Kara harp okulu için Anadolu mu yoksa meslek lisesine mi gidilmeli?

Baran Çimen

Yoctopat
Daha fazla  
Kara harp Okulu'na nasıl girerim?
Bundan kastım ben liseye yeni geçtim ve lise 1' deyim fakat aklıma bir şey takıldı. Ben kara harp okuluna gitmek için hangi liseye gitmem lazım.
Anadolu lisesine ve meslek Anadolu lisesine gidebiliyorum LGS puanım ve ortalama puanım buna izin veriyor ama kara harp okulu için Anadolu lisesine mi, yoksa Anadolu meslek lisesine mi gitmem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kara harp Okulu'na nasıl girerim?
Bundan kastım ben liseye yeni geçtim ve lise 1' deyim fakat aklıma bir şey takıldı. Ben kara harp okuluna gitmek için hangi liseye gitmem lazım.
Anadolu lisesine ve meslek Anadolu lisesine gidebiliyorum LGS puanım ve ortalama puanım buna izin veriyor ama kara harp okulu için Anadolu lisesine mi, yoksa Anadolu meslek lisesine mi gitmem lazım?
Meslek lisesine gidersen meslek dersleri işlersin. Anadolu lisesini tercih etmen gerek kariyerini devam ettirmek için de, eğer ki çok zorlarım kendimi, bayağı bir çalışırım hem de başka bir iş de öğrenirim diyorsan meslek lisesine gidip okulu kazanman gerek.

Tercihim meslek lisesine girip kendini zorlayıp sonrasında kara harp okulunu kazanman olacak, kazanamadığın takdirde elinde bir işte olacak ancak senin hayatın ve senin seçimin.

Dostum anadolu lisesine git. Akademik eğitim al. Kara harp okuluna girmek için her gün 12 saat ders çalışman falan gerekmiyor. Derslerine düzgünce çalış, denemeler çöz, okul sınavlarından yüksek notlar almaya bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı