Kaç tane cinsiyet var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim. Bu kadar basit bir biyoloji konusunu bile araştırmamışsınız, müfredatınızdan kaldırılmışsa bile burada sizlere araştırmanız için doğru olanı söyleyen 3-4 kişi var. Hâlâ 2 cinsiyet var, üçüncüsünü belirtmek istemiyorum diyerek cinsel yönelimlere laf ediyorsunuz.

Cinsiyet ile cinsel yönelimin ne olduğunu bile bilmeden yorum yapmaya devam ediyorsunuz!

Etrafınızdaki bir sürü canlı türü hermafrodit olarak çoğalıyor. Görüyorsunuz, gözlemliyorsunuz, cinsel organlarını ayırabiliyorsunuz! Hâlâ dinim bana bunu söylüyor diyorsunuz. Bu kadar mı görmekten, araştırmaktan uzaksınız?

HÂLÂ CİNSEL YÖNELİM İLE CİNSİYETİN FARKINI KAVRAYAMAYACAK DURUMDA OLDUĞUNUZUN FARKINDA OLMADAN SAÇMA SAÇMA, BİYOLOJİ GERÇEĞİNİ REDDETMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ! HERMAFRODİ NEDİR? HANGİ TÜRLER ÇİFT CİNSİYETE SAHİPTİR? GİDİN BUNLARI ARAŞTIRIN.

Not: Küçük harflerle yazılanı okumayanlar için büyük harflerle yazdım. Göze daha çok batar.

Anlamak istemiyorsunuz galiba. Beni boşuna cahillikle suçluyorsunuz. Ben size diyorum ki dini inancım sebebiyle, yaratılış bana göre 2 cinsiyetten oluşuyor; Kadın ve Erkek. Çift cinsiyetli doğan insanlar var zaten diyorum yok demiyorum. Ama onlarından bir cinsiyet kalıbı içine sokulmasına karşıyım diyorum. Bir insanın çift cinsiyetle yaşaması 3 tane gözle, 5 değil 6 parmakla yaşaması gibi benim gözümde. Yani genetik bozukluk bana kalırsa. Çift cinsiyetli olarak doğmanın bana genetik olarak bozukluk olmadığını kanıtlayacak bir sunumuz veya bir bilimsel kanıtı varsa yazın. Sinirlenmenize gerek yok. Ayrıca ben çift cinsiyetli doğan insanlara düşman değilim...
 
2 tane var diye biliyorum ama Half-Life son kısımda Nihilanth "Sen insansın, o insan değil" gibisinden bir şey söylüyor. Yani G-MAN insan olmadığına göre erkek de olmuyor. Buna göre de 3 tane cinsiyet var demektir.
 
Biyolojik anlamda, iki cinsiyet vardır: Kadın ve erkek. Sosyolojik olarak da öyle. Almanya, üçüncü bir cinsiyetin olduğunu tanıdı. Bunun dışında birçok ülkede bu durum yok.
Bazı kişiler eşcinselliği karıştırıyor. Eşcinsel bir erkek ya da kadın, bildiğiniz erkek kadın işte. Cinsel yönelimleri farklı.
 
Bu cok kapsamli bir soru.
Kalitimsal olarak farkli.
Fenotip olarak farkli. ( Kadin gibi gorunmesine ragmen XY olan bireyler var, anne karninda testisler asagi dusmeyi basaramadigi icin ) Birey kendisi tercih etmeksizin kalitimsal cinsiyetinden farkli bir fenotipe sahip olabilir.
Toplumsal rol olarak farkli. ( Bu kisim cok karisik ) Bu bireyin kendi istekleri ya da toplumun rolu ile ortaya cikan cinsiyet. "Milli olmus erkek" vs "Milli olmamis erkek" kavrami dahi toplumsal cinsiyete verilebilecek bir ornek. Kalitimsal olarak ayni ama toplumun gozunde iki farkli cinsiyet aslinda. Pek de uzerinde dusunmeye gerek yok, Gender Studies yapanlar ugrassin.
 
Çift cinsiyetli doğan insanlar var zaten diyorum yok demiyorum.
İnsanlardan bahseden mi var? Canlılarda komple bir "tür" olarak çift cinsiyetli doğup bir yıl dişi olarak başka bir yıl erkek olarak çoğalan türler var.

Genetik bozukluk denmesi için bir türün kalıtsal olarak aşırı büyük bir oranından farklı olarak doğmak gerekiyor. İnsanlardaki hermafrodi bu sınıfa giriyor. Bazı türler ise komple çift cinsiyetle doğuyor, dişi ya da erkek değiller. O anki duruma göre istediği cinsiyetle çoğalabiliyorlar.
 
2'dir. Diğerleri doğumsal bozukluk ya da tercihsel dönmelerdir. Uzatmaya gerek yok.
 
Her cinsiyet için 1 TL param olsaydi toplam 2 TL param olurdu.
 
2'dir. Diğerleri doğumsal bozukluk ya da dönmelerdir. Uzatmaya gerek yok.
Uzatmaya gerek var, bilmediğiniz bir konuda bir sürü kişi burada yorum yapıyorsunuz. Komple bir tür olarak çift cinsiyetle doğan türler ne oluyor peki? Onları canlıdan saymıyor muyuz?

Bir de dönmeler demiş, şaka gibi. Genetik taşıyıcı olarak çift cinsiyetli doğan insanları da Spartalılar'ın bebeklere yaptığı gibi bir uçurumdan aşağı atın isterseniz...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı