTTN (Fiber to the Node): Fiber kablolar servisten mahalleye kadar gelir. Oradan bakır kablolarla binalara dağılır. Fiber kablo müşteriye uzak konumlanmıştır.

FTTN.png


FTTC (Fiber to the Curb): FTTN'e çok benzer altyapıdır. Fiber kablo müşteriye daha yakındır. Ama yine binaya kadar gelmez. Bakır kabloyla binaya gelir.

FTTC.png


Almanya'da kurulum sırasında FTTC.

450px-Utility_box,_Ribnitz-Damgarten_(P1070873).jpg


FTTB (Fiber to the Building): Genelde sitelerde kullanılan bir altyapı türü. Fiber kablo binaya kadar gelir. Oradan CAT kablo ile müşterinin evine gider.

FTTB.png


FTTH (Fiber to the Home): GPON olarak adlandırdığımız müşteri evine kadar fiber kıl ile giden altyapı türüdür.

FTTH.png


Şu şekilde daireye kadar gelir.

IMG_20210113_144523.jpg


Sarı kablo GPON cihazına takılır (Sağdaki küçük cihaz). GPON cihazının amacı o sarı kablonun içinden gelen fiber cam bağlantıyı alıp Ethernet kablosu üzerinden modeme aktarmasıdır.

IMG_20210113_144535.jpg


Göknet sayfası FTTx (C, B) bunlardan biri şeklinde listelemiş.
Buna ISS'ler VDSL 2 diyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı