Kahramanmaraş - Antalya bisikletle gidilir mi?

Okuduğum en zevkli konu olabilir 🙂. Harika bir deneyim+eğlence olur ama bence çok zor, böyle hayal edince güzel geliyor olabilir fakat yolda yaşayacağınız zorlukları (en önemlisi sıcak havalar) hesaba katarsanız gözünüz korkabilir :D. Bence bisikletsiz yapmalısınız.

Hevesinizi kırmak istemem ama %99 ihtimal macera değil eziyet olup küfür ede ede rezillik içinde yarı yoldan geri dönersiniz.

Maraş-Antalya arası ortalama 800km tabii bu yol otoban üzerindeki yol siz Osmaniye-Adana-Mersin derken şehir içinden, köyden, dağ yolundan gideceğiniz için o yol size olacak 1000km. Günde 200km yol gitseniz ki gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş ama hadi gittiniz diyelim ortalama 5 gün yollardasınız. Sıcaklarda bisiklet sürmenin zor olması bir yana sürekli efor harcayacağınız için deli gibi kalori yakacaksınız bu da ciddi bir gıda tüketimi demek o gıdayı nereden karşılayacaksınız? Yollarda meyve sebze satan teyzelerden alırız diyorsunuz da meyve-sebze ile karın doymuyor ki bir diğer mesele de o yollarda satılan meyve sebzeler ucuz da değil.

Bir diğer mesele de en ama en az 4-5 gün yollardasınız o sıcağın altında günde 200-250km yol gittiğin zaman boxerına kadar sırılsıklam olursun, leş gibi terlersin. 4-5 gün o leş gibi halinizle devam mı edeceksiniz? Bir süre sonra kendinizden tiksinmeye başlayacaksınız hatta terle karışık tuz o sıcağın altında vücudunuzu sızlatacak. Denizde yıkanırız gibi bir hayale kapılmayın, tuzlu suda yıkanacağınıza yıkanmayın çok daha iyi o tuzlu su sizi mahveder...

Yaşınızın verdiği heyecanla fazla hayallere kapılmışsınız. Hele 1 hafta balık tutmak! Kısmında kahkaha attım :) bunlar öyle basit şeyler değil. Balığı nerede tutacaksın? O sahil kesimlerinde açılmadan balık bulabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Maraşa benzemez büyük şehirler öyle gideyim de göle olta atayım balık tutayımla olmuyor. Oltan nerede? 1000km olta mı taşıyacaksınız? Yem nerede? Hangi para ile 1 hafta belki daha fazla balık tutacak yem alacaksınız? Şu sıcaklarda bırak gıdayı,yemi sadece su bile size çok ciddi bir külfet olacaktır.

Velhasıl bu tür uzun yolculuklar sandığınız kadar basit değil maalesef. Siz en güzeli günü birlik kamplar yapıp kafa dağıtın aksi halde bırakın Antalya'ya varmayı muhtemelen Osmaniye'ye bile varamadan yolda "biz nasıl bir saçmalık içindeyiz" deyip geri dönersiniz.

Peki hevesimizi kırdın da yapan hiç mi yok? Onlar nasıl yapıyor? Derseniz tabii ki var ama profesyonel kaliteli bisikletlerle, kaliteli ekipmanlarla ve en önemlisi yolda her türlü ihtiyacını karşılayacak para ile yapılır. Hayatınızda hiç gece kamp yaptınız mı? Ben İzmir seferihisar da denize yakın bir konumda 2 gün kamp yaptım o yaz sıcağında bile geceleri uyumak için kaliteli bir çadır şarttı, bazı şeyler sandığınız kadar basit değil.

Velhasıl özetin özeti 500-1000km bisiklet yolculukları 16-17-18 yaşında parasız, ekipmansız gençlerin yapabileceği şeyler değil heves etmeyin.

Balık hariç neredeyse doğru bence ter işini hallederler ki ulaşırlarsa zaten sahil kenarları duş dolu gidene kadar illaki denk gelirler diye düşünüyorum balığa gelirsek kumsalda doğru lakin illaki kayalık veyahut gezmelik sahil kenarları olacaktır oralarda tutarlar açılmak diye bir şart yok ama balık işi yine de riskli her gün tutacağınızın garantisi yok alternatif arayın derim az maliyetli olur ama yine de maliyetli olur cebinizde bir miktar olmalı zor durumlar için çadır olayına gelirsek güneşlik şart yoksa yaz sıcağında çadır kadar kötü bir yer yok en iyi şansınız ağaçlık bir yer bulmak olur onun dışında tek kişi kalmanız iyi 2 3 kişi bile olsa çadır içinde büyük sıkıntı koku yapıyor rahatlıktan ziyade yanınızda koruma amaçlı bir şeyler alın derim bisiklet zinciri vs ne olur ne olmaz önerilerim bu şekilde ama en önemlisi çadırla güneşten uzak kalın sizi bezdirirse o bezdirir ama yine de yola çıkın vazgeçeceğinizi bilseniz de çıkın o yaşta bisikletle bir 150 200 km gitmek bile güzel olur yolda eğlenirsiniz.

Hevesinizi kırmak istemem ama %99 ihtimal macera değil eziyet olup küfür ede ede rezillik içinde yarı yoldan geri dönersiniz.

Maraş-antalya arası ortalama 800km tabi bu yol otoban üzerindeki yol siz osmaniye-adana-mersin derken şehir içinden, köyden, dağ yolundan gideceğiniz için o yol size olacak 1000km. Günde 200km yol gitseniz ki gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş ama hadi gittiniz diyelim ortalama 5 gün yollardasınız. Sıcaklarda bisiklet sürmenin zor olması bir yana sürekli efor harcayacağınız için deli gibi kalori yakacaksınız bu da ciddi bir gıda tüketimi demek o gıdayı nereden karşılayacaksınız? yollarda meyve sebze satan teyzelerden alırız diyorsunuz da meyve-sebze ile karın doymuyor ki bir diğer mesele de o yollarda satılan meyve sebzeler ucuz da değil.

Bir diğer mesele de en ama en az 4-5 gün yollardasınız o sıcağın altında günde 200-250km yol gittiğin zaman boxerına kadar sırılsıklam olursun, leş gibi terlersin. 4-5 gün o leş gibi halinizle devam mı edeceksiniz? bir süre sonra kendinizden tiksinmeye başlayacaksınız hatta terle karışık tuz o sıcağın altında vücudunuzu sızlatacak. Denizde yıkanırız gibi bir hayale kapılmayın, tuzlu suda yıkanacağınıza yıkanmayın çok daha iyi o tuzlu su sizi mahveder...

Yaşınızın verdiği heyecanla fazla hayallere kapılmışsınız. Hele 1 hafta balık tutmak! kısmında kahkaha attım :) bunlar öyle basit şeyler değil. Balığı nerede tutacaksın? o sahil kesimlerinde açılmadan balık bulabileceğinizi mi sanıyorsunuz? maraşa benzemez büyük şehirler öyle gideyim de göle olta atayım balık tutayımla olmuyor. Oltan nerede? 1000km olta mı taşıyacaksınız? yem nerede? hangi para ile 1 hafta belki daha fazla balık tutacak yem alacaksınız? şu sıcaklarda bırak gıdayı, yemi sadece su bile size çok ciddi bir külfet olacaktır.

Velhasıl bu tür uzun yolculuklar sandığınız kadar basit değil maalesef. Siz en güzeli günü birlik kamplar yapıp kafa dağıtın aksi halde bırakın antalyaya varmayı muhtemelen osmaniyeye bile varamadan yolda ''biz nasıl bir saçmalık içindeyiz'' deyip geri dönersiniz.

Peki hevesimizi kırdın da yapan hiç mi yok? onlar nasıl yapıyor? derseniz tabi ki var ama profesyonel kaliteli bisikletlerle, kaliteli ekipmanlarla ve en önemlisi yolda her türlü ihtiyacını karşılayacak para ile yapılır. Hayatınızda hiç gece kamp yaptınız mı? ben izmir seferihisar da denize yakın bir konumda 2 gün kamp yaptım o yaz sıcağında bile geceleri uyumak için kaliteli bir çadır şarttı, bazı şeyler sandığınız kadar basit değil.

Velhasıl özetin özeti 500-1000km bisiklet yolculukları 16-17-18 yaşında parasız, ekipmansız gençlerin yapabileceği şeyler değil heves etmeyin.
olumlu tarafları olduğu gibi olumsuz tarafları da var. Bunları suratıma gerçekliğin tokadıyla vurduğunuz için çok teşekkürler! Dediğim gibi, ekominimiz düzelince böyle bir yolculuğa çıkacağız. Yani restoranlarda yemek yemek bir seçenek. Bu kadar yol gidilmez dediğiniz gibi. Bisikletleri söküp bavullara atıp mersin gibi nispeten daha gerçekçi bir başlangıç yaparız.

Elbette ki zor olacak ama 16 yıl yatan birisi olarak böyle zorluklara göğüs germeyi öğrenmenin tek yolu artık onlarla gerçekten yüzleşmek. Eğer bu plandan vazgeçersek daha yapılabilir yolculuklarla hazırlık yapacağız. Bir sonraki yaz tatilinde şansımızı deneriz artık. Her şey ekominiye bakıyor yani. Ben ekonomini durumunun düzeldiğini varsayarak bu planı yapmaya başladım. Acelemiz yok. Mersin'deki Halamdan bahsetmeyi unutmuşum. Tarsus'ta yaşıyor. Bu durum birçok sorunu ortadan kaldırsa gerek. Halam açık kollarla bizi karşılar, çantalarımızı yiyecekle doldurur, elbette aşırıya kaçmadan, ve bizi yollar.

Balık konusunda, gerçekten bu kadar zor mu ya :D orada dinlenerek günde üçer balık tutamaz mıyız? Tüm gün yapacak iki şeyimiz var: Kamp yerinden kamp yerine seyahat ve denizde vakit geçirmek.
Tarsus muhabbeti işi kolaylaştırsa gerekir. Olumlu yorumlardan daha faydalı birşey varsa, olumsuz yorumlardır. Tekrardan teşekkürler.
(Sanki bana konuşacak adam lazım gibime geldi :D)

@TheForment Yorumunu bunu yazdıktan sonra gördüm. Aklımdaki tam olarak dediğin gibiydi. Sahil kenarında duş, günde sadece bugünün değil, yarın sabahın da balığını tutmak (Uygun olmayan yerde kamp kurarsak, daha balık avına uygun bir yere kadr aç kalmayalım) bizi bir hafta hayatta tutsa gerekir. Düşünce tam olarak o. Yaşıtlarımız instagram/tiktok'ta cinsiyet tartışması yapıp, totişlerini sallarken biz en azından böyle bir şeye cesaret etmiş, harika anılar elde etmiş ve tecrübe kazanmış olacaktık. Size de teşekkürlerimi sunarım. bilgilendirici her cevaba açığım. Bunu okuyanlardan sohbetin aktif kalmasını rica edeceğim. Ne kadar bilgi elde edersek o kadar iyi.

Olumlu tarafları olduğu gibi olumsuz tarafları da var. Bunları suratıma gerçekliğin tokadıyla vurduğunuz için çok teşekkürler! Dediğim gibi, ekominimiz düzelince böyle bir yolculuğa çıkacağız. Yani restoranlarda yemek yemek bir seçenek. Bu kadar yol gidilmez dediğiniz gibi. Bisikletleri söküp bavullara atıp Mersin gibi nispeten daha gerçekçi bir başlangıç yaparız.

Elbette ki zor olacak ama 16 yıl yatan birisi olarak böyle zorluklara göğüs germeyi öğrenmenin tek yolu artık onlarla gerçekten yüzleşmek. Eğer bu plandan vazgeçersek daha yapılabilir yolculuklarla hazırlık yapacağız. Bir sonraki yaz tatilinde şansımızı deneriz artık. Her şey ekominiye bakıyor yani. Ben ekonomini durumunun düzeldiğini varsayarak bu planı yapmaya başladım. Acelemiz yok. Mersin'deki Halamdan bahsetmeyi unutmuşum. Tarsus'ta yaşıyor. Bu durum birçok sorunu ortadan kaldırsa gerek. Halam açık kollarla bizi karşılar, çantalarımızı yiyecekle doldurur, elbette aşırıya kaçmadan, ve bizi yollar.

Balık konusunda, gerçekten bu kadar zor mu ya :D orada dinlenerek günde üçer balık tutamaz mıyız? Tüm gün yapacak iki şeyimiz var: Kamp yerinden kamp yerine seyahat ve denizde vakit geçirmek.
Tarsus muhabbeti işi kolaylaştırsa gerekir. Olumlu yorumlardan daha faydalı bir şey varsa, olumsuz yorumlardır. Tekrardan teşekkürler.
(Sanki bana konuşacak adam lazım gibime geldi :D)

@TheForment Yorumunu bunu yazdıktan sonra gördüm. Aklımdaki tam olarak dediğin gibiydi. Sahil kenarında duş, günde sadece bugünün değil, yarın sabahın da balığını tutmak (Uygun olmayan yerde kamp kurarsak, daha balık avına uygun bir yere kadr aç kalmayalım) bizi bir hafta hayatta tutsa gerekir. Düşünce tam olarak o. Yaşıtlarımız instagram/tiktok'ta cinsiyet tartışması yapıp, totişlerini sallarken biz en azından böyle bir şeye cesaret etmiş, harika anılar elde etmiş ve tecrübe kazanmış olacaktık. Size de teşekkürlerimi sunarım. Bilgilendirici her cevaba açığım. Bunu okuyanlardan sohbetin aktif kalmasını rica edeceğim. Ne kadar bilgi elde edersek o kadar iyi.

Balık tutmak sabır ve zaman işi. Uyumadan önce oltalarinizi atarsanız ve zil takarsanız balığın oltaya takıldığını anladiginiz da uyanık olan çıkarabilir balığı. Tuzlu deniz suyunda balık ta olmaz.

Seçimi kaybettik 🙃Bu ekonomide bisikletle ancak köprüaltı yol kenarı cips-kola yapılır D:

Plan ekomini düzelseydi yol kenarında uygun fiyatlı meyve sebze ile, denk geldikçe çeşitlilik olsun diye restoran/market gibi hizmtlerden faydalanmaktı. Örneğin Avrupa'da100 euro alıp hatırı sayılır bir mesafeyi yürüyebilirsiniz. Bisiklet ile biraz daha para eklenip avrupayı hızlıca geçmek mümkün, tabii gezmek için daha fazla zaman ayırmak gerek. Bu da dah uzun süre dışarıdan beslenmek oluyor.

Şimdi 100 liraya serinlemek istesek ucuz keyif dondurmadan 10 tane alabiliyoruz. 3 arkadaşa üçer dondurma düşer, sonuncu için kavga çıkar :D

Ama şimdi gençlere ülkeyi gezmek için okul yurtlarında konaklama imkanı veryiyorlar diye duydum. Belki bu sayede mümkün olabilir bu fikir ileri vakitlerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı