Kaçar dakika ders çalışılmalı?

40 dakika ders 20 dakika mola daha mantıklı geliyor sonuçta hepimiz insanız dinlenmeye ihtiyacımız var ve mola yapmaya falan 3. seçenek daha mantıklı geliyor ama gene de sen bilirsin.

Sorum başlıkta. Dinlenme ile beraber 1 saat çalışacağım. Şöyle:
  • 50 dakika ders, 10 dakika mola.
  • 45 dakika ders, 15 dakika mola.
  • 40 dakika ders, 20 dakika mola.
Hangisini tavsiye edersiniz? Kalkmadan ders çalışabiliyorum.

Derin çalışacaksan 50 dakika ders, 10 dakika mola veya mola olmadan çalışmayı öneriyorum.

@BeraTXDDD yahu arkadaş YKS öğrencisiyse biraz matematik çalışsa zaten 40 dakika doluyor :D 20 dakika mola da fazla. En ideali 1 saat ders, 10 dakika moladır. Hatırladığım kadarıyla arkadaş E-KPSS öğrencisi de onun için sorduğunu sanmıyorum. Sınavı 13 gün sonra falan.

Eğer kitap açınca bunalmaya başlıyorsan kendine de ulan bu ne işime yarayacak diye bir düşün meslek, rahatlık, zihinsel gelişim ve dahasını cevap olarak görüyorsan çalışmaya hevesin olsun elbette sana saatlerce çalış diyemeyiz ama kendine yeteri belirle atıyorum 40 dk ders 15 dk anladığını unutturmayacak bir mola bu önemli çünkü aynı şeyi tekrar çalışmak zorunda kalırsan hevesin kaçar top sende.

Bunun bir formülü yok, ders çalışan kişinin ne kadar süre odaklanabildiği önemli. Birisinin odağı kısa sürede dağıldığı için 30-40 dakikalık sürelerle çalışır, başka biri hiç odaklanma sorunu yaşamadan 7-8 saat bile çalışabilir.

Kendine göre ayarlarsın kısa sürede. Zaten bir önceki günün çalışmasına sonraki gün özet olarak göz gezdirdiğinde ne kadarını hatırladığına bakarak hangi sürelerle çalışman gerektiğinin farkına varırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı