Kafama takılan düşünceler

Daha fazla  
Bizim sınıfta birisi psikolojik sorunlar yaşadı ve yaklaşık 1 ay okula gelmedi. Hala da yaşıyor. Fakat 1 aylık sürenin sonunda okula geldiğinde aklım onun psikolojik sıkıntılarına takıldı. Sürekli aklıma sınıftaki takılıyor veya ben de öyle olursam gibi endişeler veya anlamsızca sürekli kişinin kendisi geliyor. İster istemez sürekli aklımda dönüp duruyor hiçbir ilgim olmadığı halde. Hayat keyfimi aşırı biçimde azaltıyor bu durum sanki sorunları olan benmişim gibi. Bazen engelleyebiliyorum bu düşünceleri fakat yine geliyor. Başka kişilerde de oluyor bu. Bir tanıdık ağır bir hastalığa yakalandı bir kaç gün hep o hastalık hakkında düşünüp durdum, aklıma onunla ilgili şeyler gelip durdu. Kafamı durduramıyorum. Sanki içeriden bir şey bir kasedi çevirip çevirip zihnime sunuyormuş gibi. Veya beynim kafamdan ve bedenimden bağımsız gibi hissediyorum. Birkaç gündür olan bu düşünceleri nasıl giderebilirim? Bir de sürekli olarak aynı sınıfta olunca ister istemez aklıma giriyor bu. Ne yapmam lazım kafayı bozacağım diye korkuyorum(gerçi pek de iyi sayılmaz zaten kafam).

Dostum oku ve kendini geliştir okumak sana o kadar faydalı gelecek ki diksyonun düzelecek ufkun açılacak emin ol kitaplarda ki sorular ve sorunlar bu sefer kafanda yer edecek ve bu daha iyi anlayacağın üzere. Ara ara ara bana da oluyor aynısı. Sen vaktini bunları düşünmeye harcarsan tüm isteğin ve şevkin kaçar. Karamsarlık olmasın ama bir şekilde öleceğiz mesele ne kadar yaşadığımız değil yaşadığımız zamanı ne kadar kaliteli geçirdiğimiz. Senin için çözüm olur umarım. İşin kısası kendini başka şeylere ver zamanını sürekli doldur işin meşgul etsin kafanı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı