Ok.Hocam ateistlik konusunda eğer Yaratıcı böyle bir kitap getiriyorsa, kendisinin de varlığını reddederim anlamında söylemiştim. O anlamda değil yani.
Hocam arkadaşın verdiği ayetten yola çıkıyorum. Oradaki ‘dövmek' fiilinin 15 farklı anlamı var Arapça'da. İsteyen istediği gibi anlar, ben diğer ayetlerde belirtilen davranışlara göre yorumladım.
Çocuğunuzun kendi dinini seçmesi için olanak tanıdığınız için mutlu oldum. Birçok aile, çocuklarını zorla Müslüman yapıyor. Çocuklar da zorlandığı için Kur'an'a değil, zorunluluğa bakıyor. Hele ergenlikteki yasakların üstüne gitme isteği, onları saptırıyor. İyi bir evlat yetiştireceğinizi düşünüyorum.
Ayette yanlışlık yok. Açıkça dövün demiş. Çevirme hatası bu kelimenin bu kadar anlamı var gibi şeyler boş söylemlerden öte bir şey değil. Bir de dalga geçer gibi "anlayabilesiniz diye Arapça indirdik" diyor Kuranda. Ha tabi durduk yere keyfi döv demiyor. Hak ederse (!) döv diyor.Hocam arkadaşın verdiği ayetten yola çıkıyorum. Oradaki ‘dövmek' fiilinin 15 farklı anlamı var Arapça'da. İsteyen istediği gibi anlar, ben diğer ayetlerde belirtilen davranışlara göre yorumladım. Hz. Muhammed de kadın-erkek eşitliğini savunduysa, böyle bir anlam çıkarmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Ayette yanlışlık yok. Açıkça dövün demiş. Çevirme hatası bu kelimenin bu kadar anlamı var gibi şeyler boş söylemlerden öte bir şey değil. Bir de dalga geçer gibi "anlayabilesiniz diye Arapça indirdik" diyor Kuranda. Ha tabii durduk yere keyfi döv demiyor. Hak ederse (!) döv diyor.
Bu durumda Kur'an'ın evrenselliği kalmıyor. Kuran zaten mekke ve çevresine inmiştir. Bu ayet yeter evrensel bir kitap olmadığına. Zaten Kur'an iyi ki kuran inmiş yoksa bizi puta tapmaya zorlayacaklarmış.Kur'an'ın Arapça indirilmesinin sebebi Arabistan'ın da Müslüman olması gerektiği. Eğer Kur'an başka bir dilde indirilseydi, Arabistan herkesi putlara tapmaya zorlardı. O zamanlar Arabistan çok güçlüydü. Arap'ların da Müslüman olması için Arapça indirildi.
Şu an tefsire baktım ve dövmesiyle alakalı mantıklı bir sebep bulamadım. Ve Nisâ Sûresi 34. ayeti ve tefsiri | Kuran ve Meali buradaki tefsirde bile dövme var. Nisâ Suresi 34. Ayet Buradaki çevirilerde yanlışlık yok. Turkiye diyanet vakfının kuran mealinde kitabında bile belirtmiş. Yani kısacası İslam'da kadina vurma hakki var. Var diyor ama kafana demiyor. Kendince şartları var. Ban soracak olursan kimsenin kimseye ne olursa olsun ne yaparsa yapsın dövmeye hakkı yoktur.O ayetin tefsirlerinde
Bu durumda Kur'an'ın evrenselliği kalmıyor. Kuran zaten mekke ve çevresine inmiştir. Bu ayet yeter evrensel bir kitap olmadığına. Zaten Kur'an iyi ki kuran inmiş yoksa bizi puta tapmaya zorlayacaklarmış.
Şu an tefsire baktım ve dövmesiyle alakalı mantıklı bir sebep bulamadım. Ve Nisâ Sûresi 34. ayeti ve tefsiri | Kuran ve Meali buradaki tefsirde bile dövme var. Nisâ Suresi 34. Ayet Buradaki çevirilerde yanlışlık yok. Türkiye diyanet vakfının kuran mealinde kitabında bile belirtmiş. Yani kısacası İslam'da kadina vurma hakki var. Var diyor ama kafana demiyor. Kendince şartları var. Ban soracak olursan kimsenin kimseye ne olursa olsun ne yaparsa yapsın dövmeye hakkı yoktur.
Burada İstanbul Sözleşmesi'ni savunanları görüyoruz ki çocuk hakları sözleşmesine bile ters düşüyor.“kadın” terimi, 18 yaşından küçük kızları da kapsayacaktır.
Yani insanlara semer bağlayıp sokağa salsan yine ayrımcılık olmayacak. Çok kusurlu maddeler var. Devamı da var bunların.Kadınların toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı korunması için gerekli olan özel tedbirler, bu Sözleşme hükümlerince ayrımcılık olarak sayılmayacaktır.
Diyor ki biz bu sözleşmeyi kadınlar olarak yaptık. Bu sözleşmeyi eleştiremezsiniz. Burada "kadına karşı şiddete karşı" denmiş fakat üstü kapalı bir şekilde sözleşmenin belirtildiği gayet ortada. Yoksa kimse sokaklara dökülüp "Biz kadınları döveceğiz bize karışmayın diyerek gezmeyecek".Taraflar bu Sözleşme kapsamındaki her türlü şiddetin önlenmesi ve bu tür şiddet eylemleriyle mücadele edilmesine yönelik ilgili tüm tedbirleri içeren Devlet çapında etkili, kapsamlı ve birbiriyle koordineli politikaların benimsenip uygulanmasını mümkün kılacak, gerekli yasal ve diğer tedbirleri alacak ve kadına karşı şiddete karşı bütüncül bir mukabelede bulunulmasını temin edeceklerdir.
Her protestoda belirli devlet ve hükumet karşıtı sözler söylenerek(hükumete yapabilirler ama devlete asla) yurt dışı kaynaklı STK'lar ile insanlara fikir empoze etmek.Bu fıkra uyarınca alınacak tedbirlere, yerine göre, hükümet kuruluşları, ulusal, bölgesel ve yerel parlamentolar ve yönetimler, ulusal insan hakları kurumları ve sivil toplum kuruluşları gibi, ilgili tüm aktörler müdahil olacaktır.
Aşiretin içinde yaşayan birine sosyal medyadan yarım yamalak bir İstanbul Sözleşmesi şöyle sizi korur diye söylersen ve bu maddeleri açıklamazsan sonunda yine cinayete kurban gidecekler. Farkeder mi?Taraflar kültür, töre, din, gelenek veya sözde “namus” gibi kavramların bu Sözleşme kapsamındaki herhangi bir şiddet eylemine gerekçe olarak kullanılmamasını temin edeceklerdir.
3 Taraflar bu bölüm uyarınca alınan tedbirlerin:
– kadınlara karşı şiddetin ve aile içi şiddetin toplumsal cinsiyet boyutlu bir anlayışa dayalı olmasını ve mağdurun insan haklarına ve emniyetine odaklanmasını,
– mağdurlar, mağduriyete neden olanlar ve çocuklar arasındaki ilişkileri ve bu unsurların daha geniş toplumsal ortamını da göz önüne alan bütüncül bir yaklaşıma dayalı olmasını, – ikincil mağduriyetten kaçınılmasını amaçlamasını,
– Şiddetin kadın mağdurlarının güçlendirilmesini ve ekonomik bağımsızlığını amaçlamasını, – yerine göre çeşitli koruma ve destek sistemlerinin aynı binalarda bulunmasına imkan sağlamasını,
– Çocuk mağdurlar dahil, hassas konumdaki insanların spesifik ihtiyaçlarına dönük olmasını ve bu imkanların mağdurlara sağlanmasını temin edeceklerdir.
İstanbul Sözleşmesi olmasına rağmen tedbir alınıyor mu? Alınmıyor. O zaman bence insanların savunmasına da gerek yok. Türkiye'de en az 3-4 nesil sonra ancak kadın eşit olabilir.4 Söz konusu hizmetler, mağdurun şikayette bulunarak dava açmasından veya mağduriyete neden olanlar hakkında ifade vermesinden bağımsız olarak sağlanacaktır. 5 Taraflar uluslararası hukuk uyarınca konsolosluk korumasına veya diğer tür korumaya veya desteğe hakkı olan vatandaşlarına ve diğer mağdurlara bu tür hizmetleri sağlamak üzere uygun tedbirleri alacaklardır.