Kaç yıllık olduğunu bilmediğim Hard Disk kullanılır mı?

299884

Kilopat
Makaleler
1
Geçen hafta babamın dükkanında 500GB Hard Disk buldum. Sistem aldığımda bu diski kullanırım dedim, fakat @Recep Baltaş'ın Hard Disk'ler ile ilgili son konusundan sonra kuşkulandım. HDD'nin kaç yıllık olduğunu, ne kadar ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Bu HDD'yi kullansam bir şey olur mu sizce?

Allah affetsin yedek sistemimde 14 yıllık Laptop HDD'si kullanıyorum. Bir sorun yok gibi. Şimdilik

Disk sağlığından başarıyla geçerse önemli verileri depolamadığınız sürece kullanılabilir bence.

Bakmadan anlayamazsınız maalesef. Disk eski olsa bile sağlam olabilir, yeni olsa bile arızalı olabilir. Bakmadan bilmenin imkanı yok.
Çok sağolun efenim
(Ya ben yanlış mesajı işaretledim. Püü Neyse sağlık olsun.)
(Saolun @MF efendimiz )

Yeni bir sistem alırsan kullanma. Muhtemelen Sata 3 değil. Yavaşlatır sistemi. Ama SSD alırsan Windows ve oyunları oraya kurarsan, ekstra depolama için sorun olmaz.

Yeni bir sistem alırsan kullanma. Muhtemelen Sata 3 değil. Yavaşlatır sistemi. Ama SSD alırsan Windows ve oyunları oraya kurarsan, ekstra depolama için sorun olmaz.
480-500GB SSD alıcam zaten, o HDD ziyan olmasın diye kullanayım dedim. Sanırım SATA 2.5-2 idi (3 de olabilir emin değilim).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…