Kadınlar araba sürebilir mi?

Fonksiyonlar

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2019
Mesajlar
862
Makaleler
1
Çözümler
1
Arabayı Eylül'de aldık. Ben de Eylül'de ehliyeti aldım. Eskiden daha sıktı ama arabayı aldığımızdan beri ara ara annemle araba sürmeye çıkıyoruz. Uzun zamandır pek gelişme kaydedemedi. Arabayı alık gibi kullanıyor. Instagram'da da kadın şoförlerin videolarını izleyince daha bir kadınlar süremez moduna giriyorum. Bugün boş ver sürmeyi süremezsin gibisinden dedim ama neden öz güvenimi zedeliyorsun diye kızdı. Ben de acaba gerçekten sürebilir mi diye vicdan azabı yaptım. Bazen iyi sürebilen kadınlar görüyorum ama 100 kadından 10 tanesi iyi sürüyor diye 90 tanesini de trafiğe salıp tehlikeye atmak ne kadar doğru bilmiyorum. Babamda hala öğrenme evresinde ama annemden daha iyi öğreniyor gibi. Arabayı genelde ben kullanıyorum. Arabayı sürmeyi öğretmeyi deniyorum ama senden anlamıyorum diyor. Ben arabayı öğrenirken sürücü kursuna parayı bastım yanıma sigara içip radyodan şarkı seçen bir adam koydular kendi kendime öğrendim. Annemin bu kadar uğraşa rağmen öğrenememesi ilginç. Annemin ehliyeti var bundan 20 yıl önce almış. O zamanlar ehliyet sistemi dandik olduğundan rahat alınıyormuş. Annemin arabayı sürmesi konusunda yetkili değilim. Babam da kullanmasını istemiyor ama anneme sözü geçmiyor kötü olacağından söylemiyor. Sizce her kadın araba sürebilir mi yani annem mi haklı yoksa annemin araba kullanmasını istemeyerek ben mi haklıyım?
 
Arabayı vura vura alışır illaki :D. Bu işin şakası tabii ama kadinlarin araba kullanırken refleksi erkeklere göre daha zayıf bence. Kullanmadıkça da daha kötü olur, körelir. Kullanması lazım.
 
Arabayı Eylül'de aldık. Ben de eylül'de ehliyeti aldım. Eskiden daha sıktı ama arabayı aldığımızdan beri ara ara annemle araba sürmeye çıkıyoruz. Uzun zamandır pek gelişme kaydedemedi. Arabayı alık gibi kullanıyor. Instagram'da da kadın şoförlerin videolarını izleyince daha bir kadınlar süremez moduna giriyorum. Bugün boş ver sürmeyi süremezsin gibisinden dedim ama neden öz güvenimi zedeliyorsun diye kızdı. Ben de acaba gerçekten sürebilir mi diye vicdan azabı yaptım. Bazen iyi sürebilen kadınlar görüyorum ama 100 kadından 10 tanesi iyi sürüyor diye 90 tanesini de trafiğe salıp tehlikeye atmak ne kadar doğru bilmiyorum. Babamda hala öğrenme evresinde ama annemden daha iyi öğreniyor gibi. Arabayı genelde ben kullanıyorum. Arabayı sürmeyi öğretmeyi deniyorum ama senden anlamıyorum diyor. Ben arabayı öğrenirken sürücü kursuna parayı bastım yanıma sigara içip radyodan şarkı seçen bir adam koydular kendi kendime öğrendim. Annemin bu kadar uğraşa rağmen öğrenememesi ilginç. Annemin ehliyeti var bundan 20 yıl önce almış. O zamanlar ehliyet sistemi dandik olduğundan rahat alınıyormuş. Annemin arabayı sürmesi konusunda yetkili değilim. Babam da kullanmasını istemiyor ama anneme sözü geçmiyor kötü olacağından söylemiyor. Sizce her kadın araba sürebilir mi yani annem mi haklı yoksa annemin araba kullanmasını istemeyerek ben mi haklıyım?

Hocam bence gayet de kullanılabilir alışırsa genelleme yapıyorlar sorun yok.
 
İsveç gibi ülkeler tır süren, iş makinesı kullanan hatta gatebil gibi etkinliklerde drift yapan kadınlarda var, şahsi fikrim bizimki gibi ülkelerde kadın öyle ya da böyle hep ikinci plana alınarak evde otur yemek yap kafasında yönlendirildiği için kadınların pek çoğu erkekler gibi bu tarz işlere çabuk adapte olamıyor, refleksleride biraz körelmiş durumda.
 
Şöyle bir durum var, erkek arabayı daha iyi sürer, daha hızlı kullanabilir her konuda
kadınlardan daha iyi. Fakat erkekler arabada telefonlar konuşur, hız yapar, vs. riskli ve saçma hareketleri yüzünden kadınlardan çok daha fazla kaza yapar ve yaptıkları kazalar kadınlara nazaran çok daha sert ve ölümcül. Kadın erkek kadar iyi sürmese de arabayı dikkatli kullanır, olması gerektiği gibi kullanır, daha fazla kaza yapar belki ama yaptığı kazalar da pek sıkıntı çıkmaz.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı