Kadınla erkek dost olamaz

Arkadaşlar burada arkadaşlık kurmamaktan değil dost olunamamaktan bahsediliyor. Türkçe yazıyor, Türkçe okuyoruz.

Bir insanla dost olabilmek için sırlarını, vaktini ve güzel anlarını paylaşabilmek için belirli bir samimiyete gelinir.
Bu kadar eforu ve vakti harcayacak kadar boş mu hayatlar?
Bunca emeği verdikten sonra bir kadından almak istediğiniz sadece sohbet mi?
Sadece sohbet etmek isteyecek olsanız bir kadını mı tercih edersiniz bir erkeği mi?
 
Ben de diyorum ki kız ve erkeğin dost olmasında bir problem yok. Yaratılışa aykırı gibi bir şey de söz konusu değil.
Bu konudaki tek argümanın da sosyal varlık olmamız. Başka hiçbir konuyu düşünmüyor, sadece fikrini belirtiyorsun.
 
Bu konudaki tek argümanın da sosyal varlık olmamız. Başka hiçbir konuyu düşünmüyor, sadece fikrini belirtiyorsun.
Zaten fikir belirtmek için bu forum var? Bu konu değil direkt olarak bu forum fikir belirtmek için var. Bana göre dostluk saçma şey. İki kişinin bildiği sır değildir.

Katılıyorum, çevremdeki kişilere ne kadar söylesem de anlamıyorlar.

Sınıfımdaki kızlarla sadece basit konuları konuşmama rağmen bedava ilgi kaynağı olarak gördüklerini, yedek lastik olarak tuttuklarını anlamak çok da zor değil. 🙂
İşte o konuda haklısınız. Yedek planda tutulmak zaten arkadaşlığa olan bakış açını bile değiştirebilir.

Sadece sohbet etmek isteyecek olsanız bir kadını mı tercih edersiniz bir erkeği mi?
Sohbet konusunda cinsiyet olduğunu sanmıyorum.
 
Kadınla erkeğin dost olamayacağını düşünüyorum. Konuda yazacağım şeyler tamamıyla kişisel görüş olup uzun deneyim ve tecrübelerin bir sonucu,
Pekala, neden yaratılışa aykırı? Genel olarak kızlar naif ve duygusal kişilerdir. Kafa yapıları da erkeklerin kafa yapısıyla genellikle uymaz. Başta kafa yapısı ters. İlgi alanları da farklı oluyor. Örneğin erkekler genel olarak oyun ve sporla ilgilenirken kız tarafında oyun ve sporla ilgilenen kesim çok çok az. Başta ilgi ve alaka alanları birbirine ters. İki cinsin birbiriyle kafa dengi olabilmesi pek mümkün değil.
Az mı? Buyrun:

Lisanslı sporcuların %40'ı kadınmış. 12 milyon kişinin %40'ı ediyor. Kadınlar da sporla ilgilenir. '' Erkek=araba, spor, şiddet, kavga vs.'' gibi bir denkleme gerek yok.

Ayrıca eklemekte fayda var, bazı Müslüman arkadaşların Kur'an'da ''kadın şahit sayısı 2 istenir'' ayetine karşı feministlere savunusu da ''kadınlar duygusaldır, o yüzden 2 şahit istenir'' falan. İslamcılarla aynı terazi koluna oturmuşsunuz gibi bu örnekle.
Kızlar bu konuda dürüst olmayı reddeder ve erkek dostu olduğunu iddia eden kızlara da şunu sorarım: Erkek dostunuzla ne yapıyorsunuz? Ne konuşuyorsunuz? Erkek dostunuzla gerçekten dost gibi misiniz? Aldığım cevaplar da ara sıra yazıyorum oluyor. Neden ara sıra? Zora düştüğünde işte :D Zora düştüğünde bedava ilgi kaynağına gidiyor.
Niyet okundu yine. Zaten etiketlediğin kişilerin çoğu da varsaydığı -atıyorum- X olgusu üzerinden yürüyor. Elinizde dayanak yok.
Erkek de dostu sandığı kıza yazıyor fakat karşı taraftan saatlerce belki günlerce cevap gelmiyor. Bu durumu normalleştirip, kabullenerek sonra aynı kızla konuşmaya tekrardan devam ediyor. Bazı şeylerin doğrudan kabullenilmemesi ve karşı çıkılması gerekiyor. Bir şeyi kabullenir, karşı çıkmazsanız o durum oldukça normalleşir ve kız da istediği gibi davranabilir.
Yok valla yazıyorlar bana. Ben de onlara yazarım.
 
Son düzenleme:
Lisede sınıfta 4 erkek, 21 kızdık. Açıkçası dost kavramı göreceli. Kahve içmeye vs gidiyoruz WP den konuşuyoruz bana yeter diyende dost kavramı budur diyebilir.
Bana göre dost, ihtiyacın olduğu zamanda (maddi, manevi) yanında olan kişidir. Bunun kız erkek diye ayrımı olacağını sanmam. Üniversiteyi bitireli 1 seneyi geçti, lisede sınıfta olan kız arkadaşlarım dostlarım ile iletişimimin kesilmediği 7-8 kız var. İstanbul'a geldikleri zaman görüşelim mutlaka diyeni var, İstanbul'da olup hadi sana bir şey ısmarlayayım diyen kız dostum da var.
Açıkçası bu tamamen karşılaştığınız Kız-Erkek, kişilerin huyları ve kişilikleri ile alakalı bir durum.
Sadece şunu belirtebilirim karşı cinsten gerçek arkadaş-dost bulmak zordur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı