Kaptan olmak isteyen birisi hangi liseye gitmeli?

Peki acaba neden yüksek puanlı ve düşük puanlı liseler var? Sırf öğrencilerinden dolayı mı?
Düşük puanlı lise sizi üniversite sınavına yeterince hazırlayamıyor çünkü. Eğitim kalitesi kötü oluyor genelde.
Farklı lise türleri farklı amaçlara hizmet ediyor. Mesela meslek lisesi mezunu birisinin üniversiteye gitmesi aslında saçmalık. Meslek lisesi sistemine aykırı bir şey.

Puanları bir otorite belirlemiyor. Tercih sistemi belirliyor. Yüksek puanlı kişiler iyi olduklarını düşündükleri yerlere gidiyorlar. Çoğu zaman da bu puanlar gerçekten iyi okullarda oluyor.

Kaptanlık okumak isteyen birinin sayısalı kuvvetli olmalıdır ciddi anlamda. Okuduğunuz lisenin pek bir önemi yok, ancak kilit nokta sizin üniversite sınavına nasıl hazırlandığınız. Bir fen lisesinde sayısal derslere daha fazla ağırlık vereceklerdir tabii ki. Sayısala ve diğer alandaki derslere çok sıkı çalışmalısınız.

Kaptanlık okumak isteyen birinin sayısalı kuvvetli olmalıdır ciddi anlamda. Okuduğunuz lisenin pek bir önemi yok, ancak kilit nokta sizin üniversite sınavına nasıl hazırlandığınız. Bir fen lisesinde sayısal derslere daha fazla ağırlık vereceklerdir tabii ki. Sayısala ve diğer alandaki derslere çok sıkı çalışmalısınız.

Teşekkür ederim :)

Denizcilik liseleri var. Onlardan birinde okuyorum mesela.
Gittiğiniz lisenin bir önemi yok. Her lise olur.

Boş şekilde eğitim görmeden üniversite ile kaptan olmak imkansıza yakın. Üniversitede kaptan olmak için özel üniversiteye gitmek zorunluluk gibi bir şey. Burs olmadan senelik 40.000 TL'den fazla gideri oluyor.

Umarım hedefinize ulaşırsınız, pruvanız neta dümeniniz viya olsun!

Ne demek istediğinizi henüz bilmiyorum ama yakında öğreneceğim :D

Denizcilik liseleri var. Onlardan birinde okuyorum mesela.

Boş şekilde eğitim görmeden üniversite ile kaptan olmak imkansıza yakın. Üniversitede kaptan olmak için özel üniversiteye gitmek zorunluluk gibi bir şey. Burs olmadan senelik 40.000 TL'den fazla gideri oluyor.

40k? Çıldırmış bunlar. Normal "özel olmayan" bir üniversiteye gidip kaptan olamaz mıyım?

Anadolu lisesi veya fen lisesine gitmen lazım. Denizcilik meslek lisesine gitme sakın. Daha doğrusu üniversite sınavı için iyi eğitim alabileceğin bir liseye git. Üniversitede Deniz ulaştırma ve işletme mühendisi olarak geçer kaptanlık.(En son ismi buydu).

Anadolu lisesi veya fen lisesine gitmen lazım. Denizcilik meslek lisesine gitme sakın. Daha doğrusu üniversite sınavı için iyi eğitim alabileceğin bir liseye git. Üniversitede deniz ulaştırma ve işletme mühendisi olarak geçer kaptanlık.(en son ismi buydu).

Birazcık konuyu uzattım kusura bakmayın daha da uzayacak gibi duruyor. Ortalama kaç puanlık bir lise yeterli olur? 300 puanlık bir mesleki eğitim ve Anadolu lisesi yeteri olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı