Kafaya dezanfektan dökülmesi soruna yol açar mı?

Merhaba bugün arkadaşım okulda kafama (saçlarıma) dezanfektan döktü. Ve internetten araştırdığımda saçı beyazlatir falan diyordu.
Benim kafama dökülen dezanfektanı kafamdan arındırmak için ne yapmam lazım?
Şampuan ile yıkan. 1lt. dezenfektan mı döktü?

Merhaba bugün arkadaşım okulda kafama (saçlarıma) dezanfektan döktü. Ve internetten araştırdığımda saçı beyazlatir falan diyordu.

Arkadaş çok iyi birisine benziyor neyse,

Kimyasallar beyazlatır diyebilirim. Ama ne derecede ve hepsi beyazlatır diyemem ama cildi tahriş eden dezenfektan tekrarlanınca bu olayı verir ve kimyasalında buna denk geldiğini varsayabiliriz kısacası sürekli tekrarlanması sonucu olur ama saçda uzun süre kalmaktansa geldiğiniz gibi belki şimdi ise bir duş alın derim .

En kolay örnek ile bu beyazlaşmayı kısa sürede göremiyeceğine kanaat gelirim.

Biraz kafa yapabilir, eğer içinde IPA (izopropil alkol) varsa deride uzun sure temas sonucu beyazlaşma olur ama bunun için 10-15 dakika gerekiyor ki o zamana kadar buharlaşır.

"OHHH" beyniniz dezenfekte olmuş. Hayır, sorun olmaz. Ben yaşıyorum en azından :)

500ml şişenin 3/1 bı döktü. Yani 500ml link bir şişenin çeyreğini döktü
3/1 "3 bölü 1 eşittir 3" manasına gelir. Bir bölünebilen şeyin çeyreği, 1/4 yani 4'te 1 manasına gelir. İstersen bir duş alma ama abartacak bir şey yok. Bir defalığına olmuş sürekli olsada bir şey olmaz ya neyse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı