Kaptan olmak isteyen birisi hangi liseye gitmeli?

Anadolu lisesi veya fen lisesine gitmen lazım. Denizcilik meslek lisesine gitme sakın. Daha doğrusu üniversite sınavı için iyi eğitim alabileceğin bir liseye git. Üniversitede deniz ulaştırma ve işletme mühendisi olarak geçer kaptanlık.(en son ismi buydu).

Aksine denizcilikte liman bölümü okuması lazım. Yoksa çok zor. Ayrıca denizcilik lisesi mezunlarına özel deniz okulları burs veriyor.

Kaptanlık okumak isteyen birinin sayısalı kuvvetli olmalıdır ciddi anlamda. Okuduğunuz lisenin pek bir önemi yok, ancak kilit nokta sizin üniversite sınavına nasıl hazırlandığınız. Bir fen lisesinde sayısal derslere daha fazla ağırlık vereceklerdir tabii ki. Sayısala ve diğer alandaki derslere çok sıkı çalışmalısınız.
Bakin bu arkadaş tam olarak demek istediğimi yazmiş zaten. Senin üniversite sınavına hazirlanman lazım. Bunun için iyi bir sayisal eğitimin şart. Denizcilik liseleri dümdüz meslek liseleridir ve meslek ağırlıklı eğitim verir. Sizi doğru düzgün üniversite sinavina hazirlamaz. Kaptan olmak istiyorsan sinava hazirlanacaksin. Özel üniversiteler de var ama çok pahalı.

Bakin bu arkadaş tam olarak demek istediğimi yazmiş zaten. Senin üniversite sınavına hazirlanman lazım. Bunun için iyi bir sayisal eğitimin şart. Denizcilik liseleri dümdüz meslek liseleridir ve meslek ağırlıklı eğitim verir. Sizi doğru düzgün üniversite sinavina hazirlamaz. Kaptan olmak istiyorsan sinava hazirlanacaksin. Özel üniversiteler de var ama çok pahalı.

Sosyal bilimler lisesi veya koto koleji lisesi beni hazırlar mı?

Ben o kadarını bilmiyorum. Tek bildiğim üniversite sınavında yüksek puan alman gerektiği. Ama sakın denizcilik liselerine gitme. Ben denizcilik lisesi mezunuyum. Bildiğin meslek lisesi sadece denizcilik üzerine farkı.

Anlıyorum sağ olun yardımcı olan herkese.

Anlıyorum sağ olun yardımcı olan herkese.
Rica ederiz. Şimdilik LGS sınavından elinden geldiğince yüksek almaya çalış. Tercih zamanı burada konusunu açarsan yardımcı oluruz lise tercihi hakkında.

@emir erdem görüşmek üzere. İnşallah hedefinize ulaşırsınız, buralardayız :)

Hedefim asla bir lise olmadı açık liseye gitsem de mucize olur fen lisesine gitsem de inatçı ve umutsuzluğa düşmeyen ruhum sağ olsun kaptan olacağım tek hedefim bu 10 puanım da olsa kaptan olacağım biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı