Kan değerlerini ölçen taşınabilir alet var mı?

Hocam maalesef öyle bir ürün mevcut değil olsa bile fiyatı düşündüğünüzden çok daha yüksek olurdu.

Gerçi silikon vadisinde bu tarz şeyleri birdamla kan ile gerçekleştirecek bir icattan bahseden bir kadın vardı, milyarlarca dolar yatırım aldıktan sonra parayı toparlayıp kaçmıştı. Dolandırıcı çıkmıştı yani...😄

Peki daha az seçenek sunan buna benzer hangi ürünleri önerirsiniz?
Kan şekeri ölçüm cihazı haricinde diğer aradıklarınız için bir alternatif olacağını düşünmüyorum. Zamanında sağlık lisesinde okumuştum, herhalde devir çok değişmediyse şimdilik arayışınızın bir cevabı yok.

Kan şekeri ölçüm cihazı haricinde diğer aradıklarınız için bir alternatif olacağını düşünmüyorum. Zamanında sağlık lisesinde okumuştum, herhalde devir çok değişmediyse şimdilik arayışınızın bir cevabı yok.
Biraz ufkunuzu genişletmeniz gerekiyor. Örneğin kan şekeri dışında kolesterol ölçen cihazlar da varmış. Bunun yanı sıra oksimetre gibi çeşitli aletler de yer alıyor.

Biliyorsunuz ki dolaşım sisteminde bulunan kan hücreleriyle birlikte protein, kalsiyum, yağ ve daha pek çok besin dolaşıyor. 1 damla kan ile kandaki protein, kan şekeri ve hormonlar gibi değerlerin miktarını açıklayan bir alet mevcut mu? Yani hepsi bir arada cihaz olarak arıyorum.

Kan sayımı yapan cihazların bir kısmı zamana bağlı. Dolayısı ile yanınızda taşısanız bile bazı değerleri bulmak için ... devir ile döndürülüp çökeltiye göre sayım yapılması; içine bazı kimyasallar eklenerek zamana bağlı tepkimeler için beklenilmesi gerekiyor.

Şeker ölçen cihazlarda ise kalitesine bağlı 10-20 puanlık sapmalar ile yapıyor.

Anlık ölçüm için teknolojinin ve metodların çok değişmesi gerekiyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı