Kağıt Üstünde Sistem Toplamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık önerilerde bulunurken daha dikkatli olayım 😀 Bir bakarım Recep Abi beni de fişlemiş.

Neyse ki isim anonim.
 
Phanteks G360A nispeten ufak bir kasa. Deepcool LS720 monte etmiştik biz de ve epey zorlanmıştık ama sığmıştı.

Biz sığacağını biliyorduk çünkü saatlerce araştırma yapmıştım. Kutu içeriğinde dahi neyin ne olduğu ezberimdeydi. Bilgisayar toplarken daha öncesinde toplayanların yorumlarını okumak önemli.

Bu sayede hayatında RAM söküp takmamış arkadaşıma 60 bin TL'lik PC'yi FaceTime üzerinden uzun sürse de sorunsuzca toplattım.

Senelerdir PC önerisi yapmıyorum çünkü standart ucuz bir PC bile aslında saatlerce araştırma istiyor ve bu forum beni gerçekten yoruyor. Bazı üyeler laf anlamıyor. O kasa sorun çıkartır diyorum, çıkartmaz yazıyor. O cevap verene kadar aynı sistem 10 kere farklı kişi tarafından öneriliyor. E haliyle konu sahibi de kime inanacağını şaşırıyor.

Saatlerce araştırarak aldığımız PC bile sonradan sıkıntılar yarattı bize. 28 bin mesaj atmış birisi elbette bu tür bir acemilik yapmamalıydı, çok daha iyi bir anakart aldırılabilirdi ancak Arctic AIO ile zaten farklı bir kasa önermiş anladığım kadarıyla. Konu sahibinin de iletişiminde problem var.

İnsanlara PC toplama tavsiyesi vermek yerine hangi parçaların seçilmesi gerektiği öğretilmeli. Bu kadar büyük paralara PC kuracak biri eğer toplama PC macerasına girdiyse birkaç saatini ayırıp makale ve videolar izlemeli.
 
Açıkçası konudan bağımsız, son dönemlerde daha çok dikkatimi çekiyor, her önüne gelen tavsiye yapmaya başladı. Hiç bilgisi olmasa dahi tavsiye verenler var. Bunu neden yaptıklarına dair bir fikrim de yok. Sahi bi insan bilgisi olmadığı konuda neden tavsiye verir?
 
Ayrıca sistem montaj kısmında bir vida bile bütün sistemde sıkıntı çıkarabilir bu yüzden kimse hiçbir şeyin garantisini veremez.
Bu cok dogru bir yorum, anlayana...
 
MATX anakart,uzun ram,küçük kasa kombinasyonu birleşince sıvı soğutmayı üste takmak imkansız oluyor maalesef acı bir şekilde deneyimledim ben de. :D
 
Bir hata yapmış arkadaş. Olabilir, böyle şeyler. Fazla uzatmamak lazım. Sonuçta, buradaki çoğu kişi başkasından duyduklarını her zaman demeyi sevenlerle dolu. Kendi fikirlerini pek üretemiyorlar.
 
Açıkçası şaşırdım çünkü @408157 oldukça bilgili birisi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir hataya düşmesine şaşırdım da insanlık hâli, bu kadar gözde büyütmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Tabii, öneri yaparken de dikkatli olmak gerek. Sadece bir öneri gözüyle bakmaktan ziyade kasayı, ürünü sanki kendimiz alacakmış gibi kendimize öneri yapıyormuş gibi önermemiz gerek.
 
Biraz da sürekli bir şey öneren arkadaşımız. Sürekli mesela yeni parçalar ve bilgisayarlar öneriyor. 1-2 de değil sürekli. Yalan yok içimden diyordum. Bu kadar şey öneriyorsa bir yerde bir şekilde patlar diye yine hislerine yanılmadım. Ama olsun hata yapabiliriz.
 
Yalan söylemeyeyim iki konuyu da doğru okuduysam tüm suç Prime'da değil. Konu sahibi bam diye tüm parçaları almış sanırım. O kadar bütçe az para değil ve araştırmayı iyi yapmalıydı bana göre.

Düzenleme: Üyenin ismi ilk mesajdan kaldırıldıysa tekrar etmeyeyim.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı