Kaldırılmasını istediğiniz ders nedir?

Teknoloji Tasarım, Müzik, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar.
Neden beden eğitimi? Spor insanı rahatlatan nadide şeylerden biridir.
Üniversitede devre teorisi. Lisede edebiyat (şimdilerde dil ve anlatım ile beraber olması daha güzel, tek seferde ikisinden de kurtulunur). İlkokulda da Türkçe.
Hocam Türkçe, Edebiyat gibi insana kendi dilinin kurallarını, özelliklerini vb. Anlatan dersleri niye saçma buluyorsunuz? Ben de bu dersleri sevmiyorum ama dediğiniz "bence" saçma.

Aslında kaldırılması gereken bir ders görmüyorum. Hatta tam tersine daha çok ders seçeneği eklenmeli. Dikkat, seçenek olarak eklenmeli.
Aynı üniversitedeki gibi herkes kendi istediği dersleri lisede de seçebilir.
Tabi bu lisede ortalığı çok karıştırabilir. O zamanda paket olarak seçenek sunabilirler. Her şubenin kendi ders paketleri ve kontenjanı olur mesela.
Böylece hem istenilen dersler alınır hem de istemeyen dersler alınmaz.

Son düzenleme:
Ben, spor yapılmasını karşı buluyorum vs demedim ki? Okul dışında kendınızde spor yapabilirsiniz, ama o ders için verilen 2 saatin yerine Matematik işlenebilir. Daha yararlı.
Hocam inanın ki çoğu sınav öğrencisi evde çalışmaktan spora zaman bulamıyor, ben yararlı buluyorum, fikrinize tabii ki saygı duyarım.

Hocam Türkçe, Edebiyat gibi insana kendi dilinin kurallarını, özelliklerini vb. Anlatan dersleri niye saçma buluyorsunuz?
Çünkü anlatmıyorlar. Edebiyatta adamların yazdığı rezalet kitaplar ezberlenirken dil ve anlatımda da metin yazılıyor, cümleler elmasına armuduna ayrılıyor, yetmiyor, kelimeler de ayrılıyor. Zincirleme ad tamlaması diye bir şeyin adını bilmem benim umurumda değil. Bana 2 örnek versen sana 10 tane örnek verip ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anladığımı gösterebilirim. Aynısı İngilizce için de geçerli. Dolusuyla şey biliyorum ama biri gelip bunun adı ne dese bilmem.
Neden beden eğitimi? Spor insanı rahatlatan nadide şeylerden biridir.
Spor yapmak yerine boş boş oturulması veya mahalle maçı yapılması. Lisede ise yılın birkaç haftasında boş boş koşturur, üstüne bir kağıt parçası verip şu hareketleri yapacaksınız, sınav yapacağım derlerdi. Mum duruşu yapmam benim ne işime yarayacak? Şişman arkadaşım "düzgün" takla atamıyor diye 57 kere denetmeye gerek var mı?

Sonuçta spor yapıyoruz ihtiyacı var bir kısmımızın. Ortaokuldayken bende sevmiyordum hiç. İsteğe bağlı olsa daha iyi olurdu. Seven yapardı. Sevmeyen de o saatte diğer dersleri işlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı