Kanal tedavi acıtır mı?

Kanal tedavi olacağım ve biraz korkuyorum insanlar gereksiz yere mi abartıyorlar yoksa gerçekten acıtıyor mu?
Uyusturuyorlar igneyle. Sen yine de de ki igneden once uyusturucu sprey sikar misiniz diye rica et. Spreyi sikacak o bolgede spreyi 5 10 saniye tut sonra yutmadan tukureceksin. 10 saniye bekledikten sonra igneyi de yapacak hic bir sey hissetmezsin. Kanal tedavisi bitince dudaklarin ve dilin hala uyusuk kalacagindan cok konusamayabilirsin. Cikarken maske isteyip takmani tavsiye ederim dudagin ve yanaklarin uyusacagi icin agzini tam kapatmakta zorlanirsin. Aci hissetmezsin ve kanal tedavisi olurken gozlerini kapatip kendini sikmamani tavsiye ederim. Agzini kapatmaman gerekiyor eger guvenmiyorsan kendine agizlik koyabilir misiniz agzimin kapanmasini onlemek icin kendime guvenemedim de.

Düzgün uyuşturulursa acımaz. Tedavi sonrasında asla dudağım veya dilim acıyı hissediyor mu diye dişlerine değdirme. Farkında olmadan yara yapabilirsin ve bu enfeksiyon kapmasına neden olabilir.

Tedavi yapılırken acı hissedersen mutlaka doktora söyle hissettir. Tam içine biraz daha anestezi yapar. Ama genelde gerek olmuyor. 10-11 kanallı dişim var. Sadece bir keresinde acı hissettim, onda da hemen dediğim şekilde içeri biraz daha anestezi verdi hemen geçti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı