Kafede nasıl davranılır?

17 yaşındayım hocam

Hocam, birkaç şey daha sormak istiyorum. Bu isim alınırken İsim-soy isim olarak mı alınıyor, yoksa sadece ismimi söylemem yeterli mi? Ek olarak, Ben kasadan siparişi verdim diyelim. Ödemeyi kahveyi içip kafeden çıkarken mi yapıyoruz yoksa direkt olarak siparişi verirken mi? Ayrıca siparişim hazırlandıktan sonra garsonlar mı gelip bana kahvemi veriyor yoksa benim mi kasadan almam lazım?

Sıra aman aman yoksa hemen yapılıyor kahve kasada bekleyebilirsiniz. Birde istediğiniz her ismi söyleyebilirsiniz arkadaşım lucifer michaelson demişti bir ara.

17 yaşındayım hocam

Hocam, birkaç şey daha sormak istiyorum. Bu isim alınırken İsim-soy isim olarak mı alınıyor, yoksa sadece ismimi söylemem yeterli mi? Ek olarak, Ben kasadan siparişi verdim diyelim. Ödemeyi kahveyi içip kafeden çıkarken mi yapıyoruz yoksa direkt olarak siparişi verirken mi? Ayrıca siparişim hazırlandıktan sonra garsonlar mı gelip bana kahvemi veriyor yoksa benim mi kasadan almam lazım?

Sadece isim yeterli. Ödemeyi kasada sıparişi verirken yapıyorsun. Kafeteryaya gittikten sonra deneyimlerini paylaşırsan seviniriz. İyi eğlenceler

Sadece isim yeterli. Ödemeyi kasada sıparişi verirken yapıyorsun. Kafeteryaya gittikten sonra deneyimlerini paylaşırsan seviniriz. İyi eğlenceler
Hocam şöyle oldu, Tek başıma gittim ve kasiyer arkadaşa "Americano alabilir miyim?" diye sordum fakat, bu noktada bana şöyle bir soru sordu, "Hangi boy olsun?" Ben de, 2 kez anlamayarak bir daha sormasını istedim ki biraz kalın kafalıyım galiba bu noktada epey bir heyecanlanmıştım. Tall demek yerine "Küçük boy olsun."dedim. Kartı elim titreye titreye okuttum ve açık havaya çıkıp bir yere oturdum. Tabii ilk böyle kafe deneyimim olduğu için bardağın kapağını çıkartarak içtim. Kapakta galiba içilebilmesi için ufak bir delik vardı ve ben bu kapağı çıkartarak içmiştim. Bu noktada şöyle bir soru sormak istiyorum, Böyle delikli kapaklar normalde çıkartılır mı yoksa çıkartılmadan o bahsettiğim küçük delik üzerinden mi içilir?

Hocam şöyle oldu, Tek başıma gittim ve kasiyer arkadaşa "Americano alabilir miyim?" diye sordum fakat, bu noktada bana şöyle bir soru sordu, "Hangi boy olsun?" Ben de, 2 kez anlamayarak bir daha sormasını istedim ki biraz kalın kafalıyım galiba bu noktada epey bir heyecanlanmıştım. Tall demek yerine "Küçük boy olsun."dedim. Kartı elim titreye titreye okuttum ve açık havaya çıkıp bir yere oturdum. Tabii ilk böyle kafe deneyimim olduğu için bardağın kapağını çıkartarak içtim. Kapakta galiba içilebilmesi için ufak bir delik vardı ve ben bu kapağı çıkartarak içmiştim. Bu noktada şöyle bir soru sormak istiyorum, Böyle delikli kapaklar normalde çıkartılır mı yoksa çıkartılmadan o bahsettiğim küçük delik üzerinden mi içilir?
Dostum o zevk meselesi, ben küçük yerinden içiyorum. Aynı ben de senin gibiydim ve arkadaşlarımla beraber gide gide artık tek başıma gider olabildim. Antidepresan verdiler mi sana?

Hocam şöyle oldu, tek başıma gittim ve kasiyer arkadaşa "americano alabilir miyim?" diye sordum fakat, bu noktada bana şöyle bir soru sordu, "hangi boy olsun?" ben de, 2 kez anlamayarak bir daha sormasını istedim ki biraz kalın kafalıyım galiba bu noktada epey bir heyecanlanmıştım. Tall demek yerine "küçük boy olsun."dedim. Kartı elim titreye titreye okuttum ve açık havaya çıkıp bir yere oturdum. Tabii ilk böyle kafe deneyimim olduğu için bardağın kapağını çıkartarak içtim. Kapakta galiba içilebilmesi için ufak bir delik vardı ve ben bu kapağı çıkartarak içmiştim. Bu noktada şöyle bir soru sormak istiyorum, böyle delikli kapaklar normalde çıkartılır mı yoksa çıkartılmadan o bahsettiğim küçük delik üzerinden mi içilir?

Tebrikler! Başarmışsın.
Tall yerine küçük demen ayıplanacak bir şey değil. Karşındaki kişide Türkçe biliyor. Ben hep Türkçe olarak küçük-büyük-orta olarak söylerim bir sorun yok.
Ben genelde kapaktan içiyorum. Ama kapaksız içen birinin ayıplandığını da görmedim hiç :D

Dostum o zevk meselesi, ben küçük yerinden içiyorum. Aynı ben de senin gibiydim ve arkadaşlarımla beraber gide gide artık tek başıma gider olabildim. Antidepresan verdiler mi sana?
Hayır hocam, 2 seans yaptık sadece ve 2. seansta bana başlıkta da bahsettiğim gibi benden bir kafeye gidip kahve içmemi istedi. Bende tek başıma yapayım dedim. Biraz da o korkunun içime içime işlemesi adına tek başıma gittim. Zordu, ne yalan söyleyeyim kafeden çıktıktan sonra derin bir nefes alıp eve doğru yola koyuldum.

Tall yerine küçük demekten bir şey olmaz. Bende tall demiyorum. Kapak çıkartsanda yine sorun olmaz daha rahat içmen için kapak kullanılıyor. Soğusun diye çıkarabilirsin istiyorsan öyle de kalabilir. Bu arada Bazı kafeteryalarda standart boy olur mesela cafe nero. Bu arada çok iyi geçmiş ellerine sağlık haftada bir çıkıp gidebilirsin. Alıştıkça farklı yerlere gidersin. Ulan bana mı bakıyorlar acaba diye düşünmene gerek yok insanlar genelde başkasının dış görünüşünü yorumlamak yerine kendininkileri düşünür. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama sahil yakınsa günde 30 dk yürüyüş yapabilirsin hem testosteronu yükseltiyor hem de günlük spor ihtiyacını tamamlarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı