Kadın ve Erkek Eşitliği

Her iki tarafta aşırı cahil, boş ve sığ. Adam eşit değiliz deyip zaten kendi hemcinsinin ayağına kurşun sıkmış oluyor, en basitinden güç farkı kişilere göre değişir, ve pek çok şeye göre güç türü ayrılabilir. Ya anlamadığım bu neyin baskısı neyden bahsediyor bu kadınlar ? İstanbul sözleşmesi kalktığı halde hala kadın beyanı geçerliliğini koruyor, kadınlar hala daha çok hakka sahip. Bütün iş ilanları kadınlara ayrıcalık tanıyan kadınlara yönelik pozisyonlar sağlıyor ama hala haktan bahsediyorlar. Erkekler nafaka almıyor erkekler ağzından çıkan herhangi bir sözle kadınları hapse attıramıyor. Erkekler 18 yaşına gelince sigortadan muaf oluyor, erkekler askere gidiyor ve o esnada kadınlar o iş pozisyonları doldurabiliyor. Kadınlar evlenene kadar babalarının sigortasından yararlanabiliyor. Sırf bu ayrımcılıklar yüzünden bizim pankart açmamız gerekirken onlar mağdur edebiyatı yapıyor. Birde ölüyoruz demiyorlar mı, erkek ölüm oranı kadın ölüm oranının 4 katı, ayrıca kocasını öldürüp nefsi müdafaa'dan yararlanan, eşine psikolojik şiddet uygulayıp erkekliğini sorgulayan, eşini sevgilisine dostuna veya abisine öldürten çok kadın var, çocuk cinayetlerinde kadınlar birinci sırada oynuyor, bebeğini yakan, tekerin altına koyan, tandıra atan kadınlar yok mu ?
 
Kadın ve erkek hukuki olarak eşit olmalıdır. Yani bir kadın ve bir erkek mahkemede eşit görülmelidir. Bunun dışında kadın ve erkeği bir tutamazsınız zaten. Erkek fiziki olarak kadından güçlüdür, bu yaratılıştan dolayıdır. Kimse de bunu reddedemez. Tartışılacak bir şey yok.
 
Feminizim hareketi masum kadınları da içine alan faizci zihniyetin ürünüdür. Bunu fonlayanların başında da Avrupa bankaları gelmektedir.
 
Hocam videoyu izlemedim ama kesinlikle eşit olmalılar. Adaleti de olmalı. Hatta bana göre kadın erkek adaleti çok önemli. (Bunların örneği Twitch. Kesinlikle kadın yayıncılara daha önem veriliyor orda) Hatta feminizm diye bir şey var o da bunu önemsiyor :D pardon feministler artık bayan kelimesini diyen kişilere kadın düşmanı demeye başladılar ama :D İşte tam olarak bu yüzden ben kendime feminist diyemiyorum. Undertale gibi aynı. Kitlesi aşırı kötü. Güzel ülkemizde nafaka olayı var tabii, o kısma girmeyeceğim benden daha iyi bilenler vardır aramızda muhakkak. Ya da haberlerde bir otobüs kaza yaptığı zaman "8' i kadın, 20 kişi yaralandı" gibi bir şeyler diyorlar. Hadi çocuğu anlarım ama ya neyse bak sinirlerim tekrar bozuldu. Bir de kadınlar sanki erkekler çok rahat yaşıyormuş gibi davranıyorlar. Bazıları. Oysaki "yav erkek adam ağlar mı, pembe giyer mi, hesabı kadına ödetir mi" gibi şeyler diyorlar. Böyle düşünen insanlar umarım bu yorumumu görürsünüz. Ben bu mesajımda daha çok gördüğüm ve rahatsız olduğum hatalara değindim. Yoksa bu liste daha çok uzar :( (Kadın şiddetlerine değinmek istemiyorum çünkü bu gerçekten de çok üzücü bir olay. Artık lütfen birisi sizi tehdit edene kadar insanlara vurmayın. Bakın "insanlara ve hayvanlara ya da eşyalara?") (Yanlış anlaşılmadan korkuyorum naziklik için eğer paranız yetiyorsa hesabı siz ödeyebilirsiniz. Paranız yok ve illaki bunu diyen kişilere demiştim o örneği) Zaten biyolojik olarak eşit değiliz yeter ki adaletli olun.
 
(İzlemedim)
Gayet ortada işte her şey, kadın ve erkek eşit diyen bunu neye dayanarak diyor bilmiyorum. İşten işe değişiyor, kimi işte kadın üstün kimi işte erkek üstün. İnsanız işte.
 
Kadın ve erkek fiziki olarak eşit olmayabilir lakin hak olarak eşittir. Fizik olarak üstün olmak erkeğe hak kazandırmaz.
Oysaki "yav erkek adam ağlar mı, pembe giyer mi, hesabı kadına ödetir mi" gibi şeyler diyorlar.
Bu söz kadınlar arasından değil erkekler arasından çıkmıştır ve kalıcı tabu olmuştur.
 
40 dakika video izleyecek vaktim şu an yok maalesef. Zaten bu soru neden o kadar uzatılıyor anlamıyorum.

Kadın ile erkek eşit değildir. Hatta neredeyse hiçbir açıdan eşit değildir. Ama temel hak/hukuk yönünden eşittir. En azından ben öyle biliyorum.

Senaryo söylerseniz kendimce eşit olup olmadığını söyleyebilirim ama tüm olay kabaca ve bayağı bir tutarlı şekilde böyle ifade edilebilir bence.
 
Kadın ve erkekler hukuk önünde eşittir ve eşit olmalıdır fakat Allah erkekleri kadınları koruması için güç ve vücut yapısı anlamında erkekleri daha üstün yaratmıştır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı