Kalori hesabı nasıl yapılır?

eneskral41

Picopat
Daha fazla  
Dostlar 1-2 aydır falan diyet yapıyorum kalori hesapsız şekerle ekmeği kestim ama yani çok bir fark hissetmiyorum kendimde. İnsanlar yine incelmiş yüzün falan diyor da, tartı da yok evde ölçülemiyorum. Herkes kalori hesabı kalori hesabı diyor da ben bu kalori hesabını nasıl yapabilirim? Ben aile evinde yaşıyorum akşam önüme ne koyulursa yemek zorundayım. Annemin yaptığı ev yapımı yemeğin kalorisini nasıl hesaplayabilirim? Yani hissetmiyorum çünkü sanki işe yaramıyormuş gibi.

Dostum "fatsecret" adlı uygulamadan kalori hesabı yapabilirsin istersen trendyolda falan hassas teraziler var uygun fiyata o şekilde yemeğin gr ölçerek uygulamaya girerek günlük alman gereken kaloriyi girersin oraya

Evde yapılıp önüne konulan yemeğin kalorisini tam bilmek imkansiz. Annen 1 kaşık değil de 2 kaşık yağ koysa nasıl fark edeceksin mesela. Ama bu kalori hesabına bu kadar da takmamak lazım, yine hesapla tabi ama arada 50-100 kalori profesyonel sporcu değilsen ne farkeder. Yediğin yemekleri diyetkolik'ten mesela genel olarak hesaplarsan ortalama bir şey elde edersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı