Kaç günde bir web sitesi yapabilirsiniz?

• Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 4.693
Değişkendir. Böyle bir süre ortalaması yok.

Web sitesinin içeriği, içinde kullanılan teknolojiler, admin panel olup olmaması, veri tabanıyla yapılacak bağlantılar vb. gibi birçok değişken var. Bunların hepsi süreyi değiştirir.

Profesyonel veya kurumsal site tasarımında tek kişi mı yoksa ekip tarafından mı yapılıyor hocam.

Çok basit bir siteyi 3-4 günde yapmştım ama eksikleri vardı. Tabi bu yapılacak sitenin türüne ve kişiye göre değişir.

@Ecmel

Technopat gibi forum yapmayı. Ben demo versiyonunda kod falan hiçbir şey olmadan basitçe kurulduğunu gözlemledim. O kadar kolay mı?
Kurulum aşaması kolay. Çoğu kişinin 10 dakikalık bilgiyle yapabileceği bir şey fakat ayarlamalar ve veri tabanıyla ilişkilerde bir uzmana danışmakta fayda var. Technopat gibi büyük projelerde farklı altyapılar da kullanılabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam kullanılan teknolojileri, bir üniversite konuşmasında Recep Baltaş ve Ali Güngör söylüyordu.

Amaç sadece Xenforo ile forumu kurmak ve ayarlamaksa kolay. Orta düzey bir seviyeyle yapabileceğiniz bir şey.

@Ecmel

Benim hiç bilgim yok. Rağmen yapabiliyorum. Kodsuz.

Profesyonel veya kurumsal site tasarımında tek kişi mı yoksa ekip tarafından mı yapılıyor hocam?
Bu çalışılan ekibe göre değişiyor. Her siteyi bir ekip yapmaz. Kişisel ve tanıtım (benim tabirim bu şekilde, içinde hiçbir etkileşimli şey bulunmadan sadece bilgi veren site) sitelerinde tek kişi olarak çalışılır genelde, ben de bu şekilde çalışıyorum. Bu sitelerde de ekiple çalışanlar olabiliyor ama bu bütçeyi bölmekten başka bir işe yaramıyor bence. Sadece frontu yazılacak siteyi, ekiple yazmanın bir anlamı yok. Tabii bir front-end developersanız. :D

Fakat büyük projelerde (veri tabanıyla bağlantıları olan, arka planda karmaşık işler dönen) ekiple çalışmak mantıklı olur. Genelde profesyonel bir siteyi, ekipler yapar. Bu güne kadar birkaç büyük projede çalışma fırsatım oldu (şu anda birisi yayına geçmek üzere, geçince buradan duyururum :) ). Hepsinde bir ekiple çalıştım ve bölümlere ayrılarak çalıştık. Projenin başında bir senior developer oluyor, genel olarak her alanla ilgileniyor ve ilk danışılan kişi, o oluyor.

@Ecmel

Benim hiç bilgim yok. Rağmen yapabiliyorum. Kodsuz.
Yapabilirsiniz. Zira bir web sitesini kodsuz şekilde Wordpress kullanarak da yapabilirsiniz. Xenforo, bir forum hizmeti ve çoğu parçası hazır zaten. Ekstra eklemeler ve ayarlamalar için bazı programlama bilgilerine sahip olmanız lazım ama temel için çok şey bilmenize gerek yok.

Bu çalışılan ekibe göre değişiyor. Her siteyi bir ekip yapmaz. Kişisel ve tanıtım (benim tabirim bu şekilde, içinde hiçbir etkileşimli şey bulunmadan sadece bilgi veren site) sitelerinde tek kişi olarak çalışılır genelde, ben de bu şekilde çalışıyorum.

Fakat büyük projelerde (veri tabanıyla bağlantıları olan, arka planda karmaşık işler dönen) ekiple çalışmak mantıklı olur. Genelde profesyonel bir siteyi, ekipler yapar. Bu güne kadar birkaç büyük projede çalışma fırsatım oldu (şu anda birisi yayına geçmek üzere, geçince buradan duyururum :) ). Hepsinde bir ekiple çalıştım ve bölümlere ayrılarak çalıştık. Projenin başında bir senior developer oluyor, genel olarak her alanla ilgileniyor ve ilk danışılan kişi, o oluyor.

Kendimi geliştirmek için memorial, medical park, liv hospital sitelerinin kopyalarken hep merak ederdim bu kadar sayfayı ve işlevi tek kişi mi yapıyor diye.

Kendimi geliştirmek için memorial, medical park, liv hospital sitelerinin kopyalarken hep merak ederdim bu kadar sayfayı ve işlevi tek kişi mi yapıyor diye.
O tür büyük siteleri, tek kişi yazmaz. Front-end de bile bazen tek kişinin çalışmadığı oluyor, büyük projelerde. Fakat Türkiye'de maliyetleri kısmak, alınan bütçeyi daha az kişiye pay etmek için daha az front-end developer çalıştıran ekipler oluyor ki aslında haklılar. Ne kadar ekip üyesi artarsa alınan bütçeyi o kadar bölüyorsunuz. Ön yüzde tek kişi belki işleri halledebilir ama büyük projelerde arka tarafta çalışan kişi sayısının arttırılması gerekebiliyor. İşlerin zamanında tamamlanması ve kolaylık açısından. Her şeyi bir adamın başına yıkmaya gerek yok. :D

O tür büyük siteleri, tek kişi yazmaz. Front-End de bile bazen tek kişinin çalışmadığı oluyor, büyük projelerde. Fakat Türkiye'de maliyetleri kısmak, alınan bütçeyi daha az kişiye pay etmek için daha az Front-End developer çalıştıran ekipler oluyor ki aslında haklılar. Ne kadar ekip üyesi artarsa alınan bütçeyi o kadar bölüyorsunuz.

Hastane otomasyon ödevi yaparken inceleme şansım oldu. Doktor tanıtım sayfası, branşların hastalık tanıtım sayfası, çok içerik var. Dediğiniz gibi çok fazla geliştirici olması durumunda maliyet çok fazla olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı