Kâbus gördükten sonra ne yapmalıyım?

Hocam aslında rüyadan uyanınca ilk şok dışında korkum yok oluyor. Dediğim gibi zihin fırtınası gibi bir şey oluyor. Yatmamı engelliyor. Kafamı boşaltmam gerek. Bunu nasıl yapabilirim diye sordum.

Merak etmeyin ben alayci bir sekilde soylemeyecegim.

Eger yatmadan once telefona bakiyorsaniz uzucu seylere bakmayip mutlu, komik guzel seylere bakmaya calisiniz.
Bitki cayi hazirlamayi deneyin
Sıcak sutte iyi gelir
Kitap okuyabilirsiniz
Hayvaniniz varsa uyumadan once 5-10 dk sevin
Gece lambaniz var ise acip uyuyun veya uzaktaki bir odanin isigini acip uyuyabilirsiniz, onemli olan zifiri karanlik olmamasi
Bunlarin yerine bir doktora gidip sorununuzu anlatabilirsiniz.

Merak etmeyin ben alayci bir sekilde soylemeyecegim.

Eger yatmadan once telefona bakiyorsaniz uzucu seylere bakmayip mutlu, komik guzel seylere bakmaya calisiniz.
Bitki cayi hazirlamayi deneyin
Sıcak sutte iyi gelir
Kitap okuyabilirsiniz
Hayvaniniz varsa uyumadan once 5-10 dk sevin
Gece lambaniz var ise acip uyuyun veya uzaktaki bir odanin isigini acip uyuyabilirsiniz, onemli olan zifiri karanlik olmamasi
Bunlarin yerine bir doktora gidip sorununuzu anlatabilirsiniz.

Sağ olun hocam bitki çayı var bari onu yapıp uyuyayım. Aslında anlatırken biraz garip olmuş ama normal hayatta hiç böyle olmam. Dediğim gibi sadece hasta olunca oluyor. Doktorluk kadar bir sorun yok şu anlık. İyi geceler.

Rüyanın etkisinden çıkmak çok zor oluyor belli bir süre. Rüya olduğunun bilincine tam anlamıyla varana kadar da insan rahat edemiyor. Başka şeylerle uğraşıp kafanı dağıtabilirsin, odağını tamamen ilgilendiğin şeye verirsin böylece. Youtube'da vs. takılabilirsin.

Hocam çok sağ olun tavsiye için. Günlük hayatta korkan birisi değilimdir, afetlerde falan da korkmadım. Adı üstünde kâbus. Bunu 50 yaşında adam da yaşar 5 yaşındaki çocuk da. Böyle demenize gerek yok.

Ayrıca rüyamda canavarlardan değil de IŞİD teröristlerinden kaçıyordum :D

Telegram'da aşırı İŞİD infaz videolarını izlediniz sanırım.

Telegram'da aşırı İŞİD infaz videolarını izlediniz sanırım.

Hayır hocam aslında hiç öyle şeyler izlemem. Bir kaç gündür öylesine FBI, teröristler, CIA gibi şeyleri araştırıyordum. Kötü içerikli bir şey izlemedim. Hasta olunca hep oluyor belki bunlara bakmasam farklı bir şey görürdüm.

Hocam çok sağ olun tavsiye için. Günlük hayatta korkan birisi değilimdir, afetlerde falan da korkmadım. Adı üstünde kâbus. Bunu 50 yaşında adam da yaşar 5 yaşındaki çocuk da. Böyle demenize gerek yok.

Ayrıca rüyamda canavarlardan değil de IŞİD teröristlerinden kaçıyordum :D

ŞLSDAŞLJKFSDJKŞLSDF. Pardon saçma yanıt için. Affet komutanım.

Son 3 yıldır neredeyse 2-3 kere kâbus gördüm. Sanırım en son 2 sene önce gördüm. Şu an gördüğüm kâbus muhtemelen beni en çok korkutabileceklerden biriydi. Detayına inmeyeceğim. Dediğim gibi çok korkuyordum rüyanın içinde. Ne alakası olabilir diyebilirsiniz ama benim toza alerjim var ve alerjik astımım. Sabah içeride süpürge açıktı ve biraz fazla uzun kaldım. Şimdi de burnum hem tıkalı hem de akıyor. Benim hasta psikolojisi olarak adlandırdığım bir şey var tamamen uydurma bir isim. Ben hasta olunca psikolojim çok değişiyor, aklıma çok alakasız şeyler geliyor, sanki sürekli beynime veri geliyor. Ayrıca böyle dediğim gibi hasta olduğum zaman garip rüyalar görürüm genelde. Mesela en son 2 sene önce böyle hasta olduğumda gece uyurken birdenbire kalkmıştım ve oda küçülmeye başlamıştı. Çok minik bir kutuya dönüşmüş gibi hissetmiştim. Çok daralmıştım. Küçükken böyle hasta olduğumda çok fazla görürdüm, rüya, yansıma gibi şeyler. Bugün de gördüm. Rüyayı gördükten sonra hasta psikolojisi dediğim şey hızlandı sanki. Aklıma sürekli bir şeyler geliyor, uyuyamıyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz? Bir yere anlatma ihtiyacı hissettim. Böyle saçma bir konuyla rahatsız ettiğim için üzgünüm.
Hasta psikolojisi aslında herkeste olan bir şey. İnsan hasta olduğu zaman psikolojisi de bu durumdan etkilenebiliyor. İkisi zaten birbiriyle paralel olarak gerçekleşen bir durum. Eğer geceleri uyuyamıyorsan uyumadan önce kitap okumaya çalış. Kitap okumak hem seni düşüncelerinden uzaklaştırır hem de uyumanı kolaylaştırır. Kendimden örnek vermem gerekirse ben genelde slow şarkılar dinleyerek uyuyuyorum. Bunu da tavsiye edebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı