Kapsül kahve makinesi alınır mı?

Ne evde ne dışarıda hiç tüketmedim henüz zaten isimlerini dahi bilmiyorum :D Görüntüleri ve insanların yorumları merak uyandırdı. Ondan sorayım dedim. Şimdiye kadar hep toz Nescafe falan tüketmişimdir zaten.
Dediğimiz gibi alın bir French press filtre kahve yapın biraz da süt ekleyin (sütlü daha yumuşak oluyor) ya da sevdiğiniz şekilde istediğiniz gibi yapın, baktınız çok sevdiniz ucuz bir makine alırsınız sonra da alıştıkça daha pahalısını alırsınız, bir anda pahalı almak heves olur gibi geldi bana tabii sizin tercihiniz.

Heves ettim zaten ama gerçekten çok pahalıymış. Ben 800-900 TL bandında bekliyordum 1500 TL olmuş.
Evet onlar da düşük segmentleri, yani dediğimi gibi gerçekten kahveyi seviyorsanız ve bütçeniz uygunsa alın, zaten o makine de işinizi görür çok pahalıya kaçmaya gerek yok bence, istediklerinizi karşılıyorsa yeterli.

Evet onlar da düşük segmentleri, yani dediğimi gibi gerçekten kahveyi seviyorsanız ve bütçeniz uygunsa alın, zaten o makine de işinizi görür çok pahalıya kaçmaya gerek yok bence, istediklerinizi karşılıyorsa yeterli.
French Press ile bu tarz köpüklü kahveler elde etmem mümkün mü? Büyük ihtimalle o köpüklü kahvenin özel ismi bile vardır bilemiyorum işte :D Ayrıca French Press varken ekstra Filtre Kahve makinesi almamın bir anlamı var mıdır?

French Press ile bu tarz köpüklü kahveler elde etmem mümkün mü? Büyük ihtimalle o köpüklü kahvenin özel ismi bile vardır bilemiyorum işte :D Ayrıca French Press varken ekstra Filtre Kahve makinesi almamın bir anlamı var mıdır?
Yani tabii ki süt köpürtürsünüz falan da French press ile çoğu kahveleri yapamazsınız, French press amacı filtre kahve demliyorsunuz ve sonra içiyorsunuz, şimdi kahve makinesi ile latte espresso, mocha vesaire yapmak var onlar çok ayrı dünya, bana göre bu saydıklarımı falan seviyorsanız ve bütçeniz yetiyorsa alın derim, onun dışında ben filtre kahvemi yaparım, süt de eklerim ve üstüne French press ile süt köpürtüp koyarım derseniz mümkün tabii ki.

Ne evde ne dışarıda hiç tüketmedim henüz zaten isimlerini dahi bilmiyorum
En basit haliyle tariflerini paylaşayım;
Bardak düzeni sırasıyla paylaşıyorum, aşağıdan yukarıya doğru.

Latte > 1 Shot Espresso + Dudak payı kalana kadar çırpılmış süt(süt kreması) + Dudak payı kısmına Süt köpüğü

Karamel Macchiato > 1 Ölçek karamel şurubu + 1 Shot Espresso + Dudak payı kalana kadar çırpılmış süt(süt kreması) + Dudak payı kısmına Süt köpüğü

Mocha > Çikolata parçacıkları veya şurubu + 2 Shot Espresso + Süt kreması + Mix

White Mocha > Beyaz çikolata parçacıkları veya şurubu + 2 Shot Espresso + Süt kreması + Mix

Americano > 1 Shot espresso + Sıcak su

Yani işin özeti sen eğer bu işe merak sardıysan ve evde yapmayı düşünüyorsan bir şekilde espressoyu elde et geri kalanı zaten birbirinin türevi. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı