Kadınla erkek dost olamaz

Kadınla erkeğin dost olamayacağını düşünüyorum. Konuda yazacağım şeyler tamamıyla kişisel görüş olup uzun deneyim ve tecrübelerin bir sonucu, çıkarımıdır. Neden böyle düşündüğümü anlatmaya başlamadan önce yorumlarınızı buna göre yazarsanız sevinirim. Dün değer verdiğim bir dostumun derdini dinledikten sonra neden böyle bir genel çıkarım konusu açmıyorum dedim ve açmaya karar verdim. Konuya başlamadan önce bazı kişileri etiketlemek istiyorum. @Umut Nas, @bbiwy, @Ella Freya ve bir büyüğümüz olan @Yener K. abiyi de etiketlemek istiyorum. Onun görüş, düşünce ve fikirleri benim için önemli.

Kızla erkek dost olamaz. Neden dost olamaz? Bu kavramı arkadaşlık kavramıyla karıştırmamanızı istiyorum. Arkadaşlık ve dostluk farklı şeyler. Aynı şey değil. Dost her şeyinizi anlatabildiğiniz bir kişiyken arkadaş da herhangi bir yerden arkadaşınız olabilir. Örneğin işte çalışıyorsunuzdur ve işteki arkadaşlarınızda iş arkadaşınız olur. Bu kavramla karıştırmayın. Kızlarla erkekler dost olamaz. Sebebi de yaratılışa aykırı olduğunu düşünüyorum. İşin içine dini karıştırmadan yazıma devam etmek istiyorum. Bu sebepten bu kısmı bu kadar kısa kestim.

Pekala, neden yaratılışa aykırı? Genel olarak kızlar naif ve duygusal kişilerdir. Kafa yapıları da erkeklerin kafa yapısıyla genellikle uymaz. Başta kafa yapısı ters. İlgi alanları da farklı oluyor. Örneğin erkekler genel olarak oyun ve sporla ilgilenirken kız tarafında oyun ve sporla ilgilenen kesim çok çok az. Başta ilgi ve alaka alanları birbirine ters. İki cinsin birbiriyle kafa dengi olabilmesi pek mümkün değil.

İki cins birbiriyle kafa dengi değil ve ilgi alakaları birbirine uymuyor. Bunlar neden birbiriyle dost oluyor ya da kendileri, birbirlerinin dostu zannediyor? Aslında cevabı basit. Her iki taraf da ilgiden hoşlanır. Kendi cinsinin ilgisinden ziyade karşı tarafın ilgisinden hoşlanır ve karşı taraftan ilgi görmek ister. Birbirlerini dost zannetseler de aslında sadece birer arkadaşlar.

Ülkemizde bu olay biraz tersine işliyor ve erkekler ciddi anlamda kendini sömürtüyor. Kızlar her ne kadar kabul etmek istemese de onlar için erkekler bedava ilgi kaynağıdır. İlgi kaynaklarının kesilmemesi için erkeklerle sevgili olmaktan ziyade genellikle dost ya da arkadaş olmayı tercih ederler. Herhangi bir olumsuz olay yaşadığında ya da sevgilisinden ayrıldığında, gideceği ilk kapı bedava ilgi kaynağı oluyor.

Erkekler neden böyle davranıyor? Aslında onun da kaynaklanan ilgi eksikliğinden olduğu söylenebilir. Bir iki güzel lafa doğrudan kanıyoruz ve kendimizi iyi hissediyoruz. Sonradan yaşayacağımız bir olay da belki tramvamızın olmasına sebep oluyor. Bir iki güzel söz duyabilmek için bunu yapmaya değer mi? Bence değmez. İlerleyen zamanlarda kalıcı tramva bırakabiliyor ve kolay kolay unutulmuyor.

Kızlar bu konuda dürüst olmayı reddeder ve erkek dostu olduğunu iddia eden kızlara da şunu sorarım: Erkek dostunuzla ne yapıyorsunuz? Ne konuşuyorsunuz? Erkek dostunuzla gerçekten dost gibi misiniz? Aldığım cevaplar da ara sıra yazıyorum oluyor. Neden ara sıra? Zora düştüğünde işte :D Zora düştüğünde bedava ilgi kaynağına gidiyor.

Erkek de dostu sandığı kıza yazıyor fakat karşı taraftan saatlerce belki günlerce cevap gelmiyor. Bu durumu normalleştirip, kabullenerek sonra aynı kızla konuşmaya tekrardan devam ediyor. Bazı şeylerin doğrudan kabullenilmemesi ve karşı çıkılması gerekiyor. Bir şeyi kabullenir, karşı çıkmazsanız o durum oldukça normalleşir ve kız da istediği gibi davranabilir.

Özet ve genel sonuç olarak da şunlar söylenebilir ki kızlarla erkekler dost olamaz. Sadece arkadaş olabilir. Kız tarafının her istediğini yapmayın, her şeyi doğrudan kabullenmeyin ve en önemlisi de birisinin ilgi kaynağı, deposu olmayın. Her zora düştüğünde size yazan adamdan hiçbir şekilde hayır gelmez, gelmeyecektir. Sürekli dert anlatan kişilerden de uzak durun. Sürekli dert dinlemek de insanı resmen erken yaşlandırır. Farklı konulardan konuşan kızlarla arkadaşlık yapmayı tercih edin, sürekli dert, tasa, sıkıntı anlatan kızlardan uzak durun. Bunların amacı genel olarak belli, ilgi kaynağı ve deposu. İyi sosyaller ve iyi günler.
Dediğiniz şeyler çok saçma her kız duygusal olmayabilir benim tanıdığım çoğu şeyimi paylaşabildiğim arkadaşlarım var. Bu yazıyı "uzun" yazdığın için doğru yazmış olmuyorsun.
 
Belli başlı söylediklerin müstakil olarak doğru. Öncelikle erkekler de kızlar da ilgiyi sever yaratılış gereği. İlgilendikleri konunun farklı olmasını da kalıtsal bir ilgi birikimine bağlıyorum. Bu ister genetik olsun ister sosyal hayatta aşılanan bazı bilinçaltı tabular olsun fark etmez. Ama sonuç olarak benim de kız bir dostum var ve kendisiyle ilgi ilişkisi kurmuyorum, aşk ilişkimiz de yok. Dolayısıyla söylediğin şey çok sert bir genelleme.
 
Belli başlı söylediklerin müstakil olarak doğru. Öncelikle erkekler de kızlar da ilgiyi sever yaratılış gereği.
Yaratılış gereği avcı-toplayıcılık yapmaya da yatkınlar mı hocam? Birden fazla evlilik? Yaratılış gereği sınıfsız bir topluma da yatkınlar mıdır?

Sarkazmı bırakırsak ben pek katılmıyorum "yaratılış gereği..." ile başlayan cümlelere. İnsan 200.000 sene öncesiyle kıyaslanamaz sanki. Hoş, yaratılış kelimesi bile yanlış zaten baştan.
 
Bir arkadaşım bir kızla tanışmıştı 3-4 ay konuşunca çok yakın olmuşlardı sonra arkadaşım kıza aşık oldu ve kız onu reddeti.
 
Yaratılış gereği avcı-toplayıcılık yapmaya da yatkınlar mı hocam? Birden fazla evlilik? Yaratılış gereği sınıfsız bir topluma da yatkınlar mıdır?

Sarkazmı bırakırsak ben pek katılmıyorum "yaratılış gereği..." ile başlayan cümlelere. İnsan 200.000 sene öncesiyle kıyaslanamaz sanki. Hoş, yaratılış kelimesi bile yanlış zaten baştan.

Hocam içimizde neslimizi devam ettirmek adına bir dürtü var mı var. Bunun güçlü, iyi olmaktan beslendiğini kim inkar edebilir? Biri bizi övdüğünde mutlu oluruz, iyi hissederiz. Hem bu bir kadın olduğunda karşı cins olduğu için de üreme içgüdülerimiz o kişiye ilgi duymamızı sağlar. Bu tabii ki cinsel dürtülerin kölesi olalım demek değil. Ama atalarımızın da sahip olduğu ruhani bir duyguyu reddetmek akla mantığa ters geliyor bana.
 
Hocam içimizde neslimizi devam ettirmek adına bir dürtü var mı, var.
Aksine, nesil devam ettirmekten ziyade sevişme dürtüsü var desek daha doğru olur sanki.
Hem bu bir kadın olduğunda karşı cins olduğu için de üreme içgüdülerimiz o kişiye ilgi duymamızı sağlar. Bu tabii ki cinsel dürtülerin kölesi olalım demek değil. Ama atalarımızın da sahip olduğu ruhani bir duyguyu reddetmek akla mantığa ters geliyor bana.
İşte bu büyük bir genelleme oluyor. Yani her övgü sonrası cinsel dürtüler gereği o kişiye ilgi duyuyorsak işin sonunda hayvanlardan ayrılan noktalarımızı reddetmiş oluyoruz.

Bu demek değildir ki içimizdeki hayvanı topluma uyum sağlamak için baskılıyoruz, insanlar olarak artık aşmış olduğumuz bir olgu bu. Kimseyi güzel, yakışıklı ve çekici bulduğumuz için taciz etmiyoruz ve bunu sırf "topluma uyum sağlamak için" yapıyor değiliz. Tekrar söyleyeyim, kendimizi baskılamıyoruz. Biz insanız, hayvan değil.
 
41 yaşındayım. Bu yaşıma kadar bir sürü karşı cinsten arkadaşım oldu. Neden dost olamasın?
Abi maalesef insanlar anlamak istemiyor. Hayatı Borsa Kaplanı nasıl anlatıyorsa öyle görüyorlar fakat öyle değil. Benim bebeklikten kalma dostum var kendisi kız ve hala en iyi arkadaşız.
 

Geri
Yukarı