Kalori açığı nasıl oluşturulmalı?

BehlülxTR

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben 16 yaşında 81 kilo 1.69 boyunda birisiyim. Bildiğim kadarıyla bu yaşta kilo koruma kalorisi 2000 ila 2500 arasıymış. Ben 2-3 gündür 1200 kalori alarak hızlı kilo vermeye çalışıyorum. Sizce 1200 kalori az mı kalıyor? Kas kaybı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1200 kalori almaya çalışarak kendini öldürüyorsun. Çok hızlı kilo vermeye çalışmak iyi bir şey değildir, fazla deriler bile sarkabilir.

Günlük alman gereken kalori ihtiyacını hesapla, hareketli bir yaşam tarzına geçmeye çalış ve sağlıklı beslen.

Maymun alması gereken kaloriden günlük ortalama 400 kalori az almak.
Maymun bunun yanında spor yapmak fiziksel aktiviteleri arttırmak. Maymun ordan da bir 400-500 kalori yakmak.
Maymun günde 800-1000 arası kalori açığı oluşturup sağlıklı kilo vermek. Maymun aynı zamanda kaslarını geliştirip fit olmak.
Maymun mutlu🐵
Bu arada 1200 çok az kas kaybedersin ve tüm kalori açığını günlük aldığın kaloriden oluşturmakda saçmalık yaptığın sporla vs de o kalori açığını oluşturmalısın.
Birde bol bol su içmelisin gecen gün gece uyumaya çalışırken tam 5 kere tuvalete gittim 😀

Son düzenleme:
1200 kalori dedikleri gibi çok az evet ama anladığım kadarıyla biraz daha hızlı kilo vermek istiyorsun ama bu bi süreç yani kalori açığını 500 kaloriyle başlayıp haftalık veya aylık olarak 200 kalori 200 kalori düşürmeni öneririm ve vücudundaki aslında suların gitmesi lazım emin ol vücudundaki ödemi atıp tartıda kilonun düştüğünü görünce daha da yapmak istiyeceksin ödem atmak konusunda da sana verebileceğim en büyük taktik çok su içmek tabiri caizse evdeyken her 10 dk de bir tuvalete gidersin günde 7 litre su içtiğimi hatırlıyorum sana söyleyebileceklerim bunlar bunların yanında tabi düzenli egzersiz yapmalısın kardiyo aslında kendim de yapmayı çok sevmediğim için o konuda çok bişey demiyeceğim hoşuna gidiyorsa yapabilirsin istemezsen de kilo vermek için yapmak zorunda değilsin

Arkadaşlar ben 16 yaşında 81 kilo 1.69 boyunda birisiyim. Bildiğim kadarıyla bu yaşta kilo koruma kalorisi 2000 ila 2500 arasıymış. Ben 2-3 gündür 1200 kalori alarak hızlı kilo vermeye çalışıyorum. Sizce 1200 kalori az mı kalıyor? Kas kaybı yaşar mıyım?

Örnek olarak kilonu korumak için 2500 kalori alman gerekiyorsa 400-500 kalori açık bırak yani 2000-2100 kalori al. Bu kaloriyi de protein ağırlıklı ve temiz yağlardan(zeytinyağı gibi) sağla. Günlük yağ alımın kilonx1Gr'ı geçmesin. Bir de yanına ağırlık antrenmanları ve kardiyo ekle. Ağırlık antrenmanı yapmak kas kütleni artıracaktır. Kardiyo yaparak da ortalama 300-400 kalori yakarsın. Günün sonunda yaklaşık yine 1000 kalori açık vermiş olursun fakat bunu daha doğru bir yolla yapmış olursun. Tamamen aç kalarak 1000 kalori açık vermek hem işlevsiz hem de negatif etkiye sahip çünkü aç kaldıkça kortizol seviyen artışa geçer yani streslenmeye başlarsın. Stresin arttıkça da hormonal dengen sıkıntıya girer.

Eğer yakın zamanda düğüne mezuniyete falan gitmeyeceksen hizli kilo vermek saçma hem sürdürülebilir degil bi noktada pes edersin hem de metabolizman yavaslayacagi için verdiğini hemen geri alırsın. Internette bazal metabolizma ölçen siteler var onlara ölçülerini gir çıkan değer senin kilonu korumak için alaman gereken kaloriyi gösterir ama o referans değerdir tam o doğru sonucu vermez o yüzden kendini takip et 300 - 500 kalori açığı oluşturup çok fazla kilo veriyosan demekki bazal metabolizman daha yüksek, veremiyosan tam tersi. Bu konuda chatgbt den yararlanabilirsin hem diyet olarak hem de antreman olarak çok yardımcı olur

Tamam o zaman günlük 1600 kalori + hafif egzersizler ve 30 dakikalık kardiyo yapsam iyi ve sürdürülebilir olur diye düşünüyorum

Eğer yakın zamanda düğüne mezuniyete falan gitmeyeceksen hizli kilo vermek saçma hem sürdürülebilir degil bi noktada pes edersin hem de metabolizman yavaslayacagi için verdiğini hemen geri alırsın. Internette bazal metabolizma ölçen siteler var onlara ölçülerini gir çıkan değer senin kilonu korumak için alaman gereken kaloriyi gösterir ama o referans değerdir tam o doğru sonucu vermez o yüzden kendini takip et 300 - 500 kalori açığı oluşturup çok fazla kilo veriyosan demekki bazal metabolizman daha yüksek, veremiyosan tam tersi. Bu konuda chatgbt den yararlanabilirsin hem diyet olarak hem de antreman olarak çok yardımcı olur
Yani okul başlamadan önce kilo versem iyi olur. Okulların açılmasına ortalama 50 gün falan var. Onan dolayı hızlı vermek istemiştim

Tamam o zaman günlük 1600 kalori + hafif egzersizler ve 30 dakikalık kardiyo yapsam iyi ve sürdürülebilir olur diye düşünüyorum

Yani okul başlamadan önce kilo versem iyi olur. Okulların açılmasına ortalama 50 gün falan var. Onan dolayı hızlı vermek istemiştim
O zaman 50 gün 7 hafta yapar ilk 2 ya da 3 hafta biraz sıkı diyet yapabilirsin ya da antreman şiddetini arttırabilirsin sonra daha sürdürülebilir seviyeye getir sonuçta okul bir süreç ilk hafta fit olup sonraki aylarda kilo alırsan gene bir sey değişmez ama kendini de çok aç bırakma ben bir dönem 2-3 gün yemek yememiştim kilo verecem diye sonra verdiğimi geri aldım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı